Хипохондрички, сладки шматки, тормозят доктори с неравностойни схватки - 2

• 32 691
  • 771
  •   2
Отговори
# 660
Rumkas, наложете си да го мерите само три пъти на ден, не повече, иначе ще полудеете. Знам какво е. Трудно е, ама не невъзможно.
Gergana852, повторете изследването в друга лаборатория и тогава му мислете.
Повторих днес в друга , няма такива неща, само левкоцити има 8-10 на поле.Малко ми учебна, вчера направо се панирах, пак изпаднах в неприятно състояние, все едно не съм на хапчета, а пия

# 661
Здравейте ,

Колко от вас страдат от онкофобия?

# 662
Здравейте, време да си призная, че и аз съм във вашия клуб. Каквото прочета имам го. Побърках мъжа ми.
Питането ми е следното, тъй като отново съм на нова вълна и не мога да различа паниката от реалността. Преди около 3г. ми се поду слюнчената жлеза и покрай нея ми откриха сумати лимфни възли на шията. На ехохрафа казаха, че не са от цитирам "лошите", но трябвало да намеря причината. По една или друга причина зарязах нещата, междувремнно мн хубави неща ми се случиха в личен план и нямах време да си търся болести. Сега обаче пак се сетих и се чудя какво да правя, от едната страна на шията действително напипвам възел, който беше се уголемил при една ангина и личната ми изписа антибиотик и се поприбра, но още го усещам

# 663
Здравейте, време да си призная, че и аз съм във вашия клуб. Каквото прочета имам го. Побърках мъжа ми.
Питането ми е следното, тъй като отново съм на нова вълна и не мога да различа паниката от реалността. Преди около 3г. ми се поду слюнчената жлеза и покрай нея ми откриха сумати лимфни възли на шията. На ехохрафа казаха, че не са от цитирам "лошите", но трябвало да намеря причината. По една или друга причина зарязах нещата, междувремнно мн хубави неща ми се случиха в личен план и нямах време да си търся болести. Сега обаче пак се сетих и се чудя какво да правя, от едната страна на шията действително напипвам възел, който беше се уголемил при една ангина и личната ми изписа антибиотик и се поприбра, но още го усещам
Лимфните възли - болна тема  ми е, при все че онколог- хирург ми каза,че минимум 90% от случаите не е свързано  със страшната болест ... Обаче за  нас, хипохондриците са винаги 10те%  Sad

# 664
  • Карлово
Aз не им обръщам внимание. На мене ми се подуваха от ангини.

# 665
kukurigu8869, това е положението при хипохондрията. Който не го изпитвал, не знае за какво иде реч.

# 666
kukurigu8869, това е положението при хипохондрията. Който не го изпитвал, не знае за какво иде реч.

Към всички хипохондрици онкофоби - как се справяте със страха ?  От известно време всеки ден живея в Ада,че може да ме сполети тази страшна болест мен или детето без реално основание на база изследвания и прегледи... Имах тежка криза преди около седмица и половина - стигнах до дежурен  психиатър в спешен център SobSobSobSobSobSobSob

# 667

Към всички хипохондрици онкофоби - как се справяте със страха ?  От известно време всеки ден живея в Ада,че може да ме сполети тази страшна болест мен или детето без реално основание на база изследвания и прегледи... Имах тежка криза преди около седмица и половина - стигнах до дежурен  психиатър в спешен център SobSobSobSobSobSobSob

Трудно е, но се опитай да ограничиш "лошите" новини в социалните мрежи. Пробвай с изследване на витамини ( Б12, желязо, витамин Д), ако се установи дефицит, започвай прием на този витамин. Спорт, може пилатес или йога, а още по-добре ще е нещо по-силово. И не на последно място, намали, или даже изключи захарта и въглехидратите, поне докато се почувстваш по-добре. При мен всичко това пооправи положението.
Като за начало бих ти препоръчала да се обърнеш към психиатър, за да ти изпише и медикаментозно лечение. Успех!

# 668
LynnSummers , благодаря Green Heart

# 669
Също е много важно и да блокираш "лошите" известия в социалните мрежи ала: "днес опипахте ли си гърдите за бучки" или "боли ви главата, вероятно е рак" и прочее глупости.
Аз също се влияя лошо от медии и интернет, та говоря от опит. Дали на теб ще помогне не знам. Директно блокиране на подобни сайтове.

# 670
Скрит текст:
Никак. Опитвам какво ли не. Има периоди, в които нещата са поносими, но има и такива, в които е ужасно.
LynnSummers е писала- спорт, заетост, работа. Набавяне на някои дефиците, но това при мен не се отрази на хипохондрията, по-скоро на общото състояние.
Arielle е добавила- без четене на подобни статии.
Лошото е, че от много изследвания, ходене по доктори и т.н. се развива стрес и страх и колелото се завърта отново. Изобщо ..... не е за разправяне.

# 671
Скрит текст:
Никак. Опитвам какво ли не. Има периоди, в които нещата са поносими, но има и такива, в които е ужасно.
LynnSummers е писала- спорт, заетост, работа. Набавяне на някои дефиците, но това при мен не се отрази на хипохондрията, по-скоро на общото състояние.
Arielle е добавила- без четене на подобни статии.
Лошото е, че от много изследвания, ходене по доктори и т.н. се развива стрес и страх и колелото се завърта отново. Изобщо ..... не е за разправяне.
В момента фиксацията е в лимфните възли, при все че съм ходила на хематолог Sad Да,сега съм в период на поносимо положение...

# 672
Аз фиксациите няма да ги изброявам, че да не давам идеи. Smiley

# 673
  • София
Аз фиксациите няма да ги изброявам, че да не давам идеи. Smiley
Аз имам чувството, че  през всички болести съм минала. Съмнявам се да излезе нещо ново Grinning

# 674
  • Карлово
А не е така. Винаги може да те изненада някакво ново бедствие.
Вчера по обед се отбивам вкъщи и започвам да не виждам  периферно с лявото око, на което ми бяха казали че имам кръвоизлив. Стана все едно имам изгубени пиксели. Затварям окото и в периферията на образът пак стои размазано. Рекох си "Ослепявам." или получавам инсулт. Меря кръвно - нормално. Половин- един час не бях на себе си. После някак си се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт