Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 33 587
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
Моля ако има някой, чиято хипохондрия се изрязява в страх за здравето на сърцето и страх от инсулт, нека ми пише да си споделим мъките взаимно.. 😭

# 571
Е, то се минава през страхове от различни болести. Теб може да те успокои само кардиолог. Аз имах такъв период и ходих на кардиолог. Каквото и да ти кажем, няма да мирясаш, докато не ти го каже лекар.

# 572
Е, то се минава през страхове от различни болести. Теб може да те успокои само кардиолог. Аз имах такъв период и ходих на кардиолог. Каквото и да ти кажем, няма да мирясаш, докато не ти го каже лекар.

Там е работата, че хипохондрията ми е толкова силна, че и на лекар ме е страх да ходя. Миналата година ходих няколко пъти на екг, всичко беше наред. Да чукна на дърво, проблеми никакви не ми създава този така важен за мен орган ама пустата ми глава шантава си представя как ще падна покосена от инфаркт....

# 573
Скрит текст:

Там е работата, че хипохондрията ми е толкова силна, че и на лекар ме е страх да ходя. Миналата година ходих няколко пъти на екг, всичко беше наред. Да чукна на дърво, проблеми никакви не ми създава този така важен за мен орган ама пустата ми глава шантава си представя как ще падна покосена от инфаркт....
Да, за съжаление се стига и до този момент- страх от болест и страх от ходене на лекар т.е. въртене в кръг.
Според мен психотерапевт и в краен случай психиатър, за да се изпише нещо, което да притъпи пристъпите. Който не го е изпитвал, той не знае какво е.

# 574
Скрит текст:

Да, за съжаление се стига и до този момент- страх от болест и страх от ходене на лекар т.е. въртене в кръг.
Според мен психотерапевт и в краен случай психиатър, за да се изпише нещо, което да притъпи пристъпите. Който не го е изпитвал, той не знае какво е.

Ужас е и се надявам всички тук да излезем от това състояние. Аз пиех флуанксол и ципралекс за паник атаки и уж ги оправих, а то прерасна в хипохондрия...

# 575
Скрит текст:
Скрит текст:

Ужас е и се надявам всички тук да излезем от това състояние. Аз пиех флуанксол и ципралекс за паник атаки и уж ги оправих, а то прерасна в хипохондрия...
Аз се надявам поне да се науча да държа тревожността и хипохондрията в нормани граници, а за излизане от това състояние, все още не смея да мечтая.

# 576
Аз съм си спряла четенето на неща за болести из гуугъл. Много е трудно като се появи симптом, ама съм се запънали и не търся. Също новините по телевизия или сайтове съм изключила. Изобщо много лесно някакви новини ме провокират, но тези ограничения доста подобряват паниката.  Изключих нотификации от групи за болни хора, зададох да не ми се показват публикации вкл думата рак например...
Ходя и на терапия, но още е много рано да потвърдя има ли резултати.
Следя в инстаграма 2 профила с фокус хипохондрия и тревожност и много ми помагат.
Ако щете се смейте, но си и чета библията и това ми дава някакво спокойствие. За пръв път от 5-6 месеца ми е по-спокойно...да не дърпам дявола. Иначе симптоми се появяват на няколко дни, но се опитвам да ги огледам спокойно и критично.

# 577
Аз съм си спряла четенето на неща за болести из гуугъл. Много е трудно като се появи симптом, ама съм се запънали и не търся. Също новините по телевизия или сайтове съм изключила.
Скрит текст:
Изобщо много лесно някакви новини ме провокират, но тези ограничения доста подобряват паниката.  Изключих нотификации от групи за болни хора, зададох да не ми се показват публикации вкл думата рак например...
Ходя и на терапия, но още е много рано да потвърдя има ли резултати.
Следя в инстаграма 2 профила с фокус хипохондрия и тревожност и много ми помагат.
Ако щете се смейте, но си и чета библията и това ми дава някакво спокойствие. За пръв път от 5-6 месеца ми е по-спокойно...да не дърпам дявола. Иначе симптоми се появяват на няколко дни, но се опитвам да ги огледам спокойно и критично.
И аз ще потърся тази настройка в google с думите т.е. да не се появява статия с дадена дума. Къде ходиш на терапия? В Сф ли? И аз тръгнах, но е рано още да кажа как е.

# 578

Може ли да ги споделиш? Благодаря 🤗

# 579

Може ли да ги споделиш? Благодаря 🤗
И аз бих желала да споделиш.

# 580
Да, в София ходя. Нямах много варианти да се чудя, зящото мога само вечер заради детето.
Ето ги линковете. Дано са полезни и за друг Simple Smile

https://instagram.com/cherellethinks?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://instagram.com/drkirren?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 581
Докладвайте как е настроението Wink дано със слънцето да има повече позитивност

# 582
Наистина това,че има повече слънце, ми се отрази много добре!. Плюс, че включих положителни мисли и си ги повтарям често 😁

# 583
Аз в последните дни бях под подтоянен стрес, съответно яко ПА и хипохондрия.

# 584
  • на едно прекрасно място
Момичета, кажете нещо за хроничен фарингит. И аз се бях побъркала -болки в гърлото, усещане за буца, трудност при преглъщане и се шашнах. Ходих на ендокринолог, на УНГ и ми казаха хроничен фарингит-но продължава да си ме боли гърлото и тоя глас продължава да дрезгавее..и ме дразни. Някой , ако се е сблъсквал с това чудо и се е оправил , да сподели.
Особено, като съм притеснена и става по-зле...

Общи условия

Активация на акаунт