Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 976
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Какъв е проблема? АКо бебето е спокойно значи стига. Но две кърмения не са достатъчно за поддържане на достатъчно количество. Все пак ако се наяде бебето и е спокойно и си спи, няма за какво да го мислите. Ако започне да е неспокойно и да плаче нещем, то тогава може да давате и малко вечеря/закуска след кърменето.

# 646
Снощи малката сука 50 минути, след 2 часа иска пак и този път обаче час и половина и повече даже яде, някой знае ли на какво се дължи това на 2 месеца е и мисля, че може да е заради коликите, но все пак е доста сучене това

# 647
  • София
Скок в растежа?

# 648
# 649
От 3 дни сме в същото положение. Тази нощ беше кошмар - сучене на 1 час и в опитите да го оставя, след като е заспал се стряска и започва да плаче. А през деня се дърпаше от гърдата, в един момент бях решила да се изцедя и да дам от шише. Изключително притеснена съм, надявам се нещата да се нормализират..

# 650
Кърмете легнала, за да спите и вие и детето, щом суче толкова често.

# 651
  • София
Моето бебе вече е дете на 1 годинка и чак сега леко разреди кърменията. Има нощна пауза от близо 3 часа, нещо което преди време ми се виждаше като мираж. След 3-ия месец имаше нощи, в които сучеше на час, час и половина. През деня около 14-17.00часа не можех да я отлепя от гърда. Имаше седмици, в които си мислех, че просто един ден ще умра от преумора и недоспиване.

С това искам да ви успокоя и дам кураж, че е период от развитието на бебето, който ще премине. Само имайте търпение Hug

# 652
Само на мен ли ми е приятно честото сукане? Ако можех да го гушкам и кърмя и да не трябва да мисля какво да му сготвя щеше да е супер. Хич не ми се захранваше. И сега дори предпочитам да му дам да суче отколкото да отсипвам супи, бъркам попари, мия, преобличам и т.н. Луда ли съм? Joy

# 653
Не само на теб . Чета поста на М и завиждам благородно.

# 654
Здравейте момичета, пак ви пиша с молба за помощ, при нас проблемите с кърменето продължават, имаме си лаф вкъщи, ако не беше трагично щеше да е комично...… Ще ви разкажа какво правя с молба за мнения и идеи. Всичко ще ми е полезно!

Беборанка суче много малко, или заспива на често на гърдата или заради колики се опъва и не суче. В резултат наддава едвам минимума като имахме и заден ход няколко дни. През всякакви теории минах, от жълтеничка, до още е слабичка и няма сила, нисък Б12, къса юздичка.... Консултирала съм се с педиатри двама и 2 консултанти по кърмене + чета тази тема. На база всичко, което имам като информация в момента сме на този хал: давам й да суче колкото може по често, през нощта на час (преди на два сега намалих) през деня пак гледам на час, но не винаги става, най вече заради колики, като има не може да сучка и я успокоявам. Правих пробно само веднъж, тогава изсука около 50.... Освен честото даване се цедя и поне 4-5- пъти на ден, като може (т.е. има време и беборанка няма колики) давам колкото може с лъжичка изцедената кърма. Останалата замразявам. Това е от събота някъде. Преди това й давах да суче на 2 часа (стараех се де като може) и след всяко сучене цедях. Обърнах неща на по често даване и по рядко цедене, защото единият ден не искаше нищо да суче, тогава цял ден цедях и със шише и се притесних да не я объркам. Това само 1 ден миналата седмица, иначе с лъжичка дохранваме.

Сегашният режим нон стоп правя нещо с храненето й, или се цедя или суче, за нищо нямам време. Давам си още месец така и окапвам:)

Сега последно се концентрирахме върху юздичката, явно е къса, видяха я зъболекар, консултант и личната. Има час в Токуда другата седмица, дано се навият да я срежат. Свързах се и със зъболекар, който обаче  беше уклончив, била къса и трябвало да се среже, но много малка, на 3 месеца да съм отишла, нямало общо с кърменето, а дин ден с говора...... Затова първо в Токуда, ако там не стане ще опитам него да убедя.

Изчетох много за юздичкитем в общи линии нашите проблеми. Включително официални проучвания. Но се замислих, ако я срежем и си продължи сукането едвам едвам.... Да не говорим, че не знам и колко може да стои на минимум. Гледам критериите на СЗО и сме ок за сега на едно ниво под средното. Другата ми дъщеря също беше трудно кърмене и все на минимума, но поне сучеше (там основният проблем беше пак може би заради юздичка, че не захапваше добре и ме разраняваше) но държахме килограми и така. Това малкото сега едвам едвам..... Има си едно време, около 00 часа дето нещо й става и много сериозно засуква, не знам и аз как става чудо.... Иначе иска да е на гърда постоянно, дори да спи там, но се фиксира затваря очи и заспива....

Кажете ми моля ви това. което правя как ви се струва? И имате ли идеи от къде може да е проблема освен от юздичка? Ако някой е махал, веднага ли след това засукват добре или ще си се цедя още.... 
С цедето тръгнах от капки на ръка, сега цедя с медела (отказах се от спектра за сега) доста повече, най много съм стигала до 500. От два дни гърдите ми се препълниха и втвърдиха 2-3 пъти (аз съм с голям бюст) и малко укротявам цеденето.

Надявам се поне на вас няма нужда да обяснявам защо не се откажа от това кърмене... Няколко приятелки ме питаха напоследък и една роднина, едвам се сдържах да не вляза в спор, че само да спор ми липсва сега. А и е личен избор, аз уважавам ако някой не му се занимава, началото може да е адски трудно, За мен е, повече от месец само с това се занимавам. Но пък ми е важно,, знам, че трябва да опитам на всяка цена всичко.

От няколко дни съм леко болна, УНГ нещо от мъжа ми хванах, госпожицата за сега има само сопол който чистя 2 пъти на ден, дано това си остане. Надявам се ако е вирус да й прехвърлям разни антитела.

# 655
А какво значи наддава минимума, колко е наддала? Щом е юздичката, като се среже би трябвало да се оправи сукането, но нямам непосредствен опит, каквото съм чела само. Консултантите какво ти казаха?
П.С. в случай, че не си го чела https://xedra.wordpress.com/2012/04/16/tongue-tie/

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 17:37 от LittleCactus

# 656
първи месец 500.... консултантите горе долу това, което правя, но то не е постоянно решение. едната ме подсети да я заведа да й видят юздучката понеже според нея е къса и така стигнах до юздичка.

сега например започна да суче и след 10таа минута я започнаха колики / пръдка опъва се, и не може да суче. гушнах я да се успокои, ще пробвам пак и ако не, трябва да се изцедя, защото си усещам гърдите пълни още доста.....Sad предполагам гълта много въздух понеже не захапва добре. и после трябва да дам с лъжичка

Дано се оправи с юздичката, ако не не знам къде другаде да търся проблем,

сега видях наддаването и го коригирах

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 18:01 от teg

# 657
Е 500 е добре. Моята наддаде 600 - 1 месец, а няма проблем със сукането, никога не е наддавала повече от 600 на месец.

Но, ако не засуква добре,може би от там идва всичко. Хубавото е, че манипулацията трае секунди и може да разреши този и бъдещи проблеми. Кураж и сподели как е минало в Токуда. Знам, че си изперкала вече, но спокойно и това ще мине и ще стане по-лесно после 🙂

# 658
От личен опит с много къса юздичка - рязането беше много бързо и изобщо не изглеждаше да го боли после, а разликата в засукването е огромна. При нас случаят беше доста драматичен, де, и той отказваше да суче преди това, а сега е професионалист Simple Smile
Аз пак извиках Хедра след като я махнахме юздичката, показа ми и упражневия за езичето и юнакът вече цял месец е само на кърма. Успех!

# 659
Алиса супер.… ! А колко време след процедурата оправи сукането? Аз намерих разни клипчета против срастване, може и със Хедра да се консултирам. Ти къде я сряза?

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 18:43 от teg

Общи условия

Активация на акаунт