Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 788
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
  • над кукувичето гнездо

Може да се стори не ок за някого, но АМ може да се приготви и без да се подгрява вече преварената вода, стига бебето да го приема. С предварително приготвена вода в шишето и АМ в малки контейнерчета млякото става за секунди. Ставам по 2-3-4-5 нощем да сервирам мляко. Не съм спала целонощно от 4 години, защото имам и по-голямо дете. Ако трябва да правя мляко на всяко ставане по 10-15 минути и да мия шишета нощем, няма и на това да издържа.
Някой спомена и за вариант с вода от термос. Моето беше свикнало с кърма на стайна температура и нямахме проблем с АМ по този начин.
На 6 месеца, ако е бебето, предстои захранване. Може вечерното кърмене да се замести с пюренце и добавка от АМ, и така да се освободи прозорец за УМЕРЕНА консумация на питиета.
Ако някой е решил да спре да кърми, не виждам как "сбирщина непознати лелки" (с добри чувства го пиша) от форум да повлияят решението, освен да насадят вина, което не е от полза никому. Всеки си взима решенията, каквито и да са те, и после си живее с последствията, каквито и да са те.

# 676
Здравейте, току що изцедих кърма, защото след обед в 16:30h. ще ходя на тържество на баткото и не знам колко ще се забавя. Може ли да я съхраня в хладилник до довечера и ако не я използват да си я замразя?

# 677
Ами мисля да си държа термос до мен с млякото и още като се разцърка да го направя.

# 678
Здравейте,вече остават по малко от 100 дена до термина на второто ми дете.С баткото лесно го отучих от кърменето,не търсеше въпреки,че 11месеца кърмих. Самото спираме обаче беше ужас,но вината е моя не достатъчно информация и личния ми лекар ме подкара по бабешки с пристигане, и кой да се интересува ,че има и по хуманни начини. Сега се замислям въобще дали да кърмя,знам ,че това е най полезното за една слънце,но има много неща които ме карат да се замисля дали да почна пак. Има ли как още в първите дни да се спре кърмата по лесно?

# 679
С хапчета. Достинекс, изписва ги АГ.
Имате още малко време да помислите дали да кърмите или не.
Здравейте,вече остават по малко от 100 дена до термина на второто ми дете.С баткото лесно го отучих от кърменето,не търсеше въпреки,че 11месеца кърмих. Самото спираме обаче беше ужас,но вината е моя не достатъчно информация и личния ми лекар ме подкара по бабешки с пристигане, и кой да се интересува ,че има и по хуманни начини. Сега се замислям въобще дали да кърмя,знам ,че това е най полезното за една слънце,но има много неща които ме карат да се замисля дали да почна пак. Има ли как още в първите дни да се спре кърмата по лесно?

# 680
  • София
Кърмя втори дете и мога смело да заявя, че децата са много различни. Трудностите, които имах с първото сега ги нямам. Ако твърдо сте решила да не кърмите изобщо не започвайте и споделете на персонала. В болницата, в която родих питаха майките дали искат да кърмя. Предполагам, дават хапчета. Но дори и без тях си мисля, че липсата на стимулация би била достатъчна.

# 681
  • над кукувичето гнездо
Здравейте, току що изцедих кърма, защото след обед в 16:30h. ще ходя на тържество на баткото и не знам колко ще се забавя. Може ли да я съхраня в хладилник до довечера и ако не я използват да си я замразя?
Може, да. Ако я претопляте трябв да се изконсумира, или изхвърли след това.

# 682
Вие ядете ли яйца докато кърмите, защото четох, че не било хубаво, а аз доста обичам

# 683

Щом си кърмила първия път, предполагам не знаеш каква хамалогия са шишетата, така че съветвам да не предприемаш крайни действия за спиране на кърмата преди да видиш дали храненето с АМ няма да те затормозява повече. Аз откакто кърмя  имам 100 пъти повече време и направо се "родих", не бих се върнала към шишетата пари да ми дават.
За Dolca - независимо дали спреш да кърмиш или не, моля те, опитай да намериш друг начин за разпускане, 3 чаши вино всяка вечер за самата теб не са полезни.

# 684

Мисля,че няма проблем. Но ако е претопляна вече веднъж, ще трябва да се хвърли, тоест ако е вадена от хладилника и топлена, после не може да се замрази.

Относно виното и кърмата - личен избор, хубаво, но причина "за да пия 2-3 чаши вино" не бива да бъде подкрепяна, още една чаша и стана бутилка. И това е проблем и си има име.
Dolca, оплакваше се и се възмущаваше от приятелките ти, на които не им се занимавало да пробват да кърмят. А ти искаш да спреш да кърмиш, за да пиеш?  Иди на психолог и намери конструктивен начин да си решиш проблемите, алкохолът никой не е излекувал.
Диди, яж яйца, няма проблем.

# 685
До колкото разбирам се чудите дали да започнете да кърмите от гледна точка на това как ще спрете... Според мен спирането може да е добре дирижирано от майката и ако не искате да кърмите много, то бихте могли да спрете около годинката като предварително се подготвяте за това. Щом се замисляте за спиране на кърмата от родилното, т.е. с достинекс, то същото може да се приложи и като ви се прииска да спрете да кърмите. Имайте предвид, че действието на достинекса е доста генерално и после и да искате да кърмите няма да има връщане.

Вие ядете ли яйца докато кърмите, защото четох, че не било хубаво, а аз доста обичам

Ако няма проблем при детето си яжте на корем.

# 686

Честит празник на всички удививителни мами тук! Желая Ви да сте обичани, уважавани и щастливи!

# 687
Честит и на теб!!! Здраве, късмет и любов!

# 688
# 689

Аз не съм се ограничила в яденето на нито една храна. Специално яйца ям през 1-2 дена Simple Smile

Честит празник на всички!

Аз ви изпуснах тия дни, но е голяма лудница. Постоянно съм навън с малката, с количката , с раничката...за 6 дена имаме 67км разходки 😂😂😂

Захраних малката. А днес я гони някакъв глад и освен на обяд, мрънка за пюре в 18ч и хапна към 70мл, после си пожела и да я кърмя. Чудя се това ок ли е...

Общи условия

Активация на акаунт