Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 697
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Точно влизах и аз да питам същото. Кога може вече да се дават сурови ябълки, круши и т.н.?  Thinking

# 151
Аз ги давам от 8-ми месец,около 2 месеца след началото на захранването  Simple Smile

# 152
  • Варна
Топлинно плодовете се обработват само през  първите от 6 до 8 седмици на захранването. Няма проблем на 9 месеца да си хапва меки сурови плодове, от които не може да се задави. Може и едро настъргани.

# 153
Аууу, как ме зарадва това Grinning Писнало ми е да пека ябълки и круши...

# 154
Ябълката сурова е твърда и е един от рисковите плодове, аз я давам само след обработка. Но мека круша може, манго в момента има хубаво, то също може сурово. Аз давам и киви, но то е за неалергични бебета, които си хапват цитруси 😉

# 155
А смачкана? Аз в един чопър ги пускам и стават на пюре буквално. Иначе за ядене на парченца не бих рискувала още...

# 156
А смачкана? Аз в един чопър ги пускам и стават на пюре буквално. Иначе за ядене на парченца не бих рискувала още...

Или настъргана на ситната част на рендето?

# 157
Настъргана на ситно мисля, че ще е ок. Ако при намачкване в чопъра не остават твърди парчета - също. Ама сурово парче си е опасно.

# 158
  • Варна
Аз съм давала парчета ябълка, вече не помня от кой месец, но дъвчеше вече добре, но с уточнението, че бяха много зрели и меки, от тези тип хлебните и буквално се топят в устата от сладост. Всъщност вече ги давах като прочетох тук, че било опасно, не бях го срещала. Но твърди  ябълки не съм давала. Сега е почти на 1г и 2м, хапва си всеки ден ябълка сам на малки парчета, но вече има 13 зъба, включително кътници.

# 159
На ренде не ми се занимава Grinning Обаче с чопъра става супер, ще давам така вече

# 160
Ябълките зависят от сорта. Както Приятелка е писала от хлебните не е проблем. Макар че аз от 8 месец давам сурови, а от 9 и с кората и то не само ябълки, също и круши. Откакто сами се обслужват от кашона и да гризат цели плодове  спрях да им се притеснявам. Случвало се е да се закашлят и винаги съм нащрек, но се справят отлично. Кората си я плюят. 
За захранващите с пюрета не препоръчвам сурова ябълка на парче преди да са се научили да дъвчат добре децата. Настъргана, намачкана става.  Уточнявам че моите деца са захранени по ЗВБ.

# 161
Здравейте!
Синът ми е на 4месеца и 4дни. Коригираната възраст е 3м. Роден е в 35г.с- напълно здрав, 48см., 2860гр.
Наддава средно по 1,500кг. месечно. Вчера бяхме на консултация като теглото му в момента е 8060гр. На всяка консултация педиатърът ни казва, че е едър и качва по много.
Вчера ни посъветва да започна да го захранвам за да намалим калориите поне на едното хранене. Дъщеря ми я захраних на 5 месеца с оризова каша. Постепенно и внимателно въвеждах всяка нова храна, която беше съобразена с възрастта. Със синът ми мислих също да изчакам и да го захраня след месец. Какво бихте ме посъветвали?

# 162
  • Плевен
Да не слушаш педиатъра! Те не разбират от хранене.

# 163
Аз лично не бих бързала да захранвам, а още по малко бих намаляла калориите на бебе, което расте. Всички деца са с различен апетит, едно яде повече и качва по бързо друго не. Не го разбирам този стремеж на педиатроте да вкарат всички в таблица - да качват еднакво, да ядът на 4 часа. Води се по детето, а не по думите на лекаря.

# 164
Здравейте,

Имам въпроси за въвеждането на глутена.
Бебето е на 8 + Започнах да захранвам в 5 +++ и бях въвела доста зеленчуци, 3 плода и пилешко, малко и жълтък опита. Но изкара вирус с остра диария и доста време беше на диета. лека полека започна да хапва от въведените зеленчуци и пилешко от вчера. Мисля да започна въвеждането на глутена, но се чудя как да стане. Иска ми се да си хапва сутрин попара със сухари и сирене, но и следобед да почна с овесена каша, че доста време е само на оризова.
Дали е възможно и двете едновременно да въведа-попарата сутрин със сухари и овесената следобед.....дали ще и стане много глутена? Grinning
Доколкото знам, докато въвеждам глутена поне месец, всеки ден, няма проблеми да въвеждам и нови храни/нови плодове и зеленчуци/?

Суров банан е опитвала преди вируса и се чудя дали мога да и намачквам в кашата?
Авокадо мога ли да давам вече и как?
Много ще съм благодарна да се включан знаещите

Общи условия

Активация на акаунт