Професионални серии за коса - тема 124

• 74 463
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде там
Ланза кератин олиото има заздравяващо действие,както и маската.
Серума с нийм не съм го пробвала Simple Smile

# 151
  • Варна
 Серумът с нийм го ползвам от скоро,но като самостоятелен финиш ми идва слаб. Ползвам го на влажна коса и на суха две помпи олио Ланза.Ако на някой олиото му идва тежко/и такива мнения съм чела/ серумът ще му е идеален самостоятелно. Иначе като действие са идентични. За дългосрочно действие все още нямам наблюдения. Олиото го ползвам от половин година и продължава да ми е топ продукт.
  Дали действа Ланза newsm78 - със сигурност. Твърде много полезности има в състава,за да е само кит.
  Термозащити техни не съм ползвала ако олиото и серумът не ги броите за такива. Предполагам,че на някакъв етап ще пробвам тая за изправяне. Имам периоди,в които доста често посягам към въртящата четка и ако наистина държи косата права ще е супер.

Fluttershy основия проблем на Тинейджърките е това,че пресата за коса им е продължение на ръката  #Cussing out. Ще си го кажа направо.... с каквото и да се плеска косата,каквито и супер продукти да се ползват ежедневното нагряване на косъма до 230гр. пагубно.
  Моята отдавна излезе от пубертета,но тоя проблем си остава. Не и увира главата и това си е.
   Иначе маска според типа на косата. Племенницата ми е на 18 с дълга до кръста права като лук коса.
  Генетично има здрава плътна коса. Цъфтеше по едно време,но редуцирахме цъфтежа с Маракешкия серум и на суха коса олио маракеш,че и миришело хубаво  Laughing. От Марокан избяга с писъци  Laughing-смърдяло и ужасно. Харесва и макадамия класическото,но понякога и клечкосва косата като прекали.
  Ш и Б ползва изглаждащите на Епруваж. Изчистени са като състав и и се отразяват супер. Много дълго време ми само с Алтерна Инфинити и също и бяха супер Ш и Б.

# 152
  • Някъде там
Принцеса, това е така.Основен проблем им е пресата.Всеки ден преса .Шокирам се.Нейни съученички носят и мини преси в раниците си и си дооправят косите в училище .И едно косъмче ,не трябва да стърчи Laughing .За щастие тази тинейджеръка  за която питам не използва преса .Като племеницата ти е с права коса като лук.И една чупка няма .
Използва единствено и само сешоар.
Ще и взема серума на маракеш плюс олио на маракеш.Така ще предпази косата от цъфтеж Simple Smile И ще са в комплект.
Ще взема олиото за тънка коса защото е с тъничка косичка .
Преди време съм го използвала и блясъка който дава на косата е огледален.За ефект нямам спомен, явно не е впечатляващ , но блясъка е един път ,дори и ланзата не е успявала да ми предаде такъв огледален блясък .

# 153
Здравейте и благодаря за темата Flowers Hibiscus
Чета ви с удоволствие и ще съм изключително благодарна на всякакви съвети и насоки.
До преди около 2г. косата ми изглеждаше така:

Боядисвах я сама с дрогериен клас бои (ест.ми цвят е 4-ка),като от време на време слагах и безцветна къна. Подстригвах връхчета, отново сама.
Преди около 1г и 6м започнах да посещавам фризьорка, която ми правеше корените с Вела Колестон и по нейн съвет преустанових ползването на касия (безцветната къна). След няколко месеца косата започна да се къса на около 5см от корена. По това време ползвах и маша от време на време.
Това лято след морето състоянието и драстично се влошии се наложи ноември да я подстрижа до раменете :

За капак получих и силна алергия от корейска козметика, която ми докара и жесток косопад и не смея и да се боядисам.
От подстригването ноември започнах да пия вит. Алайв, мажа тоник Ревал, шн Ревалид, преуош с масла и Лореал Сериоксил, но виждам, че не е достатъчно. Преси и маши не ползвам вече.
Това е състоянието ѝ в момента :

Искам да си върна чупливата, хубава коса Disappointed

# 154
ауу, за малко да ви изпусна, не съм видяла че има нова тема.
С моята коса нищо ново не планирам, леко подстригване на дължинити, и евентуално боядисване след няколко месеца, тъй като лятото съм булка и искам свеж и бляскав цвят Simple Smile

# 155
Здравейте момичета, купих си безамонячна боя за коса Olioseta но имам въпрос. Пише, че се нанася на неизмита коса, Но дали е проблем ако по косата има продукти без отмиване - термозащита, масло, лак за коса?
Поръчах оксидант 6%, защото имам малко бели коси, надявам се не съм сгрешила. Ще нанасям  върху естествена  коса. Задължително ли е първо по дължините и след това в корените, че нещо не мога да си представя как точно ще се получи технически нанасянето?
Благодаря

# 156
Здравейте момичета, купих си безамонячна боя за коса Olioseta но имам въпрос. Пише, че се нанася на неизмита коса, Но дали е проблем ако по косата има продукти без отмиване - термозащита, масло, лак за коса?
Поръчах оксидант 6%, защото имам малко бели коси, надявам се не съм сгрешила. Ще нанасям  върху естествена  коса. Задължително ли е първо по дължините и след това в корените, че нещо не мога да си представя как точно ще се получи технически нанасянето?
Благодаря

Да, разбира се,че е проблем ако имате остатъчни продукти по косата - това е проблем за абсорбирането на съставките на боята.
Не мисля, че има боя която да се нанася на неизмита коса, освен когато се прави свръх изсветляване с блондор в корените - само тогава косата не трябва да е мита, защото естествените масла по скалпа го пазят от изгаряне.
За всяка друга боя условието е - косата да бъде измита от предния ден вечерта, да не се ползват след това термозащити и лакове (само олио може), и на другия ден да бъде боядисана.
Може би от Олиосета са имали предвид, че не се нанася на влажна коса, а на суха и чиста... Нанасянето винаги е първо в корените -Ляво,Дясно, Отзад
 и след това по дължините - пак Ляво,Дясно, Отзад
В малко случаи се боядисват първо дължините, при балеажи или ако има съществена разлика в цветовете на дължините и корените.

# 157
  • София
Винаги се боядисвам на мръсна коса с всичкия кит след предното къпане(да се разбира преди 2-3 дни).

# 158
В същата ценова категория е термото на Напура. Добро е,но е олио не крем. Не утежнява и е един от любимите и най-хвалени продукти в темата. Олиесета и аз го харесвам. За мен е съпоставимо с Нектар термик като действие. Ако си много на зор имам почти цяло,което така си стои. Заринах се с финиши заради пустата Ланза  Laughing. Откакто я имам рядко нещо друго успява да се класира  Laughing.
Кое точно е термото на Напура? Щом е олио само него ли да ползвам или да клепам и от олиото на OGX?

# 159
Винаги се боядисвам на мръсна коса с всичкия кит след предното къпане(да се разбира преди 2-3 дни).

Ами, това е въпрос на личен избор.
 За максимално оползотворяване на пигментите и съставките на боята - е хубаво косата да е чиста.
За корените също е хубаво кожата на главата да е чиста, защото често боята не хваща на места където мазнината е обгърнала основата на корена, да не говорим пък ако има и лак по тях .....

# 160
Поръчах оксидант 6%, защото имам малко бели коси, надявам се не съм сгрешила. Ще нанасям  върху естествена  коса. Задължително ли е първо по дължините и след това в корените, че нещо не мога да си представя как точно ще се получи технически нанасянето?
Благодаря

Да, разбира се,че е проблем ако имате остатъчни продукти по косата - това е проблем за абсорбирането на съставките на боята.
Не мисля, че има боя която да се нанася на неизмита коса, освен когато се прави свръх изсветляване с блондор в корените - само тогава косата не трябва да е мита, защото естествените масла по скалпа го пазят от изгаряне.
За всяка друга боя условието е - косата да бъде измита от предния ден вечерта, да не се ползват след това термозащити и лакове (само олио може), и на другия ден да бъде боядисана.
Може би от Олиосета са имали предвид, че не се нанася на влажна коса, а на суха и чиста... Нанасянето винаги е първо в корените -Ляво,Дясно, Отзад
 и след това по дължините - пак Ляво,Дясно, Отзад
В малко случаи се боядисват първо дължините, при балеажи или ако има съществена разлика в цветовете на дължините и корените.

Пише мръсна коса. И нанасянето пише, че е първо по дължините при боядисване на естествена коса, което ме озадачи.

# 161
Мразя боята на Олиосета, боядисвах се с нея миналото лято. Избрах си тъмно кафяв цвят само за освежаване на цвета... получи се ужасен цвят със много светли корени. Представете си тъмно руси корени на много тъмни дължини.. просто бях бясна. Боядисвала съм се много пъти, знам как се правят нещата, просто тази боя ми съсипа косата.

# 162
Момичета, препоръчайте ежедневна грижа за коса след обезцветяване.Трябваше да го направя след непрофесионално боядисване при фризьор.Махна се гадният червен цвят, но сега е доста суха и твърда косата. newsm78

# 163
Никъде не пише мръсна. Не трябва да е измита непосредствено преди боядисването.
Когато косата е по-светла в дължините се боядисват първо те и после корените, за да не престоят корените и да станат по-тъмни от дължините и обратното. Вие с каква коса сте и в какъв тон ще боядисвате?

# 164
Никъде не пише мръсна. Не трябва да е измита непосредствено преди боядисването.
Когато косата е по-светла в дължините се боядисват първо те и после корените, за да не престоят корените и да станат по-тъмни от дължините и обратното. Вие с каква коса сте и в какъв тон ще боядисвате?
С кестенява коса съм и си поръчах номер 6.1 с оксидант 6%. И преди време съм се боядисвала  с такъв номер но с оксидант 3%. Доста се доближава до естествения ми цвят. Целта ми е да скрия бели коси. Основата ми е естествена, не съм се боядисвала от около 2 години. Страх ме е да не се получи лош резултат...
Неизмита асоциирах  с нечиста... моя грешка...

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 16:50 от Шийла

Общи условия

Активация на акаунт