Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 33 654
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Трябва от днес да започна да пия противоалергични хапчета (Зенаро), защото в петък ще ми вадят мъдрец....и в деня на ваденето ще ми бият урбазон.Това се налагало за всеки случай , заради упойката и защото съм склонна към алергии.... И понеже много ме е страх да пия лекарства....не ме питайте в какви филми се вкарвам и какъв страх ме гони...И сега стоя и гледам противоалергичните хапчета и ме е страх да ги пия.....за да не получа алергия пък от тях??? В листовката пише , че е възможно....Направоо ще полудея вече Sad
А да не говорим, че след ваденето ще трябва да пия и антибиотик.... Sad Толкова много лекарства ми се събира да пия....а мен ме е страх и противоалергичното да почна.... Sad Чували ли сте някой да получи алергия от противоалергични (антихистамини)? Чудя се дали да не изчакам мъжа ми да се върне от работа и тогава да го пия....Ужас....то бива бива страх ама.... Sad

# 256
  • Бургас
Ами и аз съм много силно алергична към лекарства,но от антихистамини нямам реакции,а Урбазон ако нямаше,нямаше да съм жива.
Тестува ли те алерголог за упойките?

# 257
Ами и аз съм много силно алергична към лекарства,но от антихистамини нямам реакции,а Урбазон ако нямаше,нямаше да съм жива.
Тестува ли те алерголог за упойките?
Да, тестуваха ме.Излязоха отрицателни ...и въпреки това ...трябвало да приемам зенаро и да ми сложат урбазон....защото не били сигурни тези тестове... Sad

# 258
  • Бургас
Не,не са.Преди една операция ме тестуваха за Трамал-отрицателен.Биха ми- за малко да направя шок.
На 20.06.2020 ми правиха колоноскопия с упойка,преди упойката ми биха 80мг Урбазон и пак анафилактичен шок от упойката...
Лицето ми беше синьо,със спукани капиляри.
Но аз съм изключително алергична.

# 259
Не,не са.Преди една операция ме тестуваха за Трамал-отрицателен.Биха ми- за малко да направя шок.
На 20.06.2020 ми правиха колоноскопия с упойка,преди упойката ми биха 80мг Урбазон и пак анафилактичен шок от упойката...
Лицето ми беше синьо,със спукани капиляри.
Но аз съм изключително алергична.
Леле...ужассс Sad Горката....
Това е доста плашещо....На мен ще ми бият 40мг урбазон 1 час преди зъбната упойка....До сега не съм проявявала алергия към лекарство....но никога не късно...Тоест и с противоалергични и урбазон пак има риск?Ужас!
Аз съм с астма на алергична основа..имам алергия към зайци, някой треви, библиотечен прах и т.н. И заради тези неща , се налагало тези процедури преди манипулацията....но сега разбирам, че явно не е 100% сигурно отново...

# 260
Имам същите алергии и безброй манипулации с упойка и никога не съм имала проблеми, даже ме дразни вече тоя урбазон, дето го бият за щяло и нещяло
Не мисли глупости, изписали са ти правилната профилактика. Шанса да и аз проблем след хапчетата и урбазон е минимален!
Виж, ако не изпиеш хапчетата, вече става проблем, така че се стягай и ги изпивай стриктно!

# 261
Изпих си Зенарото преди 5мин.....Голям страх, дано всичко е ок....Сега 1час поне ще съм в страх...

# 262
  • Бургас
Всичко е наред,нали?
Аз също имам много манипулации с упойка,четири операции,поне 15 колоноскопии и сума ти извадени зъби,не знам защо и какво се обърка,струва ми се,че са сложили нещо друго,казаха,че било подготовка за упойката,но не написаха в епикризата какво са ми сложили.
Другият вариант е да ми е паднал много калцият,с премахната щитовидна съм и ми бяха казали да го пия непрекъснато.Обаче пък ми прави камъни в бъбреците.За едно помагат,друго развалят гадните лекарства...

# 263
Момичета, пак моите,, болести,,. Онзи ден страх, че полудявам, влизам в клиника... Отмина. Понеже пия золофт по преценка на психиатърката ми, няколко аг-та ми казват че не бо трябвало са има проблем, но аз естествено чета ли чета. Та намерих статии че този золофт води до аутизъм при детето и какво ли не. На практика се свързах с толкова много жени, които са го пили и децата съм и здрави. Сега се свързах с друга психиатърката по препоръка на психоложката при която ходя, аз и преди с паниките съм ходила. Та тази психиатърка се занимавала с бременни. Изпитвам ужас утре какво ще каже, дали ще го смени антидепресанта, ако има странични ефект, ако каже че не е трябвашо да го пия до сега, въпреки че нейна колежка ми го даде, не е на своя глава. После се филмирах че понеже сега цитонямазката ми е 2Б група и казаха че има леко възпаление но няма проблем, реших че след ражданетп катп направя пак ще е 3-4 група... Рак.. HpV.. Ужасни неща в главата ми. Правя абсурди асоциация, защото ни казах, че може би бебето ще е момичемце, а онзи ден момче.. Както и да е да здраво само. Та.. Всички приятели имат момчета и всички са прекраснк деца и само ние ще се отцепим както се каза и нашето ще има проблем и то заряди мен заради антидепресантите. Преди време мъжът ми взе една кола от едни съседи с цел продаване, въпрвки че и до днес понякга се возим с нея, и детето на тези съсдеди е с аутизъм... Веснага асоциация че това е знак. Момичета, стискайте палци тази психиатърка утре да се отнесе адекватно с мен и наистина нещата да се наредят.. Немога да зарадвам на бременностга си. А е толкова чакано това бебе. Момче или момиче.. Ще видим 💜

# 264
  • Бургас
Diana Dimitrova,самата бременност много изостря чувствителността при жените.
Пила съм и Золофт,но сега съм с Есобел и на мен ми действа по-добре.През бременността не пих нищо,но от години съм все на АД заради многото болести,които изведнъж ми се стовариха.Не мога да ги приема,не искам да ги приема,не разбирам как така съм на почти 38 с премахнати от почти десет години матка и яйчници,с изцяло премахната преди три години щитовидна жлеза и ужасен колит,който излиза ту улцерозен,ту неспецифичен,алергична съм към основното лекарство за колит,без лечение съм на практика...
Дано психиатърката да е внимателна и да помогне,ще стискам палци.

# 265
Всичко е наред,нали?
Аз също имам много манипулации с упойка,четири операции,поне 15 колоноскопии и сума ти извадени зъби,не знам защо и какво се обърка,струва ми се,че са сложили нещо друго,казаха,че било подготовка за упойката,но не написаха в епикризата какво са ми сложили.
Другият вариант е да ми е паднал много калцият,с премахната щитовидна съм и ми бяха казали да го пия непрекъснато.Обаче пък ми прави камъни в бъбреците.За едно помагат,друго развалят гадните лекарства...
Да, за сега съм ок Simple Smile
Само два часа след приема ми беше извесно време кофти на главата и очите, но не знам дали е от Зенарото.Утре пак ще го пия...дано всичко е ок.От урбазона в петък се притеснявам да не ми стане нещи...пише , че вдигал и кръвното..Той в ръката ли се бие?Ти някакви реакции пт него имала ли си?Отделно до сега не сами вадили мъдрец и мн ме е страх.Моя е горен, отляво и целия е счупен....само корените са останали иии направо не знам как ще го вадят , дано всичко е ок Sad .И след ваденето антибиотик...и не трябва да спирам противоалергичните...Много ще ми се събере...дано всичко мине гладко, че...голяма съм бъзла Sad

# 266
  • Бургас
Тези противоалергичните замотават,затова се пият вечер преди лягане.
Има някаква теоритична възможност да ти стане нещо от много висока доза Урбазон(метилпреднизолон),но добре,че го има,без него нямаше да оцелея.!Това е естествено отделян от надбъбреците кортизол и при еднократно ползване в ниска доза почти няма странични ефекти.
Заради ужасния колит бях дълго време на кортикостероиди,тогава вече имаше странични ефекти,но при теб едва ли и кръвното ще се вдигне.
Може да се бие мускулно,може и венозно.Аз мога само мускулно и си мъкна навсякъде с мен лекарството,че с тези мои алергии...Дано не се налага!
Зъбите ми са ужас,имам само 3 останали.Мъдреците ми махаха докато бях още здрава,единият ми горен мъдрец също беше счупен.Имат едно длето,буквално за секунди ги вадят такива зъби,само натиск би трябвало да усетиш.
Защо след ваденето антибиотик?Аз съм пила метронидазол заради абцес,но ако няма абцес защо антибиотик?

# 267
Явно ще има шевове и се застраховат.

# 268
Diana Dimitrova,самата бременност много изостря чувствителността при жените.
Пила съм и Золофт,но сега съм с Есобел и на мен ми действа по-добре.През бременността не пих нищо,но от години съм все на АД заради многото болести,които изведнъж ми се стовариха.Не мога да ги приема,не искам да ги приема,не разбирам как така съм на почти 38 с премахнати от почти десет години матка и яйчници,с изцяло премахната преди три години щитовидна жлеза и ужасен колит,който излиза ту улцерозен,ту неспецифичен,алергична съм към основното лекарство за колит,без лечение съм на практика...
Дано психиатърката да е внимателна и да помогне,ще стискам палци.
И мен ме е страх от това, което споменах за цитонямазката. Всякакви такива страшни неща ми се  въртят в главата. Как виждам резултати 3-4-5 група и знам, че съм до тук... Просто е ужас

# 269
  • Бургас
Само веднъж,на един долен мъдрец,за когото нямаше място да изникне,са ми правили нещо като операция и тогава имах шевове.Но за горен мъдрец шевове...не вярвам.Аз даже болка нямах след вадене на горните мъдреци.

Diana Dimitrova,щитовидната жлеза изследвана ли е?В никакъв случай не казвам,че и има нещо,при мен имаше проблем и също бях нервна и уплашена от всичко по време на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт