Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 33 561
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ели, а не е ли извън пътя човек с цяла папка изследвания, които показват, че е здрав и да идва да се кара с психолога как всички лекари, които са го преглеждали са идиоти?!
Точно за такива случаи ми е споделяно без да се казват имена разбира се.
За мен такава крайна хипохондрия е токсична и честно не мога да си представя да общувам с такъв човек.

Съгласна съм, така е. Това вече си  е болестно състояние. Но това, което  се опитвам да кажа е,  че тези хора не са стигнали  до това състояние от скука или, за да се правят на важни пред някого. Такива хора определено се нуждаят от помощ, лошото  е, че я търсят не където трябва. Но начина да им се помогне определено не е като просто избягаш от тях. Моя позната беше така няколко месеца. Беше си  втълпила,  че има рак.  С общи усилия семейство и приятели и помогнахме да се съвземе и да превъзмогне този проблем. Обиколи маса доктори.

# 616
Аз осъзнавам , че съм повече от досадна. Вчера дори лекаря ми каза да си лекувам мозъка и да не мисля такива неща. Осъзнавам го, разбирам че проблема ми е огромен, но паниката ми е страшна понякога.

# 617
Цитат
Ти би ли искала да общуваш с такъв човек?
Разбира се, че да. Такива хора имат нужда точно от контакти и непрестанни разговори, а не "приятели" и "съпрузи", които бягат, защото ги били натоварвали, видиш ли. Ако се обърне, обаче палачинката, няма да е много приятно. Всеки иска да контактува с веселяци, безпроблемни, да гледа комедии и да слуша музика, да му е забавно, ама в живота не всичко е "пей сърце".

Аз осъзнавам , че съм повече от досадна. Вчера дори лекаря ми каза да си лекувам мозъка и да не мисля такива неща. Осъзнавам го, разбирам че проблема ми е огромен, но паниката ми е страшна понякога.
Това много малко хора ще го разберат. Повечето ще ти кажат "стегни се", "стига вече", "бъди силна", "пий една ракия", "изгледай един филм" и накрая ще ти теглят ма@йната, защото не си интересна. Затова се обгради само с ценни хора и хора с ценности. Понякога помага.

# 618
Страшно много ви благодаря. Наистина не знаете колко отрезвително ми подейства , че ми писахте. Когато изпадна в криза сякаш изпадам в дупка и не мисля за нищо друго . Като вманиачена да знам и да търся нещо макар и малко , за което да се хвана и да се измъкна от това състояние. Всеки ден се моля да дойде ден , в който поне малко ще спра да се притеснявам. А най - гадното е някой в стремежа си да ми помогне да ми каже : “ Ама недей така да мислиш, че предизвикваш нещата” . След такъв коментар нещата стават още по зле , защото започвам да се обвинявам, че
Мисля по този начин и че наистина ще си докарам
Нещо от мисли.
Който не го е изживял не знае какво е. Не го пожелавам на никого това чувство.

# 619
Защото хората нямат идея с едно просто изречение какво могат да причинят на хипохондрика, а и като цяло малко мислят като говорят изобщо, затова се получава така. Обикновено всеки плещи каквото му е на акъла, без цедка на устата. Да не говорим, че хората с хипохондрия са свръхчувствителни, ама това малко се отчита от околните.

# 620
Да и доста често ми се е случвало да ми казват че се лигавя. Лошото е , че качеството на живот се влошава. Аз усетих и днес на работа изобщо не съм концентрирана в това , което правя. Винаги има едно “ ако” и то ме довършва.

# 621
Защото хората нямат идея с едно просто изречение какво могат да причинят на хипохондрика, а и като цяло малко мислят като говорят изобщо, затова се получава така. Обикновено всеки плещи каквото му е на акъла, без цедка на устата. Да не говорим, че хората с хипохондрия са свръхчувствителни, ама това малко се отчита от околните.

А каква е разликата между "свръх хипохондрик" и енергиен вампир?
Мисля, че такава няма и не виждам нищо нередно да не искаш такива хора край себе си.
За какво ми е да излизам с човек, който ежеминутно ме засипва само с проблемите си и никога не казвва нищо хубаво?
Другото което е този тип хора не искат да се оправят - на тях им харесва да си мрънкат, да недоволстват и да отравят всички край себе си с мрънкането си. Като си тръгнеш обаче защото вече са те побъркали ставаш ти лош, а не те защото не искат да се променят.
Да обвиняваш хората, че не искат такава енергия край себе си е нелепо,

# 622

Мисля, че такава няма и не виждам нищо нередно да не искаш такива хора край себе си.
За какво ми е да излизам с човек, който ежеминутно ме засипва само с проблемите си и никога не казвва нищо хубаво?
Другото което е този тип хора не искат да се оправят - на тях им харесва да си мрънкат, да недоволстват и да отравят всички край себе си с мрънкането си. Като си тръгнеш обаче защото вече са те побъркали ставаш ти лош, а не те защото не искат да се променят.
Повярвай ми никак не ми харесва да мрънкам и да ходя по лекари. Напротив изпитвам срам. Вчера докато чаках за преглед осъзнах какво си причинявам с тези неща. Чувствах се зле. Дано никога не изпиташ тези неща, които изпитва един такъв човек.

# 623
Напротив, изпитвала съм го. От съвсем малка съм абонирана по доктори и антибиотици. Имам панически страх от болести и както по-горе споделих съм била на психолог заради това.
Изчела съм много за тези състояния и знам какво помага - развличане, хобита, витамини, спорт и спиране на четене на простотии из нета.
Да обвиняваш хората, че не искат енергийни вампири край себе си е безумно. Имах приятелка, която не беше хипохондрик, но се оплакваше от други проблеми, които отказваше да разреши защото ролята на жертва страшно й харесваше. Ни психолог потърси, ни дявол. Ами спрях контакт с нея - съжалявам. Моето психическо здраве ми беше по-важно от това тя да ме използва за кошче за душевни отпадъци.

# 624
Скрит текст:

Скрит текст:
Не си ме разбрала, изобщо не те обвинявам. Ти неволно им правиш услуга като не си в тяхното обкръжение. Такива хора са токсични за хипохондрика т.е. един вид Слава Богу, че не ги искаш край себе си. Хора за "иху-аху" има бол. За всеки влак си има пътници и затова е важно хипохондриците да си подбират обкръжението. Лошото е, че го разбират на по-късен етап. Ако някой ме вика всеки път на кафе за неангажиращи разговори "тип клюки" и да се притеснявам, дали няма да кажа нещо грешно, че да го натоваря, няма нужда да се срещаме изобщо. Явно се товарим един друг, за какво са ми такива срещи? Хипохондрикът има нужда от смислени разговори, не говоря за разговори за болести, а като цяло разговори, от които може да извлече полезност.

# 625
Аз също ходя ня психолог от 2014 година . С прекъсвания разбира се. Тогава имах паник атаки и не знаех какво ми се случваше . Отидох при нея с мисълта , че съм луда и едва ли не няма да изкарам много. С много усилие , спорт и инат ги преборих. Но след две години започна хипохондрията. Пак тръгнах по психолози , но тук нещата са ми по трудни за преодоляване.

# 626
Много малко психолози са запознати с начините за борба с хипохондрията, защото обикновено тя (хипохондрията) се приема по-скоро като капризначене или лигавене, отколкото като проблем. Според мен опитай отново със спорт и дано намериш читав терапевт.
Терапевт ме посъветва "отърви се от токсичните за теб хора", "приключи незсмислените безбройни контакти", "прочисти средата си". Оказа се, че е доста важно.

# 627
Здравейте! Не бях чела от няколко дни и хоп изпуснала съм... Понякога се успокоявам, че не съм сама, че и други има като мен, но от друга страна си казвам колко лошо се чувстваме именно заради самите нас... Моята хипохондрия последно време е доста задълбочена... Аз пък си докарах стомашни проблеми. Вчера взех, че изгледах едно клипче по този повод и направо ми прималя. То пак рак, пак все страшни неща и даже същия ден си записах чах за гастроентеролог. Тя почти веднага разбра, че голяма част от симптомите ми идват от главата. По едно време чак ме досрамя... Отрезвих се след прегледа, ама навярно ще е за кратко.
Така че, които не е минавал през това, той не знае...
На мен ми помага йога. Може да пробвате. Наистина се отпускам, а и действа благоприятно на целия организъм. Ако някой има нужда да си споделяме тревогите нека ми пише на лично. Аз вече избягвам да споделям с мои близки понеже осъзнавам, че не е приятно за тях и ги натоварвам. Желая ви светли празници и много здраве и любов!

# 628
Здравейте! Не бях чела от няколко дни и хоп изпуснала съм... Понякога се успокоявам, че не съм сама, че и други има като мен, но от друга страна си казвам колко лошо се чувстваме именно заради самите нас... Моята хипохондрия последно време е доста задълбочена... Аз пък си докарах стомашни проблеми. Вчера взех, че изгледах едно клипче по този повод и направо ми прималя. То пак рак, пак все страшни неща и даже същия ден си записах чах за гастроентеролог. Тя почти веднага разбра, че голяма част от симптомите ми идват от главата. По едно време чак ме досрамя... Отрезвих се след прегледа, ама навярно ще е за кратко.
Така че, които не е минавал през това, той не знае...
На мен ми помага йога. Може да пробвате. Наистина се отпускам, а и действа благоприятно на целия организъм. Ако някой има нужда да си споделяме тревогите нека ми пише на лично. Аз вече избягвам да споделям с мои близки понеже осъзнавам, че не е приятно за тях и ги натоварвам. Желая ви светли празници и много здраве и любов!
Здравейте, писах ви на лично

# 629
  • София
И аз съм във филма от няколко дни. ММ ми лепна някакъв вирус, вдгигнах температура и сега не спирам да я меря. Днес е 35.1 което сигурно, звучи невъзможно, но е толкова. Преди 2 месеца същото нещо ми  се случи и  говорих с личния лекар и той ми обясни, че след вирус това е нормално и няма за какво  да се притеснявам, аз обаче съм инат магаре и си го мисля. Гледам да стоя по-далеч от термометъра, но не ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт