Тайланд 2019, 2020, 2021

• 26 225
  • 347
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Искам да попитам задължителни ли са ваксините при пътуване в Тайланд, защото чета много различни мнения? Има ли някой от изпатил си така да се каже?

# 151
Здравейте! Искам да попитам задължителни ли са ваксините при пътуване в Тайланд, защото чета много различни мнения? Има ли някой от изпатил си така да се каже?

Няма задължителни ваксини за Тайланд. Ние не сме слагали никакви и не сме имали проблеми. Не мисля, че е нужно.

# 152
Здравейте ,
Надявам се да не спамя темата ( с малко отклонение) , но все пак относно Тайланд Simple Smile
Вчера с приятелят ми купихме билети за Тайланд 29 декември - 8 Януари. Само това за сега... взехме билетите , тъй като цените бяха хубави на Катарците. Кацаме в Пукет на 30ти и съответно летим от Пукет обратно на 8ми Януари. Тепърва ще разглеждаме и решаваме къде искаме да бъдем . Кои острови и т.н. всякакви идеи и съвети ще бъдат от ползва. Една малка подробност.. от февруари месец правим опити за бебе за сега неуспешни... Ако все пак се случи бременност преди декември проблем ли ще е за почивката ? Имали пътували при ранна бременност?

# 153
Всичко е индивидуално. Има хора, които трудно понасят по-дълъг полет и без бременност. А има други, които без проблем раждат в самолета  Simple Smile

Хубаво изкарване, пък може да се сдобиете и с тайландски "подарък" и около септември догодина да започнете да страдате от недоспиване Simple Smile

# 154
Ние си бихме ваксина хепатит А, но не само за Тайланд, а въобще за обиколки в Азия.... Stuck Out Tongue Closed Eyes
За бременност няма проблем, стига да се чувстваш добре. Аз първите три месеца не бях на себе си, гадене и повръщане, не ми е било до екскурзии, но имах приятелки си обикаляха без проблем... Всичко е индивидуално, някои имат болки, кървене, трябва да лежат, въобще не се знае как на теб ще ти понесе. Oсвен дългия полет до там и обратно, на място си има доста екшън - бързи лодки, яздене на слонове, дълги дневни екскурзии по острови, гмуркане и т.н. Но разбире се това е въпрос на предпочитания и възможности... Smile

# 155
Ние запазихме първите три дни в Пукет.  Идеята ни е след това 2 нощи на Пи Пи . 3 нощи на някое от другите островчета.  Някой може ли да каже от Пи Пи може ли с лодка да се стигне до другите наоколо ? Например Ко Ланта и т.н

# 156
Някой да е отсядал в хотелите около Karon beach ???  как е плажа по добър ли е от patong beach

Как са цените на такситата във Пукет

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 12:11 от AnMary

# 157
Някой да е отсядал в хотелите около Karon beach ???  как е плажа по добър ли е от patong beach
Ние бяхме отседнали в този хотел:
https://www.booking.com/hotel/th/the-village-resort-spa.bg.html? … 0be33aec0e2f18436
Реално плажът му е от другата страна на шосето. Единствения критерий, по който мога да направя сравнение е,че на Карон е по-спокойно. В Патонг е лудница.

# 158
Здравейте!

Пътуваме с мъжът ми за Тайланд на 13.10.Имаме 5 нощувки в Банкок и 7 нощувки на Пукет. Идеята е да обикаляме по островите от Пукет,но се притесням да не вали прекалено много. Имам служебен ангажимент в Банкок и искаме да го използваме и за почивка. Бихте ли препоръчали основни забележителности в Банкок,които да можем да посетим за 2 дни-храмовите съм набелязала,вечеря по реката,но в самия център къде и какво си струва да се види. Имам идея и за Аютая,някой ходшл ли е до там,автобусите още ли тръгват от площад Виктория?Ако в Пукет е дъждовно,какви забележителности биха могли да се посетят?Някаква добра агенция за екскурзии бихте ли препоръчали.Ако обменим изцяло бати в България,по-скъпо ли ще е,отколкото на място? Извинявам се за многото въпроси.
Относно ваксините,ние сложихме за Хепатит А и коремен тиф.Предупредиха ни да не ядем миди и мекотели.
Визи вадим от България

# 159
За мен в Банкок са задължителни: Къщата на Джим Томпсън, Храма на Зората (Wat Arun), Кралския дворец, Храма на Полегналия Буда, Златния Буда и разбира се пазара Чату Ча. По повод Аютая в рамките на 5 дневно посещение не бих си го причинила Simple Smile Ако ви се ходи извън Банкок, за мен си струва да отделите един ден за плаващия пазар.
Редактирам поста по повод централната част на града - Байоки скай предлага панорамна площадка с изглед от високо на 360’, близо до Байоки е и открития храм Еруан, за вечерта може да си гарантирате преживяване с коктейл или вечеря в някой от Скай баровете, добре е да си запазите час и да сте осведомени за съответния дрес код.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 18:48 от chok dee

# 160
  • София
magyg,в Бангкок бих препоръчала да разгледате и Wat Saket, известен още като Temple of the Golden Mount

Вечер може да обикаляте около моловете, където гъмжи от всякакви търговци, продаващи всевъзможни неща- сувенири, шалове, дрехи и т.н.

# 161
За мен в Банкок са задължителни: Къщата на Джим Томпсън, Храма на Зората (Wat Arun), Кралския дворец, Храма на Полегналия Буда, Златния Буда и разбира се пазара Чату Ча. По повод Аютая в рамките на 5 дневно посещение не бих си го причинила Simple Smile Ако ви се ходи извън Банкок, за мен си струва да отделите един ден за плаващия пазар.
Редактирам поста по повод централната част на града - Байоки скай предлага панорамна площадка с изглед от високо на 360’, близо до Байоки е и открития храм Еруан, за вечерта може да си гарантирате преживяване с коктейл или вечеря в някой от Скай баровете, добре е да си запазите час и да сте осведомени за съответния дрес код.
Какъв дрескод в Байока? Ние бяхме отседнали там и си ходехме  на площадката и в заведенията. Не помня някъде дрес код да е имало. Само по храмовете имаха претенции за голи крака и рамена.

# 162
Имам предвид, че в скай баровете обикновено не се допускат посетители с къси гащи, джапанки, потници и т.н. В някой от тях има изискване и за затворени обувки. Площадката на Байоки си е обзорна площадка.

# 163
Ние спахме в хотела и имахме вечеря в единия от скай-ресторантите на шведска маса.. Не е официално облекло, разбира се няма и по къси гащи и потници... Панорамата е страхотна вечер когато е осветено, иначе ресторанта - нищо особено...

# 164
Много ви благодаря,момичета,изключително полезна информация.Колебая се за нощувкав Байок или Новотел Силом. До утре ще реша финално и ще потвърдя резервацията. На 20.10 заминаваме за Пукет и силно се моля да иваму поне 3 бездъждовни дни,за да си направим ексурзия до островите.

Общи условия

Активация на акаунт