Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 650
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, почти на 5 месеца сме и ще започвам захранване. Много материал има , но не мога да реша кое да е първо пюре от морков , сладък картоф , картоф или пащърнак ... искам да е зеленчук . Как мислите има ли такова голямо значение кое точно от тези да е или аз прекалено много го мисля ?

# 691
Аз ако я чакам да яде, когато си поиска, значи забравете да яде. Яйца взимам домашни и все пак ги мия и с вода, и със сапун.

# 692
Здравейте, почти на 5 месеца сме и ще започвам захранване. Много материал има , но не мога да реша кое да е първо пюре от морков , сладък картоф , картоф или пащърнак ... искам да е зеленчук . Как мислите има ли такова голямо значение кое точно от тези да е или аз прекалено много го мисля ?
Без значение, но имай предвид, че обикновено кореноплодните запичат.

# 693
  • Плевен
О няма кой знае какво значение. Аз не бих започнала с картоф, просто защото е отвратителен на вкус.

# 694
О няма кой знае какво значение. Аз не бих започнала с картоф, просто защото е отвратителен на вкус.
Домашно приготвеното картофено пюре не е с отвратителен вкус, аз започнах с такова и се прие много добре.

# 695
Аз започнах с картоф, малката много го хареса. После тиква, сладък картоф. И след като я захраних с месо вкарах и пащърнак. Simple Smile

# 696
Аз тиква->картоф-> пащърнак.

# 697
Аз започнах с батат, после тиква, после морков и т. н

Да питам в темата за Дневното меню на децата, срещам няколко коментара, в които майките споделят за даването на пауч, какво ще рече това?!
Сорри, ама не съм купувала. Вид пюре, но в по различна опаковка или? Някоя конкретна марка може ли да препоръчате?

# 698
Да питам в темата за Дневното меню на децата, срещам няколко коментара, в които майките споделят за даването на пауч, какво ще рече това?!
Сорри, ама не съм купувала. Вид пюре, но в по различна опаковка или? Някоя конкретна марка може ли да препоръчате?

Това е, марката е по ваше усмотрение.

# 699

Това е, марката е по ваше усмотрение.
На Теди ги водят "мус", на други марки "смути". Най-често са плодово пюре, но с по-рядко консистенция (по мое виждане). Има и такива, в които освен плодове са добавени овесени ядки или други такива. Някои марки предлагат лъжичка, която се завинтва на мястото на капачката и бебето може да се храни от възрастния. По-големите деца ги смучат. Моите деца ги "откриха" на 7-8 месечна възраст и се научиха да ги смучат от тогава. Дъщерята е много добра за по-малко от минута е изсмукала всичко и посяга към пакетчето на брат си.

# 700
Има и зеленчукови и месни. Аз моята дъщеря я захраних с такива. Марката е ella's kitchen. Една идея повече се доближават до човешка храна, отколкото пюретата в буркан. И най вече не съдържат нишестета, оризови брашна и т. н сгъстители.

# 701
Пауч ми звучи като храна за домашен любимец Sweat Smile

Иначе съм давала такова с плодове на ДМ-ската марка, общо взето ми се видя като пюрето, но по-рядко.

# 702
Моята какво мазало прави с тези паучове, когато не сме навън, не е истина. Joy

# 703
Пауч ми звучи като храна за домашен любимец Sweat Smile

Иначе съм давала такова с плодове на ДМ-ската марка, общо взето ми се видя като пюрето, но по-рядко.
Направо си има паучове за домашни любимци:)Аз имам котка и й купувам паучове, та затова се изненадах, че има и пауч и за деца, не знаех въобще какво е това.
Мерси за информацията на включилите се. Ще купя тези дни за дъщерята, предполагам ще се хареса.

# 704
Някой беше питал за майонезата. Има рецепти и без яйца. С прясно мляко. Олио, пр. Мляко, лимон.

Общи условия

Активация на акаунт