Тайланд 2019, 2020, 2021

• 26 237
  • 347
  •   1
Отговори
# 195
От Пукет правихме и Джеймс Бонд и Мая бей. Препоръчвам ви първо Джеймс Бонд

# 196
Ние на Пукет не сме били,  но си спомням, че Джеймс Бонд и Симилиановите острови бяха доста по-скъпи от останалите неща в Ао нанг, може би са по-далече и от Пукет биха били по-евтини. Също така по пътя на логиката, в Ао нанг и в Пукет като цяло, туровете трябва да са по-евтини от Као Лак или Пи Пи, защото просто са по-големи и бюрата са повече. Имаш избор от къде да вземеш и съответно да намалиш цената. Докато на тези острови всичко останало е по-скъпо. Следва и туровете да са по-скъпи. Но това са мои разсъждения и ако някой е бил и купувал от там нека се изкаже.

# 197
Разгледах няколко сайта за екскурзии до острова на Джеймс Бонд от Краби и Пукет. И доколкото разбирам има 2 вида ескурзии - единия вид е с автобус до Пханг Нга и от там с дълга лодка до острова на Джеймс Бонд, селището Koh Panyee и няколко други острови. Другия вариант е от Пукет със скоростна лодка директно до Пханг Нга и острова на Джеймс Бонд.
Та сега се колебая варианта с автобус или със скоростната лодка е по-добре? Колко време отнема пътуването със скоростната лодка и дали клати много? Като бяхме в Патая ходихме със скоростна лодка до Кораловия остров и си беше доста екстремно пътуване... Много бърза, удряща се във вълните, доста страшно си беше, добре че там разстоянието не беше голямо и се пътуваше около 30 мин.
Та ако някой е ходил нека опише какво е усещането със скоростна лодка от Пукет до острова на Джеймс Бонд?

# 198
lunna pateka, можеш да избираш от Пукет до острова на Джеймс Бонд  вид лодка. Ние бяхме с корабче, на два етажа, което пътува по- бавно от скоростна лодка. Бяхме за под 2 часа до острова. Със скоростна ще бъде поне на половина времето. Екскурзията беше съчетана с влизане с каяци в подводни пещери, които приливът покрива. Много различно е, в сравнение с Мая Бей, например. В тази част водата няма никаква пропускливост, поради което няма шнорхелинг.

# 199
Разгледах няколко сайта за екскурзии до острова на Джеймс Бонд от Краби и Пукет. И доколкото разбирам има 2 вида ескурзии - единия вид е с автобус до Пханг Нга и от там с дълга лодка до острова на Джеймс Бонд, селището Koh Panyee и няколко други острови. Другия вариант е от Пукет със скоростна лодка директно до Пханг Нга и острова на Джеймс Бонд.
Та сега се колебая варианта с автобус или със скоростната лодка е по-добре? Колко време отнема пътуването със скоростната лодка и дали клати много? Като бяхме в Патая ходихме със скоростна лодка до Кораловия остров и си беше доста екстремно пътуване... Много бърза, удряща се във вълните, доста страшно си беше, добре че там разстоянието не беше голямо и се пътуваше около 30 мин.
Та ако някой е ходил нека опише какво е усещането със скоростна лодка от Пукет до острова на Джеймс Бонд?
Аз по принцип съм страхлива като нямам почва под краката си. Резервирана съм и на тема лодки. Но смело мога да заявя, че в Адаманско море( май тъй се казваше в тази част) въобще не се усеща пътуването. Вълни няма, скоростта е висока, но нито клати, нито ти става лошо. В Гърция, Турция и по европейските езера клати повече даже по фериботите отколкото със спийд боут в Тайланд.. Аз обиколих всичко в един ден Ко пи пи, Джеймс Бонд, Бамбу, Птичия и дори бях болна с гадене( от вирус, не от пътуване). Това е най- спокойното море, в което съм пътувала.

# 200
Благодаря ви, явно още ще умувам каква точно екскурзия да вземем. Защото като прочетох има и разлика от посещаваните места освен Джеймс Бонд. То толкова сайтове има за екскурзии, че всички предлагат различни неща, няма как да ги сравнявам всичките... Rolling Eyes Smile
А какво ще кажете за екскурзии до Coconut island, Coral island Koh he, Racha island, Khai islands, Surin island, Hong island, заслужават ли си?
Ние не се гмуркаме, но искаме да отидем до някой спокоен остров с хубави плажове и да няма много хора дето щъкат насам натам с шнорхели, просто за плажуване и релакс да става...

# 201
 janiap, дано не ме разбереш погрешно, но заради това НЕклатене в Андаманско море през 2004 си замина толкова  народ заради цунамито. На връщане от птичия остров такива вълни имаше, че при всеки сблъсък на лодката с вълната всички вътре ставахме вир вода.
Просто сте имали късмет, но Андаманско море има пряк досег с Индийския океан и може да бъде далеееч от спокойно.

# 202
Лунна пътека, не се надявай на спокойни плажове щом до тях се ходи с организирана екскурзия. Аз бях в потрес от ПиПи. Лодките бяха буквално една до друга по целия плаж, въобще не можеше да се влезе във водата от тази страна, на която пристигнахме.

# 203
  • София
Препоръчвам Hong island Peace
Любими са ми  Heart Eyes

# 204
Лунна пътека, не се надявай на спокойни плажове щом до тях се ходи с организирана екскурзия. Аз бях в потрес от ПиПи. Лодките бяха буквално една до друга по целия плаж, въобще не можеше да се влезе във водата от тази страна, на която пристигнахме.

А на кой плаж на Пи пи стоварват хората от еднодневните екскурзии? Дали на Ao Tonsai Pier слизат? Просто за да избягвам този плаж и район... Smile

# 205
Да, мисля, че точно този беше. Имаше над 50 лодки.

# 206
Препоръчвам Ви да отидете на Coral Island и Racha Island. При нас това беше една много спонтанна и непланувана екскурзия, а се оказа едно от най-хубавите ни преживявания в Тайланд. Островите са страхотни и много спокойни, сравнение с всички останали, които са много известни и препълнени с туристи. Има платформа и лодките не стигат до брега на плажовете.
По време на екскурзията спираха на места за шнорхелинг. От всички острови в Тайланд шнорхелинга на Coral Island за нас беше най-впечатляващ.

# 207
Препоръчвам Ви да отидете на Coral Island и Racha Island. При нас това беше една много спонтанна и непланувана екскурзия, а се оказа едно от най-хубавите ни преживявания в Тайланд. Островите са страхотни и много спокойни, сравнение с всички останали, които са много известни и препълнени с туристи. Има платформа и лодките не стигат до брега на плажовете.
По време на екскурзията спираха на места за шнорхелинг. От всички острови в Тайланд шнорхелинга на Coral Island за нас беше най-впечатляващ.

До тези острови от Пукет ли взехте екскурзия? Двата острова в една екскурзия ли са?
Понеже ще спим на Пи пи, се чудя от този остров дали има екскурзия до Мая бей? Защото повечето екскурзии са Пи пи и Мая бей заедно от Пукет или Краби...

# 208
Екскурзията беше от Пукет и включваше Coral Island, Racha Island и Maiton Island (той е частен остров и не се слиза на него). Предполагам, че ще може да се вземе и от другите острови.
Ние на Пи пи и Мая бей ходихме също от Пукет и ги взехме в комбинирана екскурзия и с Bamboo Island. За жалост бяхме този януари там и Мая бей беше затворен. Ходи се с лодка до залива да се види, но не се слиза на плажа. Надявам се един ден, ако го отворят да отида отново.
Попринцип от Пи пи може да си наемете бавна лодка до Мая бей, но след като е затворен не знам дали я има сега тази възможност, защото и до колкото разбрахме целия залив сега е пълен с акули.

# 209
На място ще разберете всичко. До всеки остров, който не е прекалено далече, може да си наемете бавна лодка и да отидете сами, без други хора за колкото време пожелаете.
Отивате на пристанището и се пазарите. С бързите лодки също са възможни индивидуални уговорки - имаше една двойка, която взехме от Railay и ги оставихме на Bamboo island. Взехме ги чак вечерта. Искаха да прекарат повече време там.
На мен Тайланд ми беше най-импулсивната почивка и най-неподготвената предварително. Идеално се справихме на място с всички екскурзии, защото те наистина са на всяка крачка.

Общи условия

Активация на акаунт