Нашите second hand находки- Тема 41

• 80 934
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
ПРецаках кожено яке при пране в пералня. Като изсъхна, стана кораво.

# 511
  • Далечният изток
Мислех с мокри кърпи да я поизчистя, но пък вътре хастара си е от плат, него само освен да го изпера на ръка.

# 512
Нищо няма да направиш с кърпите, а с пералня е абсурд. Майка ми е инженер-химик, работила е в кожарска фабрика и в завод за химическо чистене по времето на соца и успешно се справя с почистване на кожени изделия. Като знам как го прави (върти разни химикали, топли леко оцет и т.н.), не бих се наела. Затова - специалист!

# 513
  • Далечният изток
Благодаря ви, ще видя какво ще я правя, и сигурно втори път няма да посмея да купя точно чанта

# 514
Честно казано, каквото и да купя от ВУ, слагам в перялнята. Ако оцелее......

Една малка чантичка не я прах, понеже ме притесняваше да не я съсипя, ами не се отмириса и това е....

# 515
Ако искаш я снимай и ми я прати, ще я питам утре може ли да се почисти някак. Обаче си е риск да знаеш, тя винаги е много предпазлива като действа, пък и като дава акъл.

Аз съм имала чанта от естествена кожа от втора употреба и само я дезинфекцирах, ама беше черна. Не помня миришеше ли, ме миришеше ли..

# 516
Вземала съм яке от естествена кожа и не го прах също, но то се отмириса на терасата няколко дни, като стоя. Пробвай да изпереш вътрешността внимателно на ръка, забърши с мокра кърпа или препарат за кожа и остави няколко дни навън.

# 517
  • Далечният изток
Сега установих, че хастарът не може да се извади, прихванат/зашит е. Тоест отпада вариантът да го пера само него... Ще я бухна утре в пералнята, и каквото стане, както каза и Natali_ - ако оцелее... Утре ще я снимам... преди прането.

# 518
Пробвай първо с избърсване и проветряване. Ако не стане, винаги можеш да я изпереш.

# 519
Изпери я на ръка тогава (демек накисни я в хладка вода), защо трябва да е в пералнята? Може с мека гъба да потъркаш малко и това е.

# 520
Всичко кожено от втората пера, всичко,Преди и аз съм ги бърсала, запирала и всичко, което ти предлагат тук.После реших да пробвам какво ще се случи , ако ги изпера в пералня и не съм имала проблеми досега.Пускам с препарат за деликатни тъкани на програмата за вълна.Над 10 кожени якета съм изпрала и долу горе толкова чанти,

# 521
  • София
А аз всичко накисвам във вода и оцет първо, после по една нощ във вода и течен препарат за пране. После вече пера на ръка или в пералнята, в зависимост от материята. Купувам си доста неща от ВУ, но и съм леко гнуслива, та така се успокоявам, че съм почистила всичко ( може и да не е правилен метод). Имам чувството, че ако само пусна в пералня, миризмата ще остане още дълго.

# 522
  • София
Аз пера всичко на 90 градуса и освен прах , слагам и вениш.

# 523
Ехее, доста преигравате някои ми се струва. От пробвана за секунди дреха от Мол съм хващала розов лишей. За толкова години от ВУ не ми е случвало. Смятам обработените дрехи за доста по-надеждни. Последната ми чанта от там е от oilcloth /не знам как се води на български - мушама?/, не съм се старала да я правя нещо, измириса си се сама с носенето. Пера дрехите според етикетите ... 90 градуса абсурд, на толкова и бельо не пускам. Обувките според зависи и тях. Ако ми харесват много и мисля, че може да се съсипат с пране, ако са естествена кожа, ги оставям така. Само леко със спирт или сребърна вода минавам стелката и вътрешността и това е. Вие все едно радиоактивни неща купувате, та такива ритуали.

# 524
  • Mostly in my mind
Веднъж съм си взимала чанта от ву. Минах я цялата отвътре и отвън с пампонче със спирт и това беше.

Общи условия

Активация на акаунт