Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 365
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро;) Поздрави от Търново:) Позволих си последна разходка,защото на 19ти започва моя 45 дневен болничен.
  Purple разбрахме се с доки до 12.03 да ме запознае със заместничката си, но въпреки това ми е притеснено. Аз искам естествено раждане, с две миоми и проблемна бременност... Много се надявам да мине всичко гладко.
  Dramamama, за фонд "Доверие" имах допълнително, към тях с минимален пакет. Не поемаше нищо свързано с АГ. Даже един преглед при нефролог след две седмици ми се обадих да ми кажат, да отида да си платя. Нищо, че бяха се съглсили да мине при тях. Становището на доктора било, че следствие на бременността имам проблем, а пакета не ми поемал. Така че....Май по-добре питай техен служител, но първо с низискай договора.
  Аз ползвах полска количка и съм супер доволна. Гумите са помпащи, има амортисьори и двата коша са супер удобни. И беше около 500лв. Единствения минус е че е по-тежка. А сега с батко с колело и бебе. Ще я ползвам в начлото, ако видя затруднения ще мисля. Този път не съм се втурвала в покупки. Разчитам на близки, каквото могат да дадът, защото после се натрупва за кратко време голям обем от вече неизползваеми неща. А и децата са индивидуални. При първото най-използваното беше шезлонга. Просто той се чувстваше супер в него. А активната гимнастика не му се понрави. Но да стигнем до там Simple Smile
  Ние ще трябва да се справим в началото с една стая четирима, защото апартамента в който ще се изнасяме не е готов. Та ако не психясам ще е чудо.

Благодаря за инфото Simple Smile

# 181
Всичко ни е готово, купено и зглобено. Изчаквам да де отмирише още една седмица бебешката стая и започвав да пера , гладя и прибирам в плисове. Всичко сме си купили, защото няма кой да ни даде в момента нищо. Количката сме харесали, но ще я вземем в края на март. Полска е, Buba ferester. Остава ми козметика( комплекта на мустела за новородено съм харесала), памперси и нещата за болницата на мен и бебето. Те ще са началото на март. Основно почистване на апартамента ще правим в началото на март с две приятелки и почистваща фирма.

# 182
Аз последния триместър си бях решила повече никакво пътуване извън града. Ама аз се много съм се наплашила за преждевременно раждане и всякакви такива рискове не ми се поемат. Пък и времето не е хубаво, не е лято, та не мисля, че изпуска много Simple Smile По принцип ако нямаш оплаквания и проблеми и АГ разрешава, пътувай. Аз с мойте контракции не съм за път. Ама вече в 9тия месец ми се струва ненужно смело...

С покупките сме много назад, дори не ми се коментира. Но вече си харесваме и набелязваме неща и сме си направили списък (да, чак сега Rolling Eyes ).

Бебка вече много се движи, мести ми целия корем Simple Smile Ама е голяма срамежливка и спира като се опитам да снимам или като си сложа ръката. И на ехографите винаги е с ръце на лицето. Срамежлива като майка си... Simple Smile

# 183
Нищо не съм купила и аз, освен единични дреболии, за останалото уж правя някакви списъци. Имаме близки, които ни подариха чисто ново легълце, останало неизползвано от тяхното дете, защото е спало при тях, но още даже не го е сглобил мъжът ми, че и стаята не е подготвена. Честно казано, и на мен ми се иска при нас да спи бебето. Количка също ни дадоха, но сега като чета, че за всяко дете купуват нова количка, се замислям и ние да си купим, но ще я видя първо дали става. Така или иначе не планирам някакви големи разходки из места с пътни препятствия и стълби, а основно по двора, т.к. декар-два стигат за разхождане според мен. Дрешки и играчки също вероятно ще имаме дадени повече, отколкото ни трябват. За козметика и списък за болницата още не съм мислила, смятам да попитам в конкретната болница какви са изискванията. Абе, много сме назад с организацията. В началото хич не бях в настроение да мисля за тези неща - лош БХС и пр., после някак станах апатична и все си викам, че има време, а то няма чак толкова много.

# 184
Здравейте,
Към момичетата от София- Може ли да ми кажете някой по-голям , зареден магазин за колички? В хиполенд си пускат разни модели,но все ги няма.в.магазините, а аз искам да си набележа някоя количка и да.изчакам промоция.

# 185
Относно козметиката не ви препоръчвам Мустела. По-скоро A-Derma, пък ако детето няма специфични нужди Бочко и Здраве бебе също са много добри като вариант. Козметиката на Welleda също е доста добра.

# 186
Аз съм с АД и съм ползвала на А-Дерма продуктите, приемливи са, но само поддържаща грижа. Интересното е, че по време на бременността установих по някое време с изненада, че са ми изчезнали напълно зачервяванията и сърбежите. Иначе лятото си е по-лек сезон за такива кожни проблеми и в началото даже си мислех, че е заради сезона.

# 187
  • София
Мисля си, че изборът на козметика е много индивидуален спрямо кожа и нужди на бебето, както и спрямо изисквания на родителите. Аз държа на състава на козметиката, която се ползва у дома, и на бих ползвала Бочко и Здраве. Но за някого, за когото съставът не е решаващ фактор, може да са съвсем ОК.
А-дерма са....приемливи, в най-добрия случай.
На кожата на сина ми най-добре се отразява Uriage, ще пробвам и за бебето, най-малкото заряди удобството да ползвам едно и също и за двамата. Но съм твърдо на мнение, че няма универсални препоръки за козметика -всеки трябва да намери най-подходящото

# 188
кукумицинка, аз също имах някакъв дерматит, който се прояви последните години, и проблемите ми изчезнаха като забременях! При мен не мисля, че беше съвпадение или заради сезона само.

Dessi*, хиполенд и комсед не знам къде са най-заредени, но в Ринг мола има най-много бебешки неща от другите хипо и комсед магазини, в които съм била. Там също има и един магазин Kiddo, та може да съчетаеш 3те магазина с ходене на едно място Wink Дундьо в Младост 1 препоръчвам също, реално там решихме коя ще е количката ни и леглото, доста са полезни продавачките. Вис Виталис съм чувала, че е много добре зареден също, но не съм ходила.

*Поправка* Объркала съм се, няма Хиполенд в Ринг мол!

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 16:12 от Zaya Baya

# 189
Интересно е, че след всички неща, които прочетох, как едва ли не, ако си купиш количка под 2000лв си даваш парите на вятъра и всички полски колички са мега смотани, няма някой от приятелите и познатите ми, който да съм питала без значение дали има количка за 300 или за 2000лв и да е казал счупи се, неудобна е, не ми свърши работа, така че излишна суета ...
Аз имам приятелки ,които ми казаха - КОМПРОМИС С количката и матрака не се прави, защото ще ги използваш вс ден в продължение на 2г.и повече и трябва да са добър клас. Конкретно две момичета ми казаха, че са наплавили грешка с евтини колички и съжаляват.
Mоята е Inglesina, цена няма да коментирам, за да не излезе че съм прекалено суетна. Simple Smile
bib4o81 от В.Търново ли си ? И аз съм от там Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 13:31 от JoyJoy86

# 190
кукумицинка, аз също имах някакъв дерматит, който се прояви последните години, и проблемите ми изчезнаха като забременях! При мен не мисля, че беше съвпадение или заради сезона само.

Dessi*, хиполенд и комсед не знам къде са най-заредени, но в Ринг мола има най-много бебешки неща от другите хипо и комсед магазини, в които съм била. Там също има и един магазин Kiddo, та може да съчетаеш 3те магазина с ходене на едно място Wink Дундьо в Младост 1 препоръчвам също, реално там решихме коя ще е количката ни и леглото, доста са полезни продавачките. Вис Виталис съм чувала, че е много добре зареден също, но не съм ходила.
Не знаех че е в Младост този магазин. Ами днес ходихме в хиполенд в Младост и харесах една количка, chipolino up and down. Някой има ли мнение за нея. Инапе Младост и Дружба са ми най -добни за магазини.

# 191
  • София, България
За магазин - Дундьо е добър избор. Ние взехме кошарата от "Бамбино" малко е далеч от Младост, голям бебешки магазин, имаха избор от колички, кошари, столчета за кола и други консумативи. А продавачите са много услужливи. Simple Smile

За количката - нова или не... Аз мисля, че пак зависи от детето. Колкото и странно да е, има деца, които не търпят возене в количка. А веднъж купена от магазина, тя става вече втора ръка и трудно ѝ се взимат парите при продажба. Така че... Разчиташ на късмет детето ти да си обича количката Simple Smile купихме нова заради гаранцията и се надявам да не ме е яд и да иска да седи в нея. Joy 2 години надали ще я ползваме, но до година и 2-3 месеца се надявам. После не мисля да я продавам, а да си я пазя за следващо детенце.

За козметиката - мисля, че началните големи комплекти не са окей защото ако не понесат на бебнцето, стават излишни, аз купих на промоция измивен гел на А-дерма за да го пробвам. В болницата ползват Хипп. Дават наистина много мостри на изписването и мисля да не купувам преди изписването друго, освен Судокрем и мляко за след баня на Хипп. Но това е в моята болница.
Мнооого хора взимат Uriage. Наистина ли са толкова добри? Малко ми идват скъпи, ама за бебето си заслужава ако са хубави...

За пътуването - другата седмица баща ми ни кани да ходим до Сърбия с ММ и брат ми да карат ски, а аз да се разхождам със снаха ми и племенника и точно се чудих какво да правя. Ще съм в 31г.с., но мисля да отида Simple Smile нямам проблеми никакви, даже и контракциите ми намаляха до максимум една на ден.

# 192
Относно козметиката не ви препоръчвам Мустела. По-скоро A-Derma, пък ако детето няма специфични нужди Бочко и Здраве бебе също са много добри като вариант. Козметиката на Welleda също е доста добра.
Мустелата от каква гледна точка не я препоръчваш?

# 193
Мустелата от каква гледна точка не я препоръчваш?

Фармацевт съм. От гледна точка на състав, опит и споделени мнения на пациенти Simple Smile

# 194
Споделям личен опит :
Аз съм доволна от Биодерма - измиващ гел, крем и масажно олио. Крема им за подсичане също не е лош, но съм го тествала само от мостра. Атопичната им серия също не е лоша.
Веледа не подейства добре на моето дете - скоро след като започнахме да я използваме се появиха дребни пъпчици, след като я спрях се оправиха.
От Юриаж сме използвали само крема за атопична кожа - и той не беше ок, много е мазен и "задушава" кожата и в резултат пак се получи обрив. От опита ми с този крем, не бих купила от другите продукти на тази фирма за детето си.
Аз използвам и Нивеа софт в комбинация с Биодермата и този крем му действа добре.

Това е личен опит, всеки избира какво да купи за детето си според разбиранията и бюджета си, а и кожата на всеки е специфична.

Аз харесвам и козметиката на Руми Илиева. Тя е на база масла и естествени съставки. Може би бих опитала и нея за бебока, но това ще реша по-късно.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 19:58 от ViliTod

Общи условия

Активация на акаунт