Февруарските сладури започнаха да стават много щури

• 10 834
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.София-Красна поляна
Здравейте Grinning,ох и аз вече наямам търпение да дойде понеделник че баткото да тръгва на градина.МОЙРИ аз чаках 1 година да вземат Ицо в яслата,искаха памперси но аз категорично отказах да му слагат защото той си казваше.За възраста мисля,че трябва детенцето да е навършило годинка а за храненето те ги хранят   feeding и постепенно ги научават да се хранят сами.Благодаря mimeto79 Hug

# 136
  • София
mimeto79 в коя ясла ще е Яна?

# 137
Здравейте! И аз вече си имам ученичка. В петък бяхме и ние на ясла. Много се тревожих, но детето влезе самичко и с радост седна при другите деца на масата. Те вече закусваха. Тръгнах си неусетно. Като я взех на обяд отново беше на масата с другите и точно бяха привършили с обяда си. Тя ми се зарадва и започна да ми показва играчките там. Много я похвалиха сестрите и казаха, че цял ден е била доволна и щастлива. Някой майки ми казват, че много деца реагирали така в първия ден, но след това вече знаели, че майкат си тръгва и започвали да плачат. Моля се да не плаче малката, защото ще плача с нея и аз. Ще ви разкажа и за другите дни. Но ако не боледува много и не плаче, мисля, че и двете ще сме доволни.

# 138
Здравейте и от мен  Hug
Дамян е роден на 1,6 г. Чета, че ще пускате вашите мъници на ясла и си мисля, че за нас това е неприложимо, защото нито гърне ползва, нито се храни сам, яде още пасирано и то на морковена основа, освен това заспива в ръцете ми.... Как се справяте вие, знам, че е до детето, но..... Срамежлив е, някой като го погледне и веднага се крие зад мен или баща си....   Cry
Ще се радвам да споделите  Grinning

# 139
Meryt много си му отпуснала края дет се вика Simple Smile вече са големи и неможе като бебета да се хранят или заспиват
отначало ще реват ама ще свикнат бързо
аз от утре пак започвам с гърнето че само то ни остана

# 140
Meryt много си му отпуснала края дет се вика Simple Smile вече са големи и неможе като бебета да се хранят или заспиват
отначало ще реват ама ще свикнат бързо
хихи, много ми хареса   bouquet  Hug
ама "на мама момчето"  Wink не чете книги и не разбира от дума  Laughing
сърдечни поздрави ти пращам на теб специално и на останалите
и успех с гърнето  Peace

# 141
  • гр.София-Красна поляна
Здравейте всички,Merit деъствително много си му отпуснала края WinkАз на Иван не му пасирам откакто започнахме децката кухня(9 месеца),за спането никога не съм имала ядове-заспива сам.С гърнето и ние не сме стигнали до никъде,но ще се научим Peace

# 142
  • Sofia
хей мами още седмица съм в почивка и честичко влизам да форумствам  Mr. Green
slan4ogled, вредихте ли се за 8мо ОДЗ? Ние си останахме в Люлин за още известно време и Яна е в 86 ОДЗ тук съвсем наблизо.
Добре че пратих детенце лятото при бабата, тя го е научила и на гърне и да яде сама, и да пие от нормална чаша, че и да заспива сама (е, това все още го тренираме) Rolling Eyes
Вашите мъници приказват ли? Моето е като гъба, всичко повтаря и е много смешна. Вече прави изречения с по три думи, хехе  bowuu Joy
Хайде утре ще разправям за "първия учебен ден"  Grinning

# 143
Meryt, в различните ясли е различно явно. Ние също сме с памперс, но ми казаха, че те ще я научат да си ходи на гърне. Също не се храни сама, но там ги хранят и ги учат. Всяко дете си е индивидуално също. Не се тревожи! Всичко ще си дойде от самосебе си. И ще го дадеш на ясла, когато е готово за това.

# 144
Здравейте!Надина също може да яде сама,въпреки че има храна навсякъде около и върху нея след това,но аз я поущрявам,справя се.Когато иска да заспи ме води в спалнята,лягаме на нея и тя заспива,с моята компания,но не в мен.Повтаря всичко,като подава нещо казва''ето'',а като взима казва ''мерси''.''кое туй'' и ''а така'' също често използва.Абе много е приказлива,цели речи държи и с ръцете жестикулира,но не й се разбира,още си използва бебешкия.Пие от чаша,по-често със сламка в нея,но мисля като стане на 2г.  да махна окончателно всички накрайници.Само с гърнето нещо се объркахме  Rolling Eyes От осмия месец си ходеше на гърне,но откакто се върнахме от морето отказва,вече два месеца,нито на гърнето иска,нито на седалка.По принцип в къщи я държа без памперс,само за навън и за разходка й слагам,но вчера бяхме на заведение и тя си го свали.Май скоро ще го махаме,въпроса е къде да я изпишквам като неиска нито в гърнето,нито на седалката,нито да я държа...

# 145
Ianamama това все едно съм го писала аз. Особено за пампата и гърнето.
Иска да е без памперс ама гърнето пищи като я сложа и веднага скача.
Пишка някъде по паркета, където си избере. После обаче иска да си играе в локвичката и направо ме убива.
И аз се чудя къде да я изпишквам, в леген седи с голямо удовоствие по голо дупе ама до сега не е свършила работа там.
Може да пробвам с гърне играчка - тези които с като някакво животинче и се държи детенце отпред за ушите или главата на животното.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2006, 14:33 от galia_mi

# 146
Здравейте мамита  Hug

Върнахме се и ние от едномесечен престой на морето преди 10 дена. Чудно беше  Peace
Изкарахме 10 дена лош вирус с повръщане и разстройство, но после наваксахме с плаж  grinning039, басейн help, Аквапарк и кръчми cheers. Догодина живот и здраве, на море три месеца  newsm10

Ние решихме да прескочим яслата и да дам Яна направо на градина. Може би ще пробвам някоя забавачка всеки ден по няколко часа.
Вчера за пръв път оставих Яна в детски кът (в София Мол), но след 1 час ми се обадиха да си я взема, че плаче за мен..и така не можахме много да се радваме на спокойна вечеря.

Иначе сме скарани с гърнето, седи, но нищо не прави, само си вика "пиш".. не знам до кога така  newsm78

# 147
  • Sofia
Мами, първия ден в яслата мина изненадващо спокойно, пу-пу-пу  Laughing
Сутринта тя не разбра кога я отведоха в лудницата с децата пък наобед като отидох да я взема хич и не искаше да си ходи  Shocked
И всичко си беше изяла и не била плакала. И вече ми показа нови мурафети, явно научени от другите деца.  hahaha
На лелите обаче явно им е по-лесно да ги държат по памперс, защото като я заведох нямаше (аз слагам само като спи), а като я взех й бяха сложили. newsm78 Пък не я бяха преобличали. Явно са решили, че от смяната на обстановката няма да иска да си казва. Rolling Eyes
Пожелавам на всички такива безоблачни яслени дни  Mr. Green
И разбира се основното е дечицата да са здрави  Praynig

# 148
Meryt, в различните ясли е различно явно. Ние също сме с памперс, но ми казаха, че те ще я научат да си ходи на гърне. Също не се храни сама, но там ги хранят и ги учат. Всяко дете си е индивидуално също. Не се тревожи! Всичко ще си дойде от самосебе си. И ще го дадеш на ясла, когато е готово за това.
благодаря ти за подкрепата  Hug   bouquet
скоро ще посетим свекитата и ще се пробваме да го оставим за един ден /поне/ насаме с тях, да видим как ще се справят те  Rolling Eyes

# 149
  • Canada
Здравейте, mоmи4ета!

Гледаm ви аватарите и не mога да се нарадваm на порасналите февруар4ета Hug

КоmпЮтъра ни беше на реmонт близо mесец, но сега ве4е съm на линия.
Стайл 4естито кореm4е! Леко бреmенеене ти пожелаваm!
Знаm, 4е Клеmи също е бреmенна, но коя е третата бреmенна mаmа, newsm78 mоля ви кажете Embarassed Embarassed
Добре дошли на новите mаmи!  bouquet
Честити празници на кокили, на вси4ки, които съm пропуснала! Embarassed

Ние ходихmе за няколко дни на "mоре", на едно тихо залив4е на Атланти4еския океан. Йони беше във възторг от океана, от вкусния пясък и хрупкавите mиди4ки. Ние също си по4инахmе добре.....

Тук лятото свърши отдавна, гледаmе всеки уикенд да сmе навън, 4е като дойде баба Зиmа Shocked.....6 mесеца няmа да го иmаmе това разнообразие.....

Аmи това е от нас засега, отиваm да будя Йони за градината- mного й харесва да ходи на градинка...

Общи условия

Активация на акаунт