Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 31 212
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Явно ще трябва да се откажа от мисълта да тичам Sad Много ми липсваше и като бутам малката в парка, много често си представям как тичам. Иначе правя упражнения вкъщи, но не е същото усещане...
Може да пробвам още веднъж, веднага след като я накърмя, че днес малко се позабавих.

# 406
Здравейте отново, имам следния проблем, от лявата вътрешна страна на лявата гърда ми се появи подутина не е мн твърда( но е твърдо) там зоната е зачервена, при по силен натиск ме боли( появи се след като една вечер Беба спа повече, а аз не се събудих. Освен топли компреси и масажи, друго какво мога да направя. И ако не се оправи( така е от 2 дни) на мамолог ли се ходи? Четох и за лецитин?

# 407
На 25 страница, #347 мнение, ще се оправи, но не става веднага 😉

# 408
  • над кукувичето гнездо
Слагате бебето първо там да суче, по възможност с брадичка към запушеното място. Като се наяде бебето, почвате с помпата цедене или на ръка. Когато пробие, червенината се разкарва. Отикът минава последен, заради травмата. Май Вие бяхте писали, че сте с температура от два дена? Вероятно е от това. Вземете и лецитин. Може и охладено и намачкано зелево листо да сложите, без да обхваща ареолата и да спите с него няколко часа. Това намалява кърмата, така че не прекалявайте.

# 409
Да аз бях с температура, мисля че беше от настинка, но не изключвам и това. Много благодаря съветите, сега сменихме позата, ще направя и другите неща Simple Smile

# 410
И аз с въпрос за неидентифицирани болежки. Joy От известно време при засукване и сукане от едната гърда усещам болки в зърното. Не е нещо нетърпимо, но ако мога да ги спра ще се радвам. Другото е, че по време на сукане и между храненията усещам напрежение, тежест и болка в гърдите. Не усещам бучки, нямам температура. Замислям се за лецитин, но май не в профилактичната доза 2*1, а по висока. Или да почна с 2*1 и после да увелича ако няма ефект.

# 411
Огледайте зърното за блистер или зараждащ се такъв. Бях така повече от седмица без да се запушва, но болеше. По едно време вече се запуши след ден-два опити да отпуша се сетих да погледна за блистер. Като го отлепих минаха още няколко дни, докато спря да ме боли зърното.

# 412
Здравейте, предстои ми раждане след някой месец и се подготвям за малкия човек. Много бих искала да кърмя и мисля да не купувам предварително АМ, но искам да си взема за всеки случай шише отрано, ако все пак се наложи. Какво шише бихте ми препоръчали и 1-2 шишета, дали ще са напълно достатъчни? Чувала съм, че Медела-калма са добри. Мисля да си взема за начало и някаква по-евтина ръчна помпа и ако се наложи, тогава да купувам електрическа и по-хубава, дали ще е ок така?

# 413
Здравейте, предстои ми раждане след някой месец и се подготвям за малкия човек. Много бих искала да кърмя и мисля да не купувам предварително АМ, но искам да си взема за всеки случай шише отрано, ако все пак се наложи. Какво шише бихте ми препоръчали и 1-2 шишета, дали ще са напълно достатъчни? Чувала съм, че Медела-калма са добри. Мисля да си взема за начало и някаква по-евтина ръчна помпа и ако се наложи, тогава да купувам електрическа и по-хубава, дали ще е ок така?
Да..Но се подкрепете с достатъчно информация за кърменето, това е важно сега.Едно шише стига според мен.

# 414
Чебурита, вземете си книгата на Хедра, много хубаво е систематизирала информацията и бързо се чете.
Много е важно още веднага след раждането да стимулирате гърдите, ако родите секцио там е описано много хубаво как да го направите с ръка, че да не взимате помпа, защото едвали ще можете да сложите бебето веднага на гърда в такъв случай. Погледнете и блога й. Също петете в сайта подкрепа за кърмене.
Калма е супер.

# 415
Благодаря ви, в момента още чета статии от Библиотеката за кърменето и търся информация в нета, следя от известно време и темичката за кърменето и я оценям доста високо. Виждам как с помощ и подкрепа се разрешават проблемните случаи. ☺ Така че продължавам да я следя и си запазвам правото на съвет, като му дойде времето. 😊
Иначе обмислям да си взема и книгата на Хедра, може би ще си я поръчам през нета...

# 416
Според мен няма нужда да хвърляте пари за скъпото шише на Медела или за евтина помпа...двете заедно ще ви излезнат колкото помпа на авент на прмоция. Аз моята помпа на авент я взех за 50 лева на промоция, а тя си има шише и биберон в комплекта, та отпада нуждата да купувате шише. С първото кърмене използвах чат-пат помпата, ама с второто се опитах няколко пъти и си припомних колко я мразя, та това беше, сега събира прах.

# 417
А аз с помпата на Авент правех чудеса...Като й хванах цаката св справях много бързо и добре, но все пак съм цедила чат-пат.

# 418
Да, да, така е, добра е помпата. Просто като се научих да цедя на ръка ми е много по лесно и щадящо за зърната. Това, което мразя е усещането на зърната, кофти ми е, освен това миенето на помпа....досадна работа. Все пак е полезно да има някаква налична помпа към момента на раждане, защото не всеки се справя на ръка, а се налага в началото да се използва по разни причини.

# 419
  • Г. О.
Здравейте. Скоро ми предстои раждане и всеки ми казва да си подготвям зърната чрез обтриване с влажна кърпа. Дайте ми съвет какво е добре да правя, каква козметика да ползвам от сега, за да не ми се разраняват зърната после?

Общи условия

Активация на акаунт