Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 731
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Дава ли се пуешко и заешко на 6 месечно бебе?

# 556
250 мл мляко в тенджера със 175 гр. КОкосова захар. Имах какаови зйрна, които начуках с чук Joy като се разтопи захарта ги сложих вътпе, сложих и 300 гр.Ам. краве + кокосово масло /свърши ми кравето/.

# 557
Дава ли се пуешко и заешко на 6 месечно бебе?
Аз дадох на около 7+ месеца месо. Преди това давах морков, картоф, сладък картоф, пащърнак, тиква, карфиол, броколи, тиквичка, червена леща, грах, репички и авокадо, а от плодовете - ябълки, круши, банан, дюля и слива.

# 558
Миш маш с цяло яйце дали е ок за въвеждане на белтъка? На 10 месеца е.
Защо да не е 😀   Аз въведох цяло яйце на 7м.в палачинка или бисквити, вече не помня.
Знам ли... Сверявам си часовника Grinning

# 559
Верче, посмях се като си те представих с един чук над какаово зърно 😂🤣😂 И аз имам една неотваряна кутия АМ, ще взема да пробвам и аз течния шоколад Stuck Out Tongue

# 560
Направо си представям каква вкусотия е с кокосовите нотки от маслото и захарта Heart Eyes

# 561
Дайте идея за обяд на капризно човече.
Уж прояде нещо символично, но зеленчуци и месо не иска да вкуси под всякакви форми - супи/ мъфини/баници.
Верче, посмях се като си те представих с един чук над какаово зърно...
От тези дървените за месо. Grinning
Направо си представям каква вкусотия е с кокосовите нотки от маслото и захарта Heart Eyes
Мм го изяде, не можах Да опитам.

# 562
Момичета, може ли да давам на бебе на 7месеца варено просо и елда като каша? И могат ли да се смесват?

# 563
Може да се дават. Ама смесено ще е гадно. Пробвайте го вие смесено, ако ви харесва, давайте 😂
И елдата, и просото са със специфичен вкус. Смесването им проста звучи като бълвоч.

# 564
Верчето, нещо любимо на ужасно капризното ми голямо дете беше печен омлет. Вариантите ми бяха два или малко сварен и пасиран с малко вода спанак или нарязана на кубчета и сварена на пара тиквичка или две тиквички, 6 яйца и настъргано сирене. Обърква се всичко, слага се в тавичка с хартия за печене и се пече докато порозовее. И в двата варианта можеше да изяде поне половината. Аз и го давах за три яденета, т.е. по 2 яйца да се падат на ядене.

# 565
Ваня, благодаря за включването!
не иска омлет. Точно днес правих.
Пробвах и със спанак/лапад/коприва, с яъце/сирене, в печиво, не в печиво, пържено Astonished

Днес накрая отново извади кашкавала и със сух хляб го яде Rolling Eyes

# 566
Верче, на етапи са, една седмица ще тъпче хляб, другата ще иска зеленчук. Не се притеснявай,че сега ги отказва, предлагаш, ще си хапне като му се прияде зеленчук. Давай му от вашата манджа директно, ако иска, ще яде, ако не каквото иска. Най-вкусното месо е това от чинията на мама и татко. Много й се отваря апетита като й дадем от нашата мусака например. Аз сол не слагам като готвя вече, всеки си слага на порцията и така.
Принцеса с кайма отказва ли?

# 567
Не съм пробвала, защото моята машина не ще да мели месого Smiling Imp
А и не винаги имам време да направя сандвича Dizzy Face знае къде е хляба, сочи, взима и почва да тъпче. Същото и с кашкавала
 Stuck Out Tongue Winking Eye
Опасен е!

# 568
Ами пробвай принцесите, щом яде хляб, ще се влюби в тях, според мен. И с купешка кайма съм правила 😉

# 569
Мога ли да дам оризово мляко на бебе на 10 месеца? С какво друго мляко мога да направя млечни кремчета или палачинки? Овесено мляко може ли?
Някъде прочетох, че оризово мляко не се дава до 5 годишна възраст?!

Общи условия

Активация на акаунт