Втора бледа черта на теста за бременност

• 1 040 734
  • 15 079
  •   1
Отговори
# 11 160
"Нормално" зацапване НЯМА.
Всяко зацапване при наличие на бременност може да сочи за проблем.
Имам 2 бременности с кафяво цапаване.
Първата завърши със спонтанен аборт в 8гс.
Втората, с терапия, беше успешна.

# 11 161
  • Sofia
Нали ти каза, че било нормално, а всъщност не е? Подвеждаш жената.
Казвам какъв е моят опит и какво знам от лекари. Не вярвам, че общият случай е необходимост от 800 мг/ден прогестерон.
Напротив, каза че е нормално. Ето тук:
Скрит текст:
Здравейте. Ще ми се да попитам. Със 10 дни закъснение съм. Със идеални положителни тестове със две еднакви чертички на цвят. Със час за гинеколог след 3 дни. Всичко беше наред до днес. Сега обаче ми зацапа кафеникаво. И продължава. Определено не е цикъл, защото е малко. Нормално ли е?
Да, нормално и. Иди на преглед, но не е страшно 🥰
Аз не прочетох някоя дама да написа, че в общия случай е необходимост 800 мг/ден прогестерон. Посъветва се жената да отиде на преглед.
Точно в този цитат съм и написала да отиде, но да не се притеснява. Но не, нека и разкажем за най-лошите сценарии в този форум!

# 11 162
  • София
Да, и точно в този цитат твърдиш, че е нормално.

# 11 163
  • Замък сред облаците
Добре информираните хора взимат адекватни решения за лечението си и за необходимостта от такова.
Зле информираните усещат зиготи или се чудят защо не им се получава бременността.

# 11 164
Тоест да не казваме как реално стоят нещата, че зацапването не е нормално, а да уверяваме всяка жена, че няма начин всичко да не е наред?

Жената попита дали е нормално. Отговорихме й на въпроса, че не е нормално. Да, ЧЕСТО СРЕЩАНО е, но не и НОРМАЛНО. Тук идва разликата в мненията ни. Разбира се, че може да е нещо супер безобидно и бременността да е успешна, но при много жени не е така и няма как да знаем авторката от кои ще е. Дано всичко да е наред!

# 11 165
  • Sofia
Всеки споделя опита си.

# 11 166
  • София
Това, че при някой е минало проблемно или не, не означава да дърпа към своя опит само.

Много по-лесно можеше да се напише: не е нормално, но е често срещано и при навременни мерки всичко се развива добре, заради което е добре да се отиде на лекар и да запази спокойствие.

# 11 167
Всеки споделя опита си.

Значи вие може да споделите вашия положителен опит, но ние не можем, защото при нас е било от "лошите сценарии"?

Fever, няколко пъти се написа точно това.
Само за навременните мерки не съм напълно съгласна, защото в много от случаите няма какво да се направи.

# 11 168
  • Sofia
Не, аз споделих моя, вие вашият, обаче мен ме нападнахте, че давам лоши съвети и не било така, както твърдя. Форумът е за мнения, ако жената я интересува мнение на специалист - щеше да е на лекар вече.

# 11 169
  • София
Ами наистина не е така, както твърдиш.

# 11 170
  • Sofia
Ами наистина не е така, както твърдиш.
Не е вярно. За пет деца съм била в пет отчетни теми и съм срещала десетки жени със зацапване, което не е патология и всичко си е наред с бременността. Изписва се но шпа, утрогестан ( профилактично понякога) и няма тревоги. Успокоих жената и и казах да отиде на лекар, за да е спокойна, че и при нея е така. Наистина повече няма да давам обяснения по темата.

# 11 171
Да, потвърждава мнението, че е често срещано. Това не го прави нормално. Много е трудно да се разбере разликата май.

# 11 172
  • София
Ти си като латерна, честно. Ние какво пишем, ти си мелиш едно и също Rolling Eyes

# 11 173
  • София
А останалите четем безсмислен спор 3 страници в тема с друга идея.

# 11 174
  • Замък сред облаците
Tо за 5 деца е хубаво да се разбере и как действат лекарствата. Например, че утрогестанът (или др вид несинтетичен прогестерон) има кръвоспиращо действие освен това действа като естествен серклаж на шийката.

Общи условия

Активация на акаунт