Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 32 726
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Горска катеричка, казаха ли да ь оперираш? Ако резултата от цитонамазката е добър, не се тревожи Simple Smile Моите във врумето се влияеха от стрес и имунната ми система.
Направих и hpv типизация и като знам че нямам високорисков щам на hpv ми е по-спокойно.
Здравейте, преди 4м ми откриха раничка на маточната шийка и от тогава не мога да живея спокойно. Все имам чувството, че имам бодежи във влагалището. Представям си всеки ден как се е разрастнала, превръща се в рак и ще умра. Ужасно е и съжалявам, че нахълтах така в темата ви. Постоянно мисля за лекари.

# 646
И аз съм с хипохондрия по отношение на дъщеря ми, сега съм на хапчета и тази доза ми действа много добре, но май днес пак взех да се притеснявам, дано не се стигне до увеличение на дозата, още 3 месеца сигурно трябва да ги пия. Иска ми се да имам и второ дете , но не знам дали ще успея да спра хапчетата въобще.

# 647
Falan1, мъжа ми има папиломи и това много ме стресна като прочетох. Утре съм на лекар, доредих се до час.

# 648
Хора, ограничавайте четенето в интернет и споделянето на симптоми, на кой какво му има и.т.н. Това е ключово за хипохондрията. Също и съвети от сорта "иди на лекар". Съветът сам по себе си не е изобщо лош, просто при хипохондрика включва сигналната лампа "ами сега какво ми е?", "ако ми има нещо?" и се започва с филмите.

# 649
Хора, ограничавайте четенето в интернет и споделянето на симптоми, на кой какво му има и.т.н. Това е ключово за хипохондрията. Също и съвети от сорта "иди на лекар". Съветът сам по себе си не е изобщо лош, просто при хипохондрика включва сигналната лампа "ами сега какво ми е?", "ако ми има нещо?" и се започва с филмите.
Вчера моя лекар каза така: “ Ако искаш да бъда аз твой лекар спираш да четеш в интернет”

# 650
Това вече ми е топ правило..без гуугъл. Ако трябва ходя по лекари, но няма да чета  . Явно достатъчно съм чела...в главата ми се въртят неща дето съм прочела някога. Накрая аз не издържах и си записах час за утре :/ моята болежка не минава и само се влудявам, а трябва да съм в час да гледам детето.

# 651
  • София
И аз съм с хипохондрия по отношение на дъщеря ми, сега съм на хапчета и тази доза ми действа много добре, но май днес пак взех да се притеснявам, дано не се стигне до увеличение на дозата, още 3 месеца сигурно трябва да ги пия. Иска ми се да имам и второ дете , но не знам дали ще успея да спра хапчетата въобще.

В началото на моите паник атаки преди доста години бях на ривотрил .Когато осъзнах  какво пия ( 5-6 месеца след като  ги  започнах) ги спрях от раз. Без ходене по лекари и без постепенно намаляване. Работата е там, че един ден си бях изпила полвонката и бях заспала и баща ми не могъл  да ме събуди  15 мин. Помислил ме за умряла. И аз се стреснах и ги спрях, а ривотрила си  е чиста дрога. Стига да имаш добра мотивация можеш да се справиш. В началото  е трудно, но  се свиква.

# 652
Скрит текст:

В началото на моите паник атаки преди доста години бях на ривотрил .Когато осъзнах  какво пия ( 5-6 месеца след като  ги  започнах) ги спрях от раз. Без ходене по лекари и без постепенно намаляване. Работата е там, че един ден си бях изпила полвонката и бях заспала и баща ми не могъл  да ме събуди  15 мин. Помислил ме за умряла. И аз се стреснах и ги спрях, а ривотрила си  е чиста дрога. Стига да имаш добра мотивация можеш да се справиш. В началото  е трудно, но  се свиква.
Не бих била толкова смела в съветите, защото има и състояния на хипохондрия, които налагат медикаменти. Много често разтягането във времето води до доста тежки състояния. Това, че един е успял да се пребори само с позитивни мисли или е решил да живее живот с хипохондрия, не значи, че всеки ще успее да я преодолее. По-скоро бих казала да се наблюдава състоянието и при голямо влошаване да се търси адекватна помощ. Навременното вземане на мерки гарантира по-бързо подобряване на качеството на живот, но много хора не обръщат внимание и разчитат на "стегни се", "стига глезотии", "я се дръж малко". Има психолози, има билки, хомеопатия, позитивно мислене. Ако нещата излизат извън контрол, тогава си има лекари.

# 653
  • София
Анонимен така е, има много  сериозни състояния, но какво  се очаква да и кажа? Не ти никога повече няма да можеш  да живееш без хапчета. Човек  ако има подкрепа и мотивация по-лесно ще се справи, пак  казвам аз спрях Ривотрил, а не някоя хомеопатия.  Съгласна съм, че има много сериозни състояния, които изискват лекарствено лечение, но  не е само това. Трябва и  промяна в начина на мислене.

# 654
На дъщеря ми й откриха киста на даляка юли месец мин година и от тогава съм така, казаха , ако расте трябва да махаме далака, казяха,че  е се е ударила някъде най - вероятно,  аз отделно почнах ,че може да й е ударен бабрека и е увреден и той и надбъбрека , правиха й скенер и е ок всичко друго, половин година след това ходихме на ехо , побърках се дали е пораснала-не беше , тогава бях спряла хапчетата, след като ми казаха , че не е пораснала нещата се влошеха при мен , понеже не са й проверявали белия дроб взех да мисля,че може и там да има киста и превъртях направо , пак ги почнах , сега полавин година до другия преглед ще съм ок, но когато наближи не знам вече, макар,че лекарката каза, щом за половин год, дори 7 месеца си стои същата , най-вероятно няма да расте
Отделно какво ли не мислех,че може да има и бъбречна недостатъчност, понеже ходи по малка само 3-4 пъти на ден и какви ли не неща още неща

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 18:51 от bubanka

# 655
При всеки се отключва по някаква причина. Няма как да ти се отключи такова състояние без причина, поне според мен. Правилно, че трябва промяна в мисленето и начина на живот, но това става трудно и бавно и понякога има нужда от подпомагане с медикаменти докато се случи, но първо опитвайте терапия, билки, хомеопатия. добавки.

# 656
Добре де, да ви питам ако имате високо кръвно щяхте ли да пиете хапчета или щяхте да е мъчите всеки ден?
Всички казват да се стегнете, но вие - не, хората не разбирали, нямали ценности...
Вие сте физически здрави или поне толкова колкото повечето хора, болни сте от хипохондрия и нея трябва да лекувате.

# 657
Здравейте, не знам дали и аз съм с хипохондрия, но при мен страха е от високо кръвно. Не, че и куп други неща не си намирам, и на мен и на детето, но овладявам чувствата Wink)) Само да си помисля за мерене и получавам сърцебиене. И съответно когато го премеря е високо. Тези дни измерих 160/90 и щях да припадна. Меря-високо, като се поуспокоя  след 5 минути е 120/80. Но в главата ми се върти, че не съм го измерила правилно, хайде да го меря пак… и то пак високо, защото пак съм се шашнала…Та от 3 дни съм във филма. На 45 г. с Хашимото, Белс парализа и много филми в главата съм .. Wink))

# 658
[video][/video]
Днес на дъщеря ми правихме изследване на урината , профилактично и излязоха някакви страхотии, направо цял ден не мога да си намеря място. Утре ще повторим изследването. Има опалестенция, влевкоцити, еритроцити, нитрити и бактерии на поле. Преди време пак имаше опалесценция. А няма никакви симптоми на нещо.

# 659
Rumkas, наложете си да го мерите само три пъти на ден, не повече, иначе ще полудеете. Знам какво е. Трудно е, ама не невъзможно.
Gergana852, повторете изследването в друга лаборатория и тогава му мислете.

Общи условия

Активация на акаунт