Дневникът - тема 97 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 125
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Зетче, откога не те бях засичала. Hug Давай, пролетта е нашият сезон. Правилно ли помня, че ти преди ходеше на народни танци, ако да, как ти се отразиха?

Аз отпразнувах 30-тия си рожден ден, за съжаление не в добра форма, но пък по-добра в сравнение с последните месеци чувствам се много по-свежо, мотивирано и тонизирано от преди. Поглезих се тези дни с басейни, сауни и тортички.

# 556
Честит юбилей Ния bouquet Бъди здрава и скоро да се похвалиш с постигната цел по темата, която ни е събрала  Simple Smile

И аз скоро имам юбилей, който ще посрешна в най-лошата форма през живота ми. По-кисела съм от кисела краставичка и чакам да мине датата, та да се освестя. Иска ми се нещо по-хард, обмислям моно или яж/не яж, ама как беше лафа, искам ама не съм сигурна дали имам желание.

Беки, благодаря. По размер талия съм рискова, а другото съотношение отдавна не съм го смятала, но преди винаги ми беше добро. Познати се оказаха нещата.

# 557
  • София
Направих си индекса от книгата на Беки дава ми 0,75, висок е. Не знам дали показва наистина ИР, все пак хората са с различна структура.

# 558
  • София, Лагера
Благодаря ти за отговора, Franie! Flowers Rose
Аз не знам какво се случва, но от началото на януари до края на март тренирах през ден, също и се пазих какво ям - без сладко (понякога сало ябълки) и с минимално количество хляб, нищо друго тестено, предимно зеленчуци пресни и на супа), варени яйца и кисело мляко... но не свалих нито грам. А са си 3 месеца това!

Малко храна - много тренировки. Когато тренировките са в повече от необходимите за тялото, те вдигат кортизола, той пък вдига инсулина, и Воала - отслабването е мираж.

Франсоаз, аз наистина не разбирам, би ли пояснила кое би било по-печеливш вариант? Страх ме е да увелича храната, за да не кача.
Преди години бях ходидила на диетолог. Бях качила 3-4 кг от бременността и не можех да ги махна, въпреки многото движение - по цял ден с количката по улиците. Направи ми режим чивекът (М. Ригов), но от него качих още 2 кг за 2 месеца. И него учудих Simple Smile С цялото това движение + кърменето, от което също се отслабва, с режима - нъцки. Та оттогава ми се насади този страх...

Аз цял живот съм била що-годе постоянна в теглото си, варирам между 55 и 58, от ученичка, та до сега (на 41 съм), включително и след бременностите не съм минавала 59, та не ща да "застопорявам" сега ново равновесно ниво.

# 559
Франсоаз ти казва, че изначаланата ти преспектива към теб самата и тялото ти, е като на човек, който си вреди, а не подхожда с грижа. С което съм съгласна. Единственият адекватен и научно доказан начин за сваляне на тегло е калорийната рестрикция. Много хора вземат тази максима и издевателстват над себе си с нищожни калории+много спорт. Нали... играла съм главна роля в тоя филм Simple Smile Сметни си адекватно калориите, от които тялото ти се нуждае, дай си един 15%-20% дефицит и се храни в него.

# 560
Noemi, ела във спортния подфорум, в темата Трансформиращи дневници.
Там е мястото.
Франсоаз не тренира, поне така се хвалеше доскоро.

# 561
фаст за днес
заглеждам японската и моното за от утре, ама нещо и аз като z.2012 искам, пък нямам желание  Laughing
килограмите са добре като за понеделник - между 61 и 62
сметката за ИР е 0,83, но аз си знам, че съм в рисковата зона

ЧРД, Niya, да си здрава и да се сбъдват мечтите ти  smile3525 newsm67

# 562
Скрит текст:
Благодаря ти за отговора, Franie! Flowers Rose
Аз не знам какво се случва, но от началото на януари до края на март тренирах през ден, също и се пазих какво ям - без сладко (понякога сало ябълки) и с минимално количество хляб, нищо друго тестено, предимно зеленчуци пресни и на супа), варени яйца и кисело мляко... но не свалих нито грам. А са си 3 месеца това!

Малко храна - много тренировки. Когато тренировките са в повече от необходимите за тялото, те вдигат кортизола, той пък вдига инсулина, и Воала - отслабването е мираж.
Франсоаз, аз наистина не разбирам, би ли пояснила кое би било по-печеливш вариант? Страх ме е да увелича храната, за да не кача.
Скрит текст:
Преди години бях ходидила на диетолог. Бях качила 3-4 кг от бременността и не можех да ги махна, въпреки многото движение - по цял ден с количката по улиците. Направи ми режим чивекът (М. Ригов), но от него качих още 2 кг за 2 месеца. И него учудих Simple Smile С цялото това движение + кърменето, от което също се отслабва, с режима - нъцки. Та оттогава ми се насади този страх...

Аз цял живот съм била що-годе постоянна в теглото си, варирам между 55 и 58, от ученичка, та до сега (на 41 съм), включително и след бременностите не съм минавала 59, та не ща да "застопорявам" сега ново равновесно ниво.
Дезидерата е права, аз не тренирам, моят "спорт" е ходене няколко пъти седмично по 7-8-10 км.
Инфото ми е от прочетена информация.
Всеки организъм има нужда от различни като натовареност и времетраене тренировки.Един може да постига резултат и с половин час на ден, друг може да се поти по 3 часа/ден и пак да качва, или да не отслабва.Всеки трябва да открие оптималното натоварване за него.Ако тренираш прекалено спрямо нуждите на твоето тяло, а и ако храната ти е прекалено оскъдна, повишаваш кортизола, а той повишава инсулина.Инсулина е хормона, който те прави дебела, висок ли е той, отслабването е изключително трудно, в някои случаи направо невъзможно.
Входящите и изгорените калории са в пряка връзка.
Увеличаваш ли приетите калории, тялото ускорява метаболизма, за да ги изразходи.Намалиш ли ги, тялото забавя метаболизма, защото не му достига енергия.Няма начин да намалиш калориите, които приемаш, а да очакваш, че тялото ще продължи да гори калории като при прием на 2000 например.Няма такава "магия".
Ако дълго време си била на ниски калории, особено години наред, тялото ти оцелява в режим "глад".Надвишиш ли калориите, дори със 100, то започва да трупа, без значение колко тренираш.Неговата основна цел е да те опази жива, не го вълнува колко кг искаш да си.
И още, пишеш, че си на 41 години.По всякакви биологични "закони", природата няма да позволи да си на едни кг цял живот.Т.е., ако на 20 години си била с нормално тегло, да речем 55 кг, то към тях прибавяш по 1 кг за всяко десетилетие над 20, и по 2 кг за всяко раждане.Т.е., 55+2 кг (за двете десетилетия над 20)+2 (за едно раждане), би трябвало сега тялото ти самО да си поддържа без никакъв проблем 59-60 кг.
Това е, което съм чела и с пълна сила важи за мен.
Четейки из темите и спортните форуми как народа масово се скъсва от тренировки, за да свали 1-2 кг, които след седмица (най-много) пак са качени, смятам, че тази теория важи с пълна сила и за всички останали, просто не се възползват от нея.

# 563
  • София, Лагера
Благодаря за изчерпателния отговор, Франсоаз! Simple Smile

# 564
Краси, ти така и не разбра, че народа не се скъсва от тренировки, за да отслабва  Laughing

# 565
Краси, ти така и не разбра, че народа не се скъсва от тренировки, за да отслабва  Laughing
Ами, не знам защо тренира народа...факт е, че масово се оплаква, че НЕ отслабва.  Smiley
Както и Ноеми, на която отговорих....
Аз няма как да знам кой колко и защо тренира.Пиша какво съм чела за тренировките, и че важи с пълна сила за мен.С идеята, че може да се окаже полезна информация и за някой друг и да му разреши проблем.
Вярно, не съм чела много трениращи, но от прочетените, масово се хвърлят на някакви тренировки, пък дали са точните за тях, дали са в правилното количество и съотношение, май никой не мисли и съобразява.Болшинството мислят, че ако тренират 4-5 пъти седмично по 1 час (например), това задължително ще доведе до положителен резултат.Само дето не се оказва точно така....

# 566
  • София
Аз тренирам за здраве, тонус и за стягане на тялото, все пак дори и слабо тялото, ако виси, не е красиво. При мен стегнато тяло не вярвам вече, че е възможно, с тези резки напълнявания, но пък имам надежди поне малко от малко да се подобри.

Херц, благодаря ти много за хубавите пожелания.  Черпя виртулно със смуути и вино, кой каквото си избере Tropical Drink Wine Glass

Днес така ми се получи, че съм на течности, на обяд ядох един таратор, а сега едно плодово смути, довечера на тренировка.

# 567
Ния, честит рожден ден! Balloon

Тренировки 5×60мин могат да доведат, и довеждат до страхотни резултати.
Малко са тези, които го практикуват.

Резултатите на момичетата в Спортния са уау! С Франсоаз явно четем различни теми.
Резултатите са в Домашните, Как тренирам и Трансформиращите дневници.

Аз качвам, да, но не сланина. И оптически се смалявам. Все по-изчистен вид придобивам. И съм на 43.

# 568
Дези, да попитам за мнение: 2-ма лекари ми казаха първо да сваля поне до 75 кг и тогава да започна да тренирам. Според теб дали са прави или да се изстрелвам в залата за по-добри резултати. Имам да свалям минимум 20 кг..

# 569
Беки, аз не съм лекар. По-добре е да свалиш, щом са ти казали, да. Но спортът ти вдига страшно много настроението и мотивира страхотно.
Не искаш ли да плуваш, или някакви занимания във вода, които не товарят ставите?
Йогата не е спорт, но пък не е противопоказна при наднормено тегло. Лекарите не споделиха ли тези два варианта? Питай ги все пак, защото може наистина да ти е противопоказно.
Това го подчертах, да се вижда. Laughing
Има йога пози които не са подходящи при високо кръвно, например. По-добре наистина ги послушай.
Ти колко килограма си сега? И колко си висока?

Краси, ти така и не разбра, че народа не се скъсва от тренировки, за да отслабва  Laughing
Ами, не знам защо тренира народа...факт е, че масово се оплаква, че НЕ отслабва.  Smiley
Както и Ноеми, на която отговорих....
Аз няма как да знам кой колко и защо тренира.Пиша какво съм чела за тренировките, и че важи с пълна сила за мен.С идеята, че може да се окаже полезна информация и за някой друг и да му разреши проблем.
Вярно, не съм чела много трениращи...................................

Хората тренират и не отслабват, защото тренират малко, ядат много, и си мислят, че вялото моткане по пътеката ще направи нещо. Аз самата бях в капана на малки тренировчици и обилно хранене, докато Форумо твърдеше, че тренирам като луда и ям малко.
Събрах се със правилните хора, започнах да тренирам както трябва, двуразово, ежедневно почти, и намалих количествата храна. И резултатите не закъсняха. Да, същите килограми съм, но изглеждам коренно различно. Свалям-качвам, но не е йо-йо, защото размерът дрехи е с 2 надолу, вече ХS, ханш 84см.
И нямам безформени ръце като повечето жени на моята възраст.

Общи условия

Активация на акаунт