Тайланд 2019, 2020, 2021

• 26 254
  • 347
  •   1
Отговори
# 210
Пишете за акули... Наистина ли има акули около островите на Тайланд? Не бях чула и сега нещо се шашнах... Не че плувам или се гмуркам, но все пак не е приятно да знаеш, че наоколо има акули... Smile

Друг въпрос - някой да е спал или ходил на Khao lak? Интересно ли е там, наблизо е природния парк Khao sok?

# 211
Здравейте Simple Smile
Някой за Коледа и НГ на Пукет?

# 212
  • на село
Ние ще сме в Пукет на 7 януари. В понеделник отивам за визите - дано не ме моткат много.

Преглеждах старите теми за репелентите, но линковете не работят. Искаше ми се да ги запаметя и направо с кацането да купим. Ако някой има инфо, ще съм благодарна да сподели.

# 213
Ние ще сме в Пукет на 7 януари. В понеделник отивам за визите - дано не ме моткат много.

Преглеждах старите теми за репелентите, но линковете не работят. Искаше ми се да ги запаметя и направо с кацането да купим. Ако някой има инфо, ще съм благодарна да сподели.

Ще се разминем, жалко ...
Относно визите - безплатни са на летището. В посолството искат такса 30 или 35 евро.

# 214
  • на село
Още ли са безплатни визите на летището? Аз се чудя дали дали ми се чака. Май  на летището в  Банкок е по-големият наплив, но пак не съм сигурна дали ми се рискува в силен сезон да вися на опашки.

Ще питам тук колко струват и ще преценя.

# 215
Още ли са безплатни визите на летището? Аз се чудя дали дали ми се чака. Май  на летището в  Банкок е по-големият наплив, но пак не съм сигурна дали ми се рискува в силен сезон да вися на опашки.

От личен опит. Миналата година реших да питам в посолството истина ли е, че са безплатни на място и ми отговориха, че нямали такава информация. Оказа се, че е практика, за да си взима паричките господина. На място всичко си беше точно. Щом ще кацате в Пукет ще си вземете визите за 30 мин.

# 216
  • на село
Да, това го четох назад, в темите, но дали все още са безплатни? Къде мога да проверя?
Доколкото знам периодично удължават срока, но аз не бих рискувала да тръгна, без да съм сигурна.
Защото хем ще чакам, хем ще платя по 60 евро на човек.

# 217

От личен опит. Миналата година реших да питам в посолството истина ли е, че са безплатни на място и ми отговориха, че нямали такава информация. Оказа се, че е практика, за да си взима паричките господина. На място всичко си беше точно. Щом ще кацате в Пукет ще си вземете визите за 30 мин.
Точно същият сценарий и при мен с ,,питането,, в посолството. Вадихме VoA и в Банкок и в Пукет.В Банкок чакахме около 20 мин, в Пукет - 5 мин. Няма риск. Освен това има ,, fast line,, ако има толкова много хора и не ви се чака, можете да платите и пак ще ви излезе много по- евтино. Срокът е удължен. По- назад в темата съм дала линкове къде се изнася официална информация.

# 218
Срокът е до 30.04.2020г. Харесала съм една страничка във ФБ, тя е нещо като новини за всички туристи относно всичко - тайландска е. Там не съм попадала на невярна информация. Не се притееснявайте, визите са безплатни.

# 219
  • на село
Благодаря ви много, намерих и линковете, ще чакаме на летището.

Исках да уредя поне първия трансфер от летището до хотела предварително. Винаги така правя, когато отиваме за първи път на някое място. Но с това неустановено по време чакане за визи, ще трябва да взимаме такси на място. Някакви съвети  - има ли таксита (превоз), които да се избягват?

# 220
Не мислете за трансфера. Хората там са на светлинни години от нас откъм организационни въпроси. Още щом излезете от летището веднага ще ви подхванат хора - я за групов трансфер с бусче или автобусче, я за такси.
Абсолютно нищо не бях организирала предварително за нашата почивка, освен хотелите. Изкарахме си прекрасно, посетихме почти всичко набелязано. Казвам почти, защото там изкушенията са толкова много и на толкова добри цени, че не усещаш кога бюджетът привършва.

# 221
Не мислете за трансфера. Хората там са на светлинни години от нас откъм организационни въпроси. Още щом излезете от летището веднага ще ви подхванат хора - я за групов трансфер с бусче или автобусче, я за такси.
Абсолютно нищо не бях организирала предварително за нашата почивка, освен хотелите. Изкарахме си прекрасно, посетихме почти всичко набелязано. Казвам почти, защото там изкушенията са толкова много и на толкова добри цени, че не усещаш кога бюджетът привършва.

Кажи какво не е за изпускане. На 19.01 летим за Краби, ще бъдем в Банкок и Пукет.

# 222
За Пукет не мога да бъда полезна, не сме били там, а в Ао Нанг. 
Банкок - задължително Wat Arun и Grand Palace. И за двете си подгответе блуза с 3/4 или дълъг ръкав, както и дълъг панталон или пола до земята. С шал не става, пробвах и не ме пуснаха. Трябваше да си купя тениска от там, която да ми покрива раменете.
Задължително е и вечерна разходка по Khao san road, както и Rambuttri streat. Втората е много приятна, с много заведения, но по-романтично някак си, няма я лудницата на Као сан. Но и двете трябва да се опитат, това е душата на Банкок.
Масаж на крака в някое от безбройните студиа по улицата, ако някой от дните ви съвпада с уикенда - Чатучак маркет, който ние пропуснахме, защото се оказа, че в събота е до 18:00, а това ми беше едно от задължителните в листата с желания за места.
Много зависи колко дни имате в Банкок и къде сте отседнали.
Ако имате повече дни има много интересни места - Big Buddha temple, някой от скай баровете(за които е необходим дрескод), водния пазар и още и още. Ние бяхме ден и половина, което е крайно недостатъчно. Има и China town, не ни стигна времето за там, за съжаление.
Бъди сигурна,че излезете ли по улиците на Банкок няма да скучаете, но въпреки това е хубаво да си направите предварителен план. Който едва ли ще спазите на 100%, но е хубаво да го има.

# 223
Здравейте , утре летим за Пукет през Катар .
Обръщам се към жените, в куфара , който ще чекирам съм приготвила козметиката , която си ползвам. Шампоан , балсами , лосиони и т.н , случвало ли ви се е да искат да отварят куфара заради тях ?

# 224
Не. Специално в Катар минах и с бутилка минерална вода в раничката през скенера, което е абсолютно недопустимо, но след 8 часов полет съвсем бях изключила, че е там.
Всичко си зависи от служителите, обаче.

Общи условия

Активация на акаунт