Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 33 586
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Случвало ли ви се е да имате мускулни болки в лявата гърда? Аз си пренатоварвам лявата ръка и усещам как като вдигам детето ми се натоварва точно този мускул, който ме боли. Пък и лежа на нея и само се шашкам. Болката е краткотрайна има няма минута, но пак ме е шубе. 😔

# 586
Хипохондриците сме "имали" какво ли не. Дишай дълбоко и това ще мине, викат хората.Smile
Има ли добавки, които влияят добре на хипохондрията?

# 587
Хипохондриците сме "имали" какво ли не. Дишай дълбоко и това ще мине, викат хората.Smile

Интересното е, че миналата година по същото време имах същите болки и оцелях 😳
Чаят от жълт кантарион успокоява и гони депресията.

# 588
Интересното е, че миналата година по същото време имах същите болки и оцелях 😳
Чаят от жълт кантарион успокоява и гони депресията.
Да, само да кажа, да се внимава с него през лятото заради Слънцето. И аз ще пробрам.

# 589
За фарингите знам без топло, студено, газирано. Моето сухо гърло те оправи като почнах да си пускам овлажнителя вкъщи. Иначе течности на малки глътки Simple Smile

# 590
Здравейте! Вчера разбрах ,че дъщеря ми на 6 г има панически страх от думата фризьор и подстригване, че сънува кошмари на тази тема и ,че иска за забрави тази дума. Разбрах го понеже взе да си скуби косата от известно време и като я попитам защо казва ,че иска по-къса коса , но като й кажа за подстригване и фризьор скача отгоре ми със шамари и изпада в истерика. Досега сме я подстригвали само 1 път като беше на 1 г. Трябва ли да я заведа на психолог , много се притеснявам, за някои други нейни страхове се справих сама с обяснение, това не знам дали ще успея.

# 591
Според мен е период и ще го израсте. Успех!

# 592
А според мен трябва, но най-вече заради кошмарите и заради начина, по който изразява страха.
Можело е и да й кажете "Ако не искаш нещо и те е страх - няма да ходим, но можеш просто да ми го кажеш с думи вместо ... (реакцията й).

# 593
А според мен трябва, но най-вече заради кошмарите и заради начина, по който изразява страха.
Можело е и да й кажете "Ако не искаш нещо и те е страх - няма да ходим, но можеш просто да ми го кажеш с думи вместо ... (реакцията й).
Днес я питах по друг начин, дали иска да й оформим косата (вместо подстрижем, явно изпитва ужас от тази дума) каза, че не иска и да млъкна 😀. Питах я дали ще оформи на баща си косата и се съгласи , но каза моята не. Явно няма да се подстригваме скоро , спря и косата си да скуби, като й обясних ,че така няма да стане по-къса, а по рядка.

# 594
Просто я оставете на спокойствие, не е зор да се подстригва косата. Дайте ѝ време, може да го преодолее.

# 595
Ох и вкъщи е гольма истерия за подстригването :/ съчувствам ви. Моето синче е на 1.5 г. и се надявам да е период. Вашето детенце като момиче поне може да не се подстригва. Аз не бих я насилвала. Все пак не е като да не иска да я мие или нещо друго. Може да я уверите, че за известен период няма да я притискате и докато е спокойна по темата говорете и я разпитвайте. Може да гледате някакви клипчета с прически или списания.  Няма ли детски за фризьорски салон например 🤔 това ми идва наум....

# 596
  • София
Как така съм я изпуснала тази тема ? Точно за тук съм . Преди пишех в темата за Паническите атаки, но там като цяло се обсъждат лекарства, а аз не пия такива и  се махнах. Като цяло последната година ми се подобри хипохондрията поне откъм сърдечни проблеми. Най-накрая възприех след незнам си колко ЕКГ-та, че ми  е здраво сърцето, но си мисля все пак да започна посещения при психолог защото усещам, че проблема не е изчезнал.

# 597
Добре, че имаш хипохондрия само по отношение на сърцето, защото при мен е едно минава и веднага идва следващото. Психотерапевт на мен лично не ми помага. След като и хапчета не пиеш, значи не ти е толкова изразена хипохондрията, което е добре.

# 598
  • София
Добре, че имаш хипохондрия само по отношение на сърцето, защото при мен е едно минава и веднага идва следващото. Психотерапевт на мен лично не ми помага. След като и хапчета не пиеш, значи не ти е толкова изразена хипохондрията, което е добре.

Де да беше само сърцето. И в други филми съм влизала, просто най-големият ми  страх  е свързан със сърцето. Иначе и други "болести" съм имала.  При мен минава по-лесно защото имам огромно доверие на личния си лекар. Като ми каже нищо ти няма и ми минава всичко. Но това не е решение на проблема затова обмислям и работа с психолог.

# 599

Де да беше само сърцето. И в други филми съм влизала, просто най-големият ми  страх  е свързан със сърцето. Иначе и други "болести" съм имала.  При мен минава по-лесно защото имам огромно доверие на личния си лекар. Като ми каже нищо ти няма и ми минава всичко. Но това не е решение на проблема затова обмислям и работа с психолог.
Е това си е много. Значи ти не си чак толкова изявен хипохондрик. На мен психотепарията засега не ми помага, но опитай. Дано имаш късмет.

Общи условия

Активация на акаунт