Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 18

• 30 788
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Колко парацетамол и нурофен можеше да се пие за ден? И ако трябва да давам на бебето нещо, трябва ли да се съобразявам с това, което аз съм пила?

# 706
https://ohoboho.net/bebeshko-shishe-za-hranene-calma-250-ml-medela.html
Това е голямото шише.
https://ohoboho.net/bebeshko-shishe-za-hranene-calma-medela.html

А това е малкото шише.
Отделно биберон не се продАва.

# 707
  • над кукувичето гнездо
Колко парацетамол и нурофен можеше да се пие за ден? И ако трябва да давам на бебето нещо, трябва ли да се съобразявам с това, което аз съм пила?
За възрастен - всяко едно, ако не се редуват, през 6 часа, т.е. по 4 пъти за денонощие. Ако се редуват, може на 4 часа, но пак да не надхвърлят позволения прием за денонощие.
За бебето важи същата схема, но при прием и от майката по-добре се консултирайте с педиатъра.

# 708
Благодаря! Аз схемата я знам, но хич не ми е ясно ако и бебето вдигне темепратура какво правим с лекарствата, но мисля да давам каквото аз съм пила. Аз гледам да не пия много лекарства и колкото мога издържам с темепратура. Срам и позор, как ме повали градински вирус Grinning

# 709
  • София
Момичета, пуснах нова тема "Кой какво хапва днес?" Едно време беше много активна, взимах си идеи с голямото дете https://www.bg-mamma.com/?topic=1100061 .
Няма значение дали бебето е кърмено или на адаптирано мляко, за деца от началото на захранването-4 или 6 месеца нагоре. Ако стане активна, може да направим две-за до годинка и 1+ . Преди мисля, че бяха разделени по подобен начин, но засега ще стартираме с една Simple Smile

# 710
Могат ли да се пият някакви витамини по време на кърмене

# 711
  • над кукувичето гнездо
Могат ли да се пият някакви витамини по време на кърмене
Има най-различни комплекси. На прегнакеър не са лоши. Имат специални серии за фертилитет, бременност, кърмене, както и за бебета.

# 712
  • Горна Оряховица
Момичета, миналата седмица имах запушване и болки в едната гърда, пих лецитин и всичко се оправи. Кърма имах достатъчно, че даже и изцеждах, за да имам малко замразена.
Малката е на месец и 10 дни -яде около 100-110мл. От вчера обаче кърмата ми рязко - изведнъж намаля. Едва 30мл успява да изсуче от гърда. Пия лактогонен чай(с предишното дете имах Огромна лактация от този чай), взех хомеопатични гранули рицинус комунис 5, закусвам овесени ядки , ям сурови бадеми, тиквени семки, пия по 3 литра вода и кърмата пак е на ръба да спира.
Дохранвам със замразената кърма, но искам да си възвърна лактацията, усешам гърдите меки и празни. Единствено отдавам рязкото спиране на стреса уикенда(каката е много дива и непослушна и 2 дни много ме беше ядосала), но чак пък толкова рязко дс спре тази кърма...че и чая не помага. С 1вото дете, когато го пиех, съм изцеждала и 180мл на 3 часа, цели 9м се цедях Disappointed
Дайте ми идей какво да направя още.
п.с Кърмим се на 3 часа. Преди хапваше по 6-7 мин от гърда, сега я държа и 10-15 мин, за дс изцока всичко.На всяко хранене дсвам и 2те гърди.

# 713
Кърмете по често от 3 часа ако можете. Повечето малки бебета ядат през 1,5-2 часа. После след кърмене цедене на празен ход за лактацията. Също и нощем е много важно да кърмите, но вие сигурно си го знаете.

# 714
  • София
Според мен спри да дохранваш. Кърми на максимум 2 часа през деня и 3-4 часа вечерта, ако ще спазваш режим. Ако не, щом бебето заплаче, слагай на гърда. Не го махай преди само да пусне. След като е пуснало първата, дай втората, след това върни на първата. И след това  се изцеждай.

Също така, меките и спокойни гърди не са признак на недостатъчно кърма. Отделно, че в момента, в който си измерила, че бебето е изяло 30 мл., може и да не е било толкова гладно. Децата не ядат всеки път еднакво количество, а като показател се взима количеството за цял ден, което е ужасен филм с пробни кърмения, в който съветвам никой да не се вкарва.

# 715
  • Горна Оряховица
Благодаря за съветите. Изцеждам се нощем и след 2те хранения заради лактацията. Режима на 3 часа гледам да си го спазвам, не сме практикували "на поискване", 1во че тя си търси на 3 часа, пък и не мога така безразборно да не знам кога ще хапва Joy.
Продължавам с чая и цеденето пък да видим Hug

# 716
Хубавото при кърмените бебета е, че храната винаги е с тях и топла и готова за ядене, а това е много удобно като е на поискване. режима на 3 часа според мен не е направил добра услуга на никого, но доста жени не са успели да кърмят с този "безценен" режим.

# 717
Здравейте,
Малката е на 8 месеца, на 6 месеца започнах да я захранвам. Кърмя я на поискване. До преди да започнем захранването, нощно време се будеше по 2 пъти за ядене, рядко се е случвало да си търси 3 пъти. След старта на пюретата, постепенно започна нощно време да се буди по - често и да търси да яде. Отбелязвам, че има почти 2 заместени хранрния. В момента се храна по 4 пъти през нощта (даже снощи 5), средно на всеки 2 часа си търси. През деня, заедно с пюретата, има общо около 6 хранения. Има излезнал 1 зъб, от 2 - 3 седмици е на път и втори да излезне Simple Smile
Обяснявам всичко това, тъй като въпросът ми е - дали това често будене нощно време е защото храната вече не й стига или се дължи на зъбите, според вас? Или просто си търси кърма и почти заместените кърмения от през деня си ги е изместила за през нощта? Чудя се дали да се пробвам да й намаля нощните кърмения и да опитам да я приспя без да я кърмя, макар че пък в повечето случаи тя хубаво си хапва, не е просто залъгалка... Но в същото време започвам да не издържам, защото тя спи лошо и освен за кърмене, се буди с рев по няколко пъти на вечер и с това насъбрало се недоспиване ставам супер неадекватна през деня...
Надявам се, че ме разбрахте и ще се радвам на мнения Simple Smile

# 718
  • над кукувичето гнездо
Хубавото при кърмените бебета е, че храната винаги е с тях и топла и готова за ядене, а това е много удобно като е на поискване. режима на 3 часа според мен не е направил добра услуга на никого, но доста жени не са успели да кърмят с този "безценен" режим.
Ваня А., кажете и за компресията (по ваш патент:), моля, че не ми се влиза в обяснения. Stuck Out Tongue

# 719
Оф, писна ми, на всяка страница пиша едно и също Grinning Малко по-назад и още малко по-назад и кажи речи на всяка страница може да се прочете Simple Smile
Donchenceto, и при нас е такава ситуацията. Пюретата са по-малко калорични от кърмата и калориите може да не стигат. Зъбите също са фактор за буденето и то не маловажен. Период е всичко, така че стискайте зъби, пийте кафе и продължавайте. Най-лесно е да се ръководите по бебето, защото ако го карате да прави нещо, за което не е готово, то ще реве много и съвсем няма да спите. моето на годинка вече също яде по много нощем и яде, не се залъгва, това ме кара да мисля, че е гладна и нямам причина да се опитвам да я отуча.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 10:59 от Ваня А.

Общи условия

Активация на акаунт