Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 ян. 2019, 09:08 ч.

Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

  • 8 263
  • 293
  •   2
Отговори
# 195
  • Мнения: 600
Аз обаче не разбирам защо се хващаш и изтъкваш парите така целенасочено.

ПИШЕШ "Нека тя сама си прецени", ами то е пределно ясно, че сама ще си прецени.....

Както ти сподели какво може да прави с бурканите и хладилника, така и аз споделих, че има и пряк път за винаги прясна храна.

Защо трябва веднага да се оборва различното мнение?

Нека не сравняваме как има възрастни хора, които хапват престояла манджа и по 5 дни в хладилника с първите храни, които се поднасят на едно толкова малко бебе с още незряла храносмилателна система.

Аз пак ще кажа, че не оборвам мнението ти, но мнението прозвуча като единствения и най-добрия вариант. С мир!

# 196
  • Мнения: 1 630
Ами съжалявам, че така си го разтълкувала, но ясно съм написала, че на мен така приготвено не ми харесва и съответно не бих го дала на бебето си, т.е. споделям как е при мен, никъде не го изтъквам като единствен вариант.

С мир да е Grinning

# 197
  • Мнения: 83
Здравейте имам един въпрос, чувала съм че главата на бебето растяла от АМ вярно ли е според вас?
😆😆😆 искрено ме разсмя, всякакви глупости бях чувала, но с това ме застреля 😂

Аз се старая да му приготвям храната, преди всяко хранене. НО се случва да му остане или да нямам възможност, тогава прибирам в хладилника за следващия ден. Ако пътуваме, в буркани доста по свежи и вкусни са.

# 198
  • Мнения: 57
Аз нямам уред като този на Авент да прави всичко и затова варя картофите и после си ги пасирам аз с малко кърма, но си отнема време. Например ако бебето се размрънка, че иска да яде, докато се варят картофите (поне половин час), трябва или да я оставя да чака гладна, или да изключа котлона и после да ги доварявам (не със пробвала и не знам дали ще са ок така), или направо да накисвам и варя нови след това, а тези да ги хвърля. Обмислям и аз да взема някакъв уред, че иначе си е пипкава работа. Макар и в малки количества времето за киснене на зеленчуците и за варене после си е едно и също. Затова и търсех някакъв друг вариант. Благодаря за мненията.

# 199
  • Мнения: 2 539
Аз не разбирам кое му е сложното да станеш, да сложиш зеленчуци да се сварят и после да ги пасираш като стане време за ядене за 2 минути. Като бебето се размрънка го кърмиш и даваш по-късно яденето. Може да се направят пюретата от вечерта, затворени в буркани за няколко дни.
Как ще хвърляш храна така? Вие вкъщи храна не ядете ли, барем един варен картоф към манджата да си сложете. Готвенето за бебе не е специално и различно от това за възрастни (изключая солта и захарта). Аз готвя по-сложни и трудоемки неща от пюрета, но пак отнемат от 30мин до час и готвя яденето за 3 дни напред. Абсолютно ненужно е за мен закупуването на уред, който след година няма да се ползва,за да ми прави пюре, при все наличието на пасатор или простата виличка. Че и заема място.

Наблюдавам някакъв стрес и излишно суетене напоследък около.приготвянето на бебешката храна. Всяко хранене - да е различно нещо и да е ей сега приготвено. Защо? Вие така ли ядете? Дъщеря ми винаги има богат избор какво да яде 3 или 4 неща на хранене, но понякога изкарва деня на банан и хляб, това иска само. И си яде мъфините и кебапчетата претоплени. И си расте и си яде. Няма драма с храненето.

# 200
  • Мнения: 1 630
Въпрос на лична организация.


За мен уредът е незаменим помощник, не заема никакво място, може да се ползва за варене на храна за цялото семейство( и сок може да прави), почти няма части за миене, пести ми време, готви на пара, включително и месо, няма никакво прехвърляне на зеленчуци от тенджери и т.н., Зарязвам го да си вари и сам си изключва като в готов, без да вадя нищо никъде си пасира.

При едно мрънкащо и неспящо бебе е супер удобство, готово е за 15-20 мин, максимално, някои неща и за 5-10 Мин. като нищо не правя почти и си играя с бебока.

НО не е необходимост и разбира се, че човек може да се справи по стандартния начин.

Моето бебе е още малко яде пюренце на обед аз държа да е прясно приготвено така усещам, че е правилно за нас.
Каквото остане обаче се изяжда от мен или таткото, нищо не се хвърля.


Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 23:07 от Mn.nikol

# 201
  • Мнения: 453
LittleCactus, аз без да преувеличавам, се възхищавам на захранващите по ЗВБ. Една от основните причини да се откажа от метода беше хамалогията около приготвянето. Сега правя само бисквити, които всички ядем и пюрета, като използвам уред 2 в 1. Беше на промоция и за мен си заслужава всяка стотинка, защото ми спестява време и място в миялната. Зависи много и от хранителните навци на семейството - ние ядем предимно салати  и евентуално мезе, пържола, нещо по-суховато, тенджерата ползвам за варене на паста и най-много един-два пъти седмично да направя нещо във фурната. Знам, че като порастне още малко това ще трябва да се промени, но за сега не ми стига волята.

# 202
  • Варна
  • Мнения: 764
Аз пюретата вече ги пратих в историята, но ми е любопитно как става с този уред, когато се комбинират зеленчуци и месо, които се приготвят за различно време(примерно броколи, които изискват минимална термична обработка, картофи, които се нуждаят от  повече време и месо, което термично се обработва най-дълго)? Иначе всеки си решава за него кое е най-правилното, най-важното е да си добре информиран с различните възможности, после като е минало да не се плеснеш по челото и да съжаляваш, че си пропуснал нещо. Simple Smile И аз в началото много се тревожих с това захранване, притеснявах се за най-малкото, защото ми беше страшно, че "допускам" вече нещо различно от кърмата в организма му, който е така крехък и мога да му навредя от незнание. Същото беше и докато се пречупя със стерилизацията, пипането на пейки, т.н навън. Вече като го виждам как порасна, колко е подвижен и си е вече човече, чак ми е смешно как съм се тревожила, но беше факт всичко това. С малко опит всичко се намества.

# 203
  • Мнения: 1 630
Ами примерно моят уред си готви на пара.

Уредът си пристига с книжка.
За всяко нещо пише на колко време да го настроиш за варене.

Перфектно се комбинират нещата, дори и зеленчуци и месо.

Има и неща с разлика във времето, например за морков е посочено 15 мин. Картоф 20 мин и някои от местата 20 мин.

Дори и 2 пъти един след друг да го пуснеш за 35 минути е готово всичко с минимални усилия и аз лично мия само 3 части след употреба.

# 204
  • Мнения: 748
За мен уредът е незаменим помощник, не заема никакво място, може да се ползва за варене на храна за цялото семейство( и сок може да прави), почти няма части за миене, пести ми време, готви на пара, включително и месо, няма никакво прехвърляне на зеленчуци от тенджери и т.н., Зарязвам го да си вари и сам си изключва като в готов, без да вадя нищо никъде си пасира.

Може ли линк към този или подобен уред? Може би сте го обсъждали, но съм пропуснала. Готви и пасира едновременно?

LittleCactus, Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1

Аз приготвям заготовки, които замразявам. Например - сварих заешко месо с малко лук и морковче. След сваряване обезкостих месото и го пасирах в блендера заедно със зеленчуците. Добавих и прецедения бульон до желаната консистенция и след това в найлонови торбички наливах по около 125 гр. /Надцених се,  можеше и по-малко количество/. Завързвам ги здраво, подреждам в кутия и ги слагам във фризера. Умишлено не слагам картоф, защото във фризер става сипкав и му се разваля вкуса. Преди хранене слагам да се свари нарязан на тънки шайбички  картоф, който сварен намачквам с вилица, добавям размразената заготовка да кипнат заедно и готово. Тези пликчета бързо се размразяват, освен това не заемат място и няма опасност да се спукат, както ако сложиш буркан. По подобен начин смятам да направя пуешко, риба и др.
Скрит текст:
Внучката ми е на 9 месеца. За записване в млечната кухня ми казаха, че искат 30 бурканчета и 40 капачки. От къде /в София/ мога да ги купя, че не съм виждала

# 205
  • Мнения: 1 361
В метро има бурканчета, но ми се видяха скъпи. По груб спомен бяха 9 буркана за 10-тина лева, но може и да лъжа.
Странно ми е това с бурканите, при нас детската кухня е в пластмасови опаковки, еднократни.
Аз също приготвям яденето за 2-3 дена, вечер правя пюрета, затварям топли и готово. Правя малко по-редички, защото от престояването се сгъстяват от картофа и не искам да стават лепкави.

# 206
  • Мнения: 259
И аз ползвам уред на Томи Типи и мога да потвърдя, че е супер ефективен, дава възможност за много комбинации и спестява време. Коментари от рода " не виждам с какво е толкова нужен" ми звучат като гроздето е кисело, ами има разлика от това да вариш картофи 20 мин, после да ги белиш, пасираш и сие, уредът го прави за 15 мин всичко, като получаваш готово пюре, пасирам и месо, замразявам за седмица напред и т.н. За мен тази инвестиция е най-полезна, вместо да купувам тонове ненужни играчки:)

# 207
  • Мнения: 453
Priqtelka, изключае броколи и грах (давам замразен), всичко слагам на един път, като нещата, който отнемат повеме време режа много на дребно. Слагам даже елда, ориз и подобни.

Бурканчета гледам, че по групите поръчват онлайн-може да разгледате.

# 208
  • Мнения: 1 497
Tetka, държавна ли е кухнята?
В нашата(София, държавна) ми дадоха номера на човек, който работи с тях и при желание се свързваш с него и той ти носи на място бурканчета и капачки, срещу 17лв.
Може би, ако имаха тази опция щяха да предложат, но не пречи да попиташ :=)

# 209
  • Мнения: 63
Здравейте, мами! Момчето ми е на 6++ като сме започнали захранването на 5+++, вече успешно яде сладък картоф, морков, тиква, ябълка, круша, пъщарнак, банан. Въпросът ми от кога да започна да му предлагам жълтък - един месец след започване на захранването или да изчакам да навърши 7 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт