Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 796
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Реално веднага имаше подобрение, но пак кавам- той преди това категорично отказваше и беше с най-сериозната степен, на самия връх на езика беше юздичкага, той и с шише се давеше.
Иначе бяхме при доц. Тодоров от ИСУЛ, има и частен кабинет.

# 661
Алиса, а на каква възраст беше бебенце ? Ако ми откажат в токуда, ще търся доц. Тодоров. Много се радвам, че сте преодолели, ти си тръгнала направо от нулата щом не е сукал.

# 662
Алиса, а на каква възраст беше бебенце ? Ако ми откажат в токуда, ще търся доц. Тодоров. Много се радвам, че сте преодолели, ти си тръгнала направо от нулата щом не е сукал.
На месец и половина беше като срязахме юздичката Simple Smile
Всичко ще се нареди и при вас, ще видиш!

# 663
Притеснявам се и в Токуда да не ме върнат за като стане на 3 месеца, както зъболекарят, да преценят, че макар и къса и със зор можем да се оправим, защото наистина съм тотално изперкала от кърмене и цедене и колики за разкош Simple Smile от всичко, което прочетох и на хедра (нейнта инцормация първо намерих) и в чужди сайтове много прилича това да ни е проблема. Но съм отворена за всякакви съвети, ако някой му хрумне.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 23:05 от teg

# 664
Много се чудя дали да продължа да кърмя или не. Направих 6 месеца вече и наистина се чудя да продължавам ли, много ми е странно.

# 665
Какъв е проблема?

# 666
Сайт на Световна Здравна Организация и насоки за хранене на бебето- https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/infant-and-young-child-feeding

Препоръката е за кърмене до 2 годишна възраст или по-дълго в зависимост от желанието на майката и детето.

Дори кърменето да спре, ще трябва да се дава АМ, защото около 80 процента от калориите на ден, идват от млякото.

За мен е неясно защо майка, която има кърма би предпочела да спре да кърми и да дава АМ, но има такива, въпрос на личен избор.

Аз нямам намерение да спирам кърменето и след годинката.Не виждам нищо странно в това, най-естественото нещо на света.

# 667
  • София
Като зная колко са трудни първите месеци от кърменето трябва да има основателна причина, за да не се продължи.

# 668
  • над кукувичето гнездо
Няма "трябва", "препоръчително" може. Въпрос на избор е. И на възможности - физически, психически и други. За някои жени 6 месеца е предизвикателство и постижение, за други е само началото, но е факт, че не трябва да има натиск върху жената отвън.

# 669
  • София
Разбира се, че е въпрос на избор. Тук до сега не съм виждала натиск, а само подкрепа. И не вярвам на някоя от нас да не ни е минавало на ум да се откажем в един момент. На мен лично са ми минавали такива мисли, но реално съм се опитвала да оценя ситуацията и да взема решение.

# 670
Ами защото искам вечерно време да си пийвам 2-3 чашки винце, а бебето като се буди нощем да цока и се дразня докато му приготвя мляко то се разбужда и не ще да спи. Дори свга будува, защото като се размърка и дам цица и се успи на мига, но докато направя АМ и се “подмотавам” се разбужда. Не мога да залъгвам с вода и биберон. Не мога да преценя кое ми е по-приоритетно вече - сънят или да отпускам края вечерно времо.

# 671
Ами защото искам вечерно време да си пийвам 2-3 чашки винце, а бебето като се буди нощем да цока и се дразня докато му приготвя мляко то се разбужда и не ще да спи. Дори свга будува, защото като се размърка и дам цица и се успи на мига, но докато направя АМ и се “подмотавам” се разбужда. Не мога да залъгвам с вода и биберон. Не мога да преценя кое ми е по-приоритетно вече - сънят или да отпускам края вечерно времо.
От одавна ми правят впечатление твои постове и ми се струва ,че ти е много трудно с бебето. На колко години си ? Има ли кой да ти помага? Наистина ли алкохола може да е причина да не искаш да кърмиш бебето си? Ако наистина ти е толкова важно и го правиш без желание спри, но според мен човек трябва да си нареди приоритетите преди да забременява. Аз и ММ не сме близвали алкохол от 5 години . Тогава решихме ,че искаме бебе . Успяхме чак сега и за мен няма по-голямо удоволствие от това да гушна бебето си и да го накърмя, но хората сме различни и теб явно майчинство те натоварва. Ако бебето е желано потърси помощ . Надявам се да намериш най-прекият път към спокойствието и за теб и за бебето ти.

# 672
  • Пловдив
Ще ти кажа аз какво правя. На смесено хранене сме. Имам термос, шишета и дози АМ на нощното шкафче. През ноща като се размрънка, правя млякото, после сменям памперс и давам гърда. Докато изсуче квото има, шишето е станало за пиене.

# 673
Стига де, как може здравословната вреда или психическата полза от 2 чаши вино да е по-важна от кърменето. На мен като ми се иска пия по чаша бира или половин чаша вино и не го мисля много кога ще се кърмим, но нито е всеки ден нито ми е приоритет, мога и с това, мога и без това. Ако искате да разпускате, така че наистина да има психически и дълготрайни ползи, ви препоръчвам по 30 мин на ден кардио тренировки поне 3-4 пъти седмично, това доказано увеличава нивата на серотонин и гори адренелина, който е в повече при стрес.

# 674
Аз няма да бъда мила и деликатна. Защото това е най-малоумната и грозна причина жена, която има кърма, да иска да спре да кърми и да лиши детето си от нещо толкова хубаво. Ако искаш да се наливаш всяка вечер с алкохол, защото 2-3 чаши вино са доста голямо количество, спри да кърмиш, вземи си хапченнцата и приключвай с тази толкова тежка задача - кърмене. Намери си гледачка, дай ѝ бебето, а ти отивай да се забавляваш по барове и дискотеки. Така най-хубаво ще разпуснеш. Още по-хубаво ще разпускаш, ако хвърлиш бебето на някоя баба за почивните дни, че и за постоянно. Ми така де. Няма да ти досажда това ревящо същество. Пък ако може и на ясла да го пратиш още по- добре.
Сега да обясня защо реагирам така. За да бъдеш майка, е необходимо да направиш жертви и да се лишиш от някои "удоволствия", временно или постоянно. Да поставиш интересите на детето си преди своите. Да, мама също е човек и има нужда от време за себе си, за да е адекватна и да даде най-доброто на детето си. . Има компромисни варианти и алтернативи. В крайна сметка ти си родителят и ти решаваш какво ще правиш. Минала си най-трудните етапи от кърменето. От тук нататък става по-лесно ( с кърменето).
Ако искаш от време на време да изпиваш по една чаша вино или една бира, намери времето между кърменията - най-дългата пауза. Например, ако едното кърмене е към, 18 а следващото кърмене 20:30-21:00, изпий чашата веднага след 18. Според килограмите на майката е и времето, което трябва да мине след това преди следващото кърмене. За моите кг за чаша вино времето е 2:30 Мин. Позволявала съм си това удоволствие един път на три четири месеца и то след като захраних на 6 месеца. Ако съм изпила повече давам ам или цедена кърма.
Решение е и безалкохолна бира.
Не ти знам живота и трудностите в него, аз гледам от моята камбанария и ще ти кажа какво е при мен. Всяка вечер с мм си пиехме по биричка или чаша вино. Преди да се съберем с него аз ходех често по барове и клубове. Живеех си живота. Но като решихме да ставаме родители спряхме алкохол, цигари и забавления нон стоп. Сега сме родители на две прекрасни деца. Правим всичко възможно да им дадем най-доброто. Аз минах през ада за да закърмя близнаците и да продължа да ги кърмя вече година. Лишаваме се и ще продължим да се лишаваме от доста неща в името на тях. Това сме избрали ние като родители.
Прецени си приоритетите и желанията.
Малко дълго и поучително стана, но това е моята гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт