Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 933
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Естествено,че е. Щом му се яде на детето, давай 🙂

# 691
Естествено,че е. Щом му се яде на детето, давай 🙂

Мерси, Кактусче!

# 692
По повод на майката, на която й липсва виното, да се включи аз, че това са бели кахъри. На мен ми липсва да ме събуди бебето през нощта да го на кърмя ако ще и 10 пъти, но само да кърмя. В момента през нощта кърмя, цедя и давам с лъжичка. Спя максимум час през нощта, сумарно, за по 15 минути. Та радвайте се, че ви е лесно да кърмите и кърмене докато можете и когато можете. Виното няма избяга.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 12:00 от teg

# 693
Наскоро някой беше го поствал, но тук е описано хубаво какви количества какъв алкохол се разгражда за какво време: https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2010/01/15/alctable/amp/

Аз си позволявам чашка вино от време на време вечер като сложа малкия човек да спи и знам, че няма да яде в следващите поне 5 часа 😉 а като гледам таблицата, мога и 2 чашки да си позволя ако пожелая и ще се е разградил до следващото кърмене.
Всичко може, стига да е с мярка за да не се чувстваш ощетена. То е като с диетите - ако се ограничаваш от нещо, все ще ти се яде, а ако знаеш, че може, привличането не е чак толкова силно.

# 694
За всичко си има решение, но ми се струва ,че момичето има далеч по-сериозни проблеми. Не искам да бъда груба , но от постовете и оставам с усещането, че гледа на бебето като нещо досадно . Все едно единствената му цел е да я тормози и лишава от удоволствията на живота.  Направи ми впечатление, че се колебае кое и е по-важно да пие вино или да се наспи, а никъде не споменава потребностите на малкото човече. Надявам се при нея да е просто временно състояние и бързо да го надмогне. Бебетата имат нужда да усещат майчината любов иначе стават доста нервни.

# 695
По повод на майката, на която й липсва виното, да се включи аз, че това са бели кахъри. На мен ми липсва да ме събуди бебето през нощта да го на кърмя ако ще и 10 пъти, но само да кърмя. В момента през нощта кърмя, цедя и давам с лъжичка. Спя максимум час през нощта, сумарно, за по 15 минути. Та радвайте се, че ви е лесно да кърмите и кърмене докато можете и когато можете. Виното няма избяга.
Тег, не съм много наясно с проблема къса юздичка, но няма ли вариант да дохранваш със сонда вместо с лъжичка?

# 696
Няма нужда са си правим генерални изводи от няколко изречения и да съдим жената. Нито нея познаваме, нито отношението й към детето.

# 697
Didi I Mitko благодаря ти, че пишеш Simple Smile имам сонда и пробвах и продължавам да опитвам, защото ще ми спести доста време. Проблемът е, че тя почива много често със или без сонда т.е. Едно и също е почти. Но пробвам всеки ден се, вчера между другото за пръв път със сонда 30 мл изцедена кърма. Аз се надявам много на тази юздичка... Ако не помогне сондата ще трябва да свикнем...

# 698
  • над кукувичето гнездо
Няма нужда са си правим генерални изводи от няколко изречения и да съдим жената. Нито нея познаваме, нито отношението й към детето.
Подкрепям. Темата не е в раздел Клюкарник. За кърмене си пишем тук. Wink

# 699
  • София
Момичета според вас може ли  бебе на 3 месеца да се наяжда за5 минути. Напоследък все по бързо се отказва. Напарво ме изомява понякога. Хич не ми се иска да вадя пак везната и да правя пробни кърмения. Но има пъти когато яде буквално 5 мин и се дърпа, почва да ми се смее. И дума не може да става да и предложа другата гърда,не я иска.

# 700
  • София
Еуфория и ние сме така вече месец и половина. Хем яде по-бързо хем по-малко, забавил е и темпа на качване, но е нормално. Само нощем си суче активно по 15 минути.

Кактусче, мернах ти инстаграм профила и видях една мнооого красива принцеса! Пу-пу! Правете второ, че добре ви се получават Wink

# 701
Моя младеж също взе да яде по-бързо и по-малко. Успокоява ме това, че вече е 7 кг и близо 68 см... а е само на 3 месеца... отделно, че не се оставя гладен. Лаленце, твоето бебе май беше такъв по-едричък? Ще е хубаво да поспре малко с тези темпове на наддаване, че вече едва го вдигам 🙈😇 до годинка не знам..
Снощи за малко да ме разрани, защото както сучеше, изведнъж започна да извива глава настрани дърпайки и така 7-8-10 пъти със засилка 🧐 после бях червена цяла вечер и ме болеше.

# 702
Лаленце, благодаря за комплимента 😄😊🌷

Момичета, ако имате предложения за добавяне на инфо в заглавен пост, пишете ми ЛС, че е време да подготвя новата темичка 🙂

# 703
  • София
Благодаря, Лаленце 💐 и при нас само нощем яденето е по-дълго.

Моята госпожица е на 3 месеца - 6кг и 60 см.

Кактусче и аз ти следя постове, рецепти и снимки на храните - свързани със захранването и ви се радвам. Още ни е мн рано де имаме още 3месеца до тогава, живот и здраве, но събирам информация 💁
Та, да голяма сладурана е дъщеричка ти ❤️

# 704
Здравейте, може ли някой да ми прати линк за шишето на Медела Калма. Преди време някой беше дал линк, но сега не мога да го намеря и искам да съм сигурна, че ще купя каквото трябва.
И един въпрос - ако бебето не се храни от гърда около месец, има ли някакъв шанс да суче след това или за толкова време ще забрави как се прави? Бебето е на 7 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт