Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 671
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
Дай му, сигурно ще се хареса 🙂

# 676
Дай му, сигурно ще се хареса 🙂
Хич не го хареса. Пасирах с банан и боровинки. Хапна 3 хапки и ппиключи 
Но днес беше безбожно кисел, та може и затова да е .
Сега сложих да му правя крем карамел, без захар, с 1 фурма, да видим дали ще яде.
Сложих да си направя от сиропа с фурми.

Какво мислите за домашната майонеза? Не че съм тръгнала до му давам, но той бърка по нашите чинии и ме е страх, защото все пак яйцата са сурови.

# 677
Хубаво измивай яйцата, с горещо вода. И ако има яйце с напукана черупка, не го ползвай. Салмонелата е реално по черупката. Ако яйцето се замърси с нея, тогава е опасно. И да си гребне от домашната майонеза, няма да е такава драма, ако се поддържа една строга хигиена спрямо яйцата. Аз вкъщи ползвам сурови яйца също в разни сладкиши и рано или късно и малката ще гребне 😂 да видим докога ще удържа фронта. Че от раницата успява да ми бърка по плота, последно ми бараше тестото за пърленки.

# 678
Тъкмо влязох да питам за домашна майонеза от кога може да се дава, че и моята като седнем да ядем дърпа и бърка по чиниите Joy

# 679
От време на време да опита (след годинката) не е проблем. Ако иска същото в чинията, винаги може в неговата/нейната вместо майонеза да е млечен сос някакъв или такъв с крема сирене/извара.
Ама сега като бръкне и опита нищо няма да стане.
То в един момент е просто сложно да опазиш чинията си 😂 а и естествен ход на нещата да си грабват от общата храна. Ще гледаме да ядем здравословно и така.

# 680
Ама как ще яде от неговата чиния - абсурд! От нашите гребе - плюе или яде, хвърля навсякъде Rolling Eyes

# 681
Аз сега чакам една купичка и чиния с вакумна подложка да ми доставят, ама съм почти сигурна, че ще е все тая и пак ще е мацаница 😂

# 682
Аз затова за момента не му давам да гребе сам с лъжицата. Не мога да понесе повече мацаница, и без това е страшно.

# 683
При моята дъщеря забелязвам следното явление:ако е гладна е много внимателна, съсредоточена. Старателно боде с виличка(малка) парченцата, опитва внимателно да сложи лъжичка в уста, да гребе. Обаче! Ако не е гладна обръща всичко на игра. Рови по чиниите(сяда винаги с нас), хвърля долу, вади от чинията, слага пак в чинията. Така до безкрай!
Днес след нейната закуска(кисело мляко+овес. ядки+мед) посочи, че иска банан. Знае къде стоят. Дадох й. Започна да мачка в ръчички, да хвърля. Направи парчетата за секунди на пюре Grinning Е дойде ми в повече. Та така. Ако е гладна хапва, ако ли не, обръща на игра.. Така е и с водата. Пие внимателно, ако е жадна, ако ли не, плюе, полива се..

# 684
Предлагам да наблюдавате няколко дни в кои часове си хапва с желание - записвайте и ще получите графика на детето.
Пишете, че си е поискала банан - ок, давате небелен ( след като е хапвала едва ли ще поиска, но поиска ли накарайте заедно да го обелите .

# 685
ЕмСо, не е точно така. Графикът на моят син зависи от това в колко часа стане сутрин и колко ще изяде на закуска. В повечето дни яде, яде, яде на закуска. Съответно обядът е в една идея по-късен час. Ако спи преди обед - същото.
И обратното ако не яде толкова, не спи.

# 686
Ние сме такава "разпасана команда" с яденето, че просто ми става зле. Голямото ми дете си беше направило само режим и беше ясно какво се случва, това човече, обаче, си прави каквото си иска.

# 687
  • Плевен
То и при нас режим не съществува. По едно време имаше що годе установен, но остана в миналото. Сега яде когато си иска, спи когато си иска, мрънка когато си иска. Най вбесяващо е, че един път яде нещо със страшен апетит, а следващия път не.

# 688
Най вбесяващо е, че един път яде нещо със страшен апетит, а следващия път не.
Абсолютно.  Въобще не знам какво да готвя, като го гледам какъв е каприз Joy и витаги опираме до хляб, кашкавал и сьомга! Засега са фаворити .

# 689
Em_Co, може би не съм се изразила правилно. Проблем с режима няма детето. От 1 г и 1м спи само 1 път( на обед) и се храни 4 пъти дневно, вечер късно допива и мляко. Закуска 10ч,О:14ч,Сз:17.30,В:20ч,преди сън- малко мляко. Това е, повече от доволна съм от режимите на сън и храна(в момента е на 1г и 4м) :=)
Идеята ми беше, че подхожда към храненето различно - според зависи гладна ли е или не. Вечеря в 20ч,а ние с баща й към 21ч.Това,което ще направя е ние да сядаме по рано. Защото в противен случай тя е хапнала нейната вечеря и след 1 час сяда с нас на масата, но не за да опитва от нашата храна, а за да играе с храната, ровейки по чиниите и хвърляйки храна в неизвестни посоки Grinning
Съвета за банана не го разбрах :=)

Общи условия

Активация на акаунт