Тайланд 2019, 2020, 2021

• 26 235
  • 347
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, на 08.11.19г. тръгваме с круиз, първо през Европа и след това в Индия, Тайланд, Малайзия и т.н. Извадих индийска виза, но ме притеснява тайландската....Имаме две влизания в Тайланд, с напускане на териториални води. Имам два въпроса към тези, които са били там.
1. Мога ли да тръгна само с паспорт и там да ми сложат виза при пристигане.
2. Първото ми влизане е на о-в Пукет, на пристанището има ли пункт за Виза при пристигане (VOA) или ще ми трябва от посолството тук?
Здравейте и на нас ни предстои круиз с няколко пристанища в Тайланд. Трябва ли да си вадим виза от България

# 181
Ние сме получавали виза на място, но е било на летище. Свържете се с агента, от когото сте закупили круиза, за адекватна информация.
Специално за круиз, аз бих си извадила виза от България.

# 182
  • София
Ako пристанищата в Тайланд са последователни ще е добре, защото ако имате между тях излизане в друга държава, ще ви трябва многократна виза или да вадите виза на всяко влизане.

# 183
Някой може ли да разясни как е предвижването между Пукет и Пи пи или Краби и Пи Пи? Не говоря за еднодневните екскурзии с лодка, а за предвижване с багажа ако решим да отседнем на Пи Пи? Някой спал ли е на острова, за да каже с ферибот или с какво са се предвижили?
ММ държи да спим на Пи Пи няколко вечери, а кацаме на Пукет. Искаме да наемем кола от летището в Пукет и да обикаляме, но притеснението ми е специално за Пи пи, защото няма как по суша да отидем там...

# 184
Когато кацахме в Краби, в бусчето от летището имаше семейство за Пи Пи. Тях ги оставиха на спирка и им казаха, който е за Пи Пи да слиза тук. От там нататък не знам как са се оправили, но на всякъде има хора за всичко. Те си подхващат туристите още от слизане на летището. Кажете, че сте за там и хората ще ви упътят.
А ето какво намерих. https://www.phuketferry.com/phuket.html?gclid=Cj0KCQiA5dPuBRCrAR … DYUsaAk9yEALw_wcB
Явно си има фериботи. Можеш да си купиш и билет предварително.

# 185
water_nymph, благодаря. За ферито и аз четох някъде, но дали с тия куфари ще е удобно после да се предвижим до хотела. Трябва да погледна дали хотелите на Пи Пи предлагат някакъв трансфер...
Вие на Краби къде бяхте отседнали? Първо мислех да не спим и на Краби, обаче искаме да отидем на тази вечерна екскурзия за гледане на светещия планктон и явно началната точка е от Краби... Та сега си мисля и там да спим 1-2 вечери, където ще е удобно да вземем някои екскурзии от Краби...

# 186
Ао Нанг е много по-добро място за отсядане от района около гр. Краби. Имахме познати, отседнали в Краби по същото време, ходехме общо взето на едни и същи екскурзии, но цените, които договаряхме от Ао Нанг бяха по-ниски от техните.

# 187
В Ао Нанг и го препоръчвам с 2 ръце и 2 крака.  Laughing То самият град Краби не е нищо интересно. Докато Ао Нанг си е курортно градче с много места за хапване има си и собствен приятен плаж. Хиляди места, от които можете да се спазарите за каквито искате екскурзии.
Освен задължителните всякакви островни, мога да препоръчам и Hot springs and Tiger cave tour. Уникален ден имахме в джунглата с най-добрия обяд.

Показвам 3 снимки от плажа в Ао Нанг, който си е идеален и за плажуване извън тур дните и за залезите, които задължително посещавахме всяка вечер. Ех, спомени..

https://scontent.fsof8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/5098683 … 3&oe=5E3F8EEE

https://scontent.fsof8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/5073234 … 1&oe=5E45B38A

https://scontent.fsof8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/5098822 … 0&oe=5E8CC627

# 188
благодаря, ще търся хотел в Ао Нанг... Сега въпроса ми е някой забелязал ли е дали дневните ескурзии са по-изгодни от Пукет или от Ао Нанг? Понеже като разгледах в интернет, подобни екскурзии се предлагат и от Пукет и Краби, например острова на Джеймс Бонд и другите малки островчета... Не знам коя дневна екскурзия от къде да вземем, за да е по-близо и по-евтино... Няма как да сравня цените им в интернет, на място са по-евтини предполагам...

# 189
  • София
lunna pateka, кога ще сте там? Аз чакам някоя промоция на Катарците, за да идем януари, но към момента и те, и турците държат високи цени. Искам да направим една обиколка на доста островчета, но първо да купя билетите. Innocent Навсякъде съм чела, че на място са по-евтини екскурзиите, на всичко отгоре имаш възможност да се пазариш и да свалиш доста от цената.  По отношение на еднаквите екскурзии от двата острова си мисля, че е редно да са по-евтини на острова, който е по-близо до мястото от съответната екскурзия, но нека кажат запознатите, че да не те подведа. Hug

water_nymph, какво представлява Hot springs and Tiger cave tour екскурзията, целодневна ли е?

# 190
Целодневна е екскурзията. Взимат ви сутринта с бусче от хотела и пътувате към така наречените Hot springs - това са термални извори в джунглата, на едни като тераски, много е приятно, като изключим блъсканицата, но тя е неизнежна част от всичко в Тайланд. Там имахме около час, мисля. След това се отива в природен парк с еко пътека и Blue lagoon - това е пътека в джунглата, която води до 2 природни водни басейна, в единия може да се влиза, а в другия е забранено, поради токсичността на водата, но е забележителен. Самата пътека е доста дълга - 2-3 км в джунглата. Много е екзотично и малко страшничко. Има табели с различните животиснки видове, които могат да се срещнат. Ние, слава Богу, срещнахме само един огромен гущер като игуана и безброй огромни красиви пеперуди. Там беше 2 или 3 часа, както и обяда беше там.
Турът завърши с така наречения храмов комплекс Tiger Cave, където, който има желание може да се изкачи до върха на хълма - 1237 стъпала, но не стъпала, като стъпала, ами всяко стъпало е високо по 50 см поне и просто не ме питайте как съм се качвала. 50% от хората се отказваха на средата, но ако имате поне малко физическа подготовка ще се справите. На върха си заслужава. И да не се качите, долу пак има за разглеждане. Там останахме около час и половина.

Този тур взехме като компромисен вариант, защото поприключихме с финансите, а беше доста по-евтин от островните. А за наша изненада си прекарахме чудесно, даже повече ни хареса от островните турове. И платихме някакви смешни пари - по 20-25 лв. на човек. (С доста пазарлък, разбира се  Wink )

Ей така се качвах и аз - на 4 крака.  Joy

Ето примерен линк, за да добиеш представа. Но моят съвет е нищо да не купуваш от тук. Може само да си набележиш желани турове и там на място да се пазариш.

https://www.viator.com/tours/Krabi/Full-Day-Tour-to-Emerald-Pool … bi/d348-91960P146

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 14:50 от water_nymph

# 191
  • на село
Турците май не са много по намаленията, а катарците на мен не са ми изгодни, въпреки че скоро отвориха офис тук и се надявах, че може да пуснат нещо интересно (не сме в Бг). Но съм чела, че около черния петък пускат оферти.

Още не съм решила бърза лодка или бавна да вземем до Ко Ланта, но не заради цената, а защото май ще ми се иска да позяпаме повечко. Съвети? Също и за багажа да питам - проверяват ли стриктно куфарите, преди качване на ферито - гледам, че има ограничение в килограмите.

Знам, че повечето хора съветват да се ходи с раници, но ние на връщане ще имаме време в Истанбул и предвид периода, смятам да предвидя място за шопинг. Та затова с големите дисаги Simple Smile

# 192
Ние се каним есента на 2020 да ходим. Били сме във Банкок и Пукет, екскурзиите на място не бяха по-евтини от тези онлайн, но аз проверих само в агенции в хотелите ни. И не можеш да се пазариш...
Някой спал ли е в района на Phang-nga, от там е много близо острова на Джейм Бонд. Не знам дали е интересен района да спиш там и дали лодките от там са по-евтини?

# 193
Lunna pateka, няма нищо страшно да потърсиш турове в градчетата. Айде, в Банкок е пълен хаос, по-удобно е директно в хотела, но в Ао Нанг, примерно, са навсякъде, пълно е с туристи, а и всички предлагат абсолютно едно и също. Както те, така и в хотела. Просто на тези в хотела не им е това работата и не могат да се пазарят.
И още един трик - тур бюрата са буквално на всяка крачка. Всички предлагат едно и също, те са просто посредници на фирмите, които изпълняват туровете. Не се нахвърляйте веднага на тези бюра, на които има най-много хора. Там дават най-високи цени и не се пазарят, защото им е все тая дали ще си купиш или не. Все някой ще се върже. Ходете по скромните бюра, там получавате лично отношение и значително по-добра цена. Говоря за разлики от по 500-600 бата на човек. А фирмите, с които работят и едните и другите са едни и същи.

Ние си харесахме една женичка, от която си купихме всички турове и накрая и трансфера за летището. Ей, Бога ми, тая жена ни поздравяваше всяка вечер като минавахме покрай нея. А човекопотока е значителен.. И не казвам, че сме били единствените й клиенти, че да ни помни изришно.
Просто тези долу на завоя на плажа(има две срещуположни бюра), с големите и лъскави реклами са просто роботизирани.

# 194
water_nymph, Права си, разбирам те напълно...
То е ясно, че ще пазарим и купим екскурзиите на място, но сега искам все пак да направя план от къде коя екскурзия да направим. Не за друго ами да видя къде и колко дни да буквам хотели в съответните места. Идеята е да обикаляме, а не да сме на едно място през цялото време.
За сега идейно острова на Джеймс Бонд май от Краби, също от Краби тази екскурзия 4-те острова със светещия планктон, Майя бей от Пи пи, симилановите острови евентуално от Пукет или Кох лак.
От Пукет каква друга екскурзия сте правили?

Общи условия

Активация на акаунт