Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 696
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Как се замества сутрешната закуска? С какво?
Предложете закуска с по-ниско съдържание на глутен от сухара.

Овесени ядки с масло и сирене или с кисело мляко, каша от елда с плод.

# 136
Какви сухари давате?

# 137
Аз, давам cicibebe малкия ги харесва.

# 138
Аз си пека хляб на хлебопекарната без сол и захар. Пробвах да направя сухари,малко твърди се получиха,следващия път по малко ще ги пека,но и така бебо си чеше яко венците с тях.
Иначе от купешките давах на ДМ със спелта без сол и захар ,всички други на който съм попадала не ми харесва съдържанието.

# 139
Споделям рецептата за тортата,която направих за рд на бебо Simple Smile

Бисквитена торта:
-2 пакета обикновени бисквити;
-1 кисело мляко;
-1 и 1/2 ябълка;
-1 и 1/2 банан;
-2 ванилии;
-1/4 бучка кафява захар.

Киселото мляко заедно с плодовете се пасират.Добавят се ванилиите и кафявата захар(по желание) и се разбърква.
Започват да се редят бисквити(взех Petite),заливка,бисквити,заливка.
Последният ред се залива и се украсява с плодове.Оставя се да престои в хладилник поне 12 часа.
Бях решила да не слагам кафява захар,но го опитах преди това и сложих много малко Simple Smile.Бебчо си хапна всичко заедно с баща му Grinning

# 140
Кога и как въведохте грах? Искам ми се да пробвам, но се чудя да го беля ли зрънце по зрънце или не.

# 141
  • Плевен
На седем месеца. Белих го няколко пъти, но той не го харесва особено и рядко съм давала.

# 142
Кога и как въведохте грах? Искам ми се да пробвам, но се чудя да го беля ли зрънце по зрънце или не.

На 9м, не съм белила.

# 143
Някакви проблеми с газове имахте ли като е небелен? Голямото ми дете не го хареса като бебе и реално не е захранена още с грах Grinning Сега категорично отказва да го опита, въпреки че готвя често.

# 144
Някакви проблеми с газове имахте ли като е небелен? Голямото ми дете не го хареса като бебе и реално не е захранена още с грах Grinning Сега категорично отказва да го опита, въпреки че готвя често.

При нас нямаше проблем, но тя не е имала силни колики като малко бебе и след това със захранването само от първите броколи. Но това не е фактор, че при вас няма да има проблем, всяко бебе е различно.

# 145
  • Варна
С млечен грах захраних в 7 месец. Белих го, беше доста лесно, но и малко като количество тогава. Млечният грах е много крехък и вкусен, много го хареса. Дадоха ми го домашен, замразен.

# 146
И аз, грах въведох в 7м белих до 9м и спрях да беля. Той си го харесва и му готвя често, не сме имали проблеми с газове.

# 147
Ние сме от алергичните и чаках доста, но сега е на 11 месеца и ще пробвам.

# 148
  • Лайпциг / Перник / София
Момичета, може ли друг суров плод освен банан и авокадо на 9 месечно бебе?

# 149
Според мен може круша и пъпеш.

Общи условия

Активация на акаунт