Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Термостатен смесител?

 • 2 139
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте, правим ремонт на банята и сме си харесали смесител с термостат. Един приятел ми каза, че тъй като отоплението и топлата вода са на газ има вариант термостата да не работи, заради евентуална разлика в налягането на топлата и студената вода. Искам да попитам има ли някой, който ползва бойлер на газ и има термостатен смесител? И дали сте имали подобни проблеми ?

# 1
 • Варна
 • Мнения: 15
Аз ползвам термостатен смесител последните 5 години. Топлата ми вода е от електрически бойлер и определено е с по-ниско налягане от студената, но нямам проблем с регулирането на температурата. Достига си зададените 40° в рамките на 5-6 секунди при температура на топлата вода около 65°. При газов бойлер би трябвало да става и по-бързо поради по-високото налягане на топлата вода и по-високата ѝ температура.

Иначе си е голямо удобство.

# 2
 • Мнения: 4
Ние също ползваме такъв от 7години до сега с ел. бойлер. Но сега прекарахме газ и с това ремонт на банята. И тъй като сме свикнали, а и тоста ни харесва, искам отново да си сложим, но ми казват че с газта правят проблеми.

# 3
 • Мнения: X
Никакви проблеми няма да има. Сега сме с термостатен на ТЕЦ. Топлата вода е с малко по-ниско налягане но термостата това не го интересува. Според нагласената температура той ще отваря топлата и затваря студената докато не достигне зададената Т.
Ползвала съм и термостатен в Англия на гости при приятели (там видях за първи път термостат преди 8 години) те са на газ. Нямаше никакъв проблем. Така си бяха наели къщата на газ и с термостатичен смесител в банята.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 21:08 от Анонимен

# 4
 • Мнения: X
харесали смесител с термостат.
Ако бяхте написали модел, то отговорите щяха да бъдат коректни.
Погледнете в инструкцията на харесаният от вас смесител какви стойности са указани:
- работен диапазон
- препоръчителен
Ето:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 23:50 от Анонимен

# 5
 • Мнения: 4
Благодаря на отзовалите се! Явно зависи от самия модел. Попитах и фирмата, която ни слага котела, отговора беше: Не си слагайте, ще имате проблеми. Ще се посъветвам и в магаЗина.

# 6
 • Мнения: X
Попитах и фирмата, която ни слага котела, отговора беше: Не си слагайте, ще имате проблеми.
При топла вода би трябвало да е около 1,2 bar. (котел)
Обаче, погледнете характеристиките на газовия бойлер.
Налягането няма да е по-малко от подаденото, което е във водопроводната система (около 5 bar).
(постоянно се смесват понятията дебит/налягане)

Според мен няма да имате проблем.

# 7
 • Мнения: 4
[/img]
Това има като данни за бойлера- само минимално и мах налягане.

# 8
 • Мнения: 1
Да продължа темата. С ползите на термостатните смесители съм наясно, но дали са достатъчно надеждни и какви проблеми могат да възникнат след няколко години експлоатация (особено след гаранционния период от 5 г.)? Моите майстори са категорични да не си купувам такъв, понеже бързо се разваляли. Интересувам се конкретно от моделите на Грое. Спряла съм се на този:
https://formabania.bg/grohe-bauclassic-210-dush-sistema-s-termos … lushalka-26699000
Благодаря предварително за всички отзиви!

Общи условия

Активация на акаунт