Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 701
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
И глутен, и овесени ядки, и банан, и авокадо, се дават след 6ти месец.

За банана каква е чуденката? Авокадото се дава сурово, просто трябва да е хубаво узряло и меко.

# 166
Защо не въведете глутена с овесената каша за няколко дни и после да продължите с попара сутрин. За следобяд има и алтернативи на оризовата каша, може да се дава каша от просо, елда, царевица.

# 167
Кога въведохте спанак,лук,зелена и червена чушка,царевица и грах?
Бебка е на 7 месеца.
Благодаря ви предварително 🙂

# 168
  • Варна
Спанак може след 7 месец(с него внимателно при приготвянето, бях пуснала статия), аз дадох след 12 м, лук, чушки(зелени и червени), грах(ако е млечен може след 6 месец) след 9 месец(грах дадох след 12м). Царевица на зърна не съм давала. Царевичен грис дадох преди да въведа глутен. Когато беше сезон на млечната царевица, беше на 8 месеца, педиатърката ме посъветва да не давам преди годинката царевица и бобови, нямало смисъл. Думите и бяха: както влезе, така ще излезе, нищо няма да усвои.

# 169
Цвеклото как го приготвяте и с какво го предлагате?
Аз понеже не го ям и незнам как да го поднеса за бебчо.

# 170
Мда, ядем попара по два пъти на месец.

# 171
Четох за цвеклото, че съдържа твърде много нитрати и за това е по-добре да не се дава на бебета. Иначе сварено сладнее и според мен ще си отива с картофи.

# 172
Моят син обожава цвекло. Правя го на пара.

# 173
А с какво го предлагаш?

# 174
Има ли някой записан към детска кухня Юначе? Защо ни искат тази молба, навсякъде ли е така? Не може ли просто да си поръчам за една седмица да пробва детето и ако не й харесва да не поръчвам повече?

# 175
Цвеклото го харесва най-много печено (на хартия със зехтин), може и на пара. Правила съм и мъфини - 1 глава цвекло малка, 2 моркова средни, половин ч.ч. ориз - зеленчуците на пара и после в чопъра, ориза се сварява, добавя му се 1 ч.л. масло/гхи, всичко се обърква ,добавят се 2 жълтъка или 1 яйце и в мъфин формите за 15-20 мин на 220 градуса.

# 176
По едно време за нас правих салата от цвекло, морков и ябълка. Мисля като го въведа и на малкоя да направя такава комбинация.

# 177
Не съм писала молба, ММ я записа дадохме буркани и почнахме да вземаме от кухнята.

# 178
Как въведохте плодовете и с какъв започнахте?

# 179
  • Лайпциг / Перник / София
Аз започнах с банан. После продължих с ябълка, круша, които давам от готови пюрета и след това някакви други съчетания - с манго, с боровинки... давам и авокадо, а онзи ден опита и киви. Давам плодове за СЗ, а също и със закуската - палачинки намазани със плодово пюре, грис с банан, овесенк палачинки с банан.

Общи условия

Активация на акаунт