Втора бледа черта на теста за бременност

• 1 040 822
  • 15 079
  •   2
Отговори
# 11 145
  • Sofia
Зацапване, кафеникаво без дпазми и болки…. Мда, симптоми на отлепване и мисед и при мен бяха.

Много по-малък е процентът на “хормонално е, няма проблем”, спрямо на случаите с проблем.
И как се развиха нещата при теб?

# 11 146
Написала е жената "мисед". Как да са се развили?

# 11 147
  • Замък сред облаците
Писах и хоре, приключи бременността. С мисед в 11гс, след започнало кафеникаво зацапване в 6гс и “нищо ти няма”.

# 11 148
  • Sofia
Именно. И ако е отишла паникьосана на гинеколог дали щяха да се развият по-различно? Казвам, че няма нужда от тревоги.

# 11 149
  • София
Малко по-спокойно! Има си лекари не е нужно да се троскате за тоя Дуфастон. Да си иде на лекар да си и предпише каквото трябва АКО Е НУЖНО! Аз съм споделила какво в случая е предписано при мен.

# 11 150
  • Замък сред облаците
Точно некадърен гинеколог ми каза че не е нищо и ей тука по едно дуфастонче, което се оказа и противопоказно в поскедствие. С втората бременност се започна пак със зацапване и сериозна терапия с по 800 мг прогестерон на ден. И благодарение на това съм в 9 месец вече.
Но ЕЖК във форум “нищо ти няма” не е меродавно, не знаеш медицинската история на отсрещния човек и най-адекватния съвет е добър лекар да те прегледа. Щото няма ти, Жанинче, после да носиш отговорността за загубените бебета. Ще се тупаш по рамото, че си успокоила някого, а реалността ще е 50/50 поне различна.

# 11 151
Именно. И ако е отишла паникьосана на гинеколог дали щяха да се развият по-различно? Казвам, че няма нужда от тревоги.

Казваш ти, която, ако разбирам правилно, не си имала загуби? Който е имал, много добре разбира паниката и тревогите. Колко е лесно така отстрани да се говори 🙂

# 11 152
  • Sofia
Точно некадърен гинеколог ми каза че не е нищо и ей тука по едно дуфастонче, което се оказа и противопоказно в поскедствие. С втората бременност се започна пак със зацапване и сериозна терапия с по 800 мг прогестерон на ден. И благодарение на това съм в 9 месец вече.
Но ЕЖК във форум “нищо ти няма” не е меродавно, не знаеш медицинската история на отсрещния човек и най-адекватния съвет е добър лекар да те прегледа. Щото няма ти, Жанинче, после да носиш отговорността за загубените бебета. Ще се тупаш по рамото, че си успокоила някого, а реалността ще е 50/50 поне различна.
Чакай сега, нали ще отиде на преглед? Защо трябва да е притеснена, че губи бебето? Каква отговорност, какви пет лева 🤔 спирам.

# 11 153
  • София
Нали ти каза, че било нормално, а всъщност не е? Подвеждаш жената.

# 11 154
  • Sofia
Казвам какъв е моят опит и какво знам от лекари. Не вярвам, че общият случай е необходимост от 800 мг/ден прогестерон.

# 11 155
Момичета при мен се установи бременност видяхме ембриона и сърдечна дейност с транс вагинален ехограф бременноста си отговаря на седмиците но нали нее късно че чак на 15 ще взема направление чак че личната тогава чак може да ми даде направление за женска консултация и после аг ми каза да и се обадя за час

# 11 156
  • София
Аз се записах в 12г.с. Не зная вие в коя сте, но вероятно няма да е късно.

# 11 157
  • Замък сред облаците
В общия случай единственото необходимо е да се посети незабавно гинеколог, най-добре такъв с опит в проследяването и израждането, тъй като обикновените гинеколози за съжаление нямат достатъчно капацитет или добра апаратура, за да отсеят спецификите (пояснявам, не всеки гинеколог е акушер-гинеколог) и да назначат необходимата терапия.

Коментара за мг ще подмина, изрично съм уточнила, че става въпрос за мен, а не че на всеки следва да се назначава такава доза. Но четенето с разбиране се учи в начално училище, все пак.

Вяра, за ЖК повечето проследяващи записват между 10-12гс, няма да е късно. Ако няма индикации за проблеми, каквито дъвчем 2 страници, прегкедите са веднъж месечно така или иначе.

# 11 158
Аз се записах в 12г.с. Не зная вие в коя сте, но вероятно няма да е късно.
вече трябва да съм в 7 гс последния път когато ми казаха като излязох от болницата за задържане защото имах леки болки ниско долу но кървене не че съм в шеста седмица това беше в четвъртък лекаря каза че бременноста ми се развива добре

# 11 159
Казвам какъв е моят опит и какво знам от лекари. Не вярвам, че общият случай е необходимост от 800 мг/ден прогестерон.
Напротив, каза че е нормално. Ето тук:
Скрит текст:
Здравейте. Ще ми се да попитам. Със 10 дни закъснение съм. Със идеални положителни тестове със две еднакви чертички на цвят. Със час за гинеколог след 3 дни. Всичко беше наред до днес. Сега обаче ми зацапа кафеникаво. И продължава. Определено не е цикъл, защото е малко. Нормално ли е?
Да, нормално и. Иди на преглед, но не е страшно 🥰
Аз не прочетох някоя дама да написа, че в общия случай е необходимост 800 мг/ден прогестерон. Посъветва се жената да отиде на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт