Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 359
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
А имате ли идея как стои въпроса с допълнителните осигурителни фондове. Имам такъв, открит от работодателя към "Доверие", но не съм много на ясно дали при бременност и раждане се покрива нещо от него.

Може да не е късно и сега да попиташ - гледам, че при пълния пакет възстановяват разходите при наблюдение на бременност. За раждането сигурно също може да покрият нещо.

# 166
Благодаря ви! Simple Smile Ще проверя как стоят нещата в конкретния случай. Не беше лошо и по -рано да е , ама се сетих като ми дадоха новата карта Grinning

# 167
Наталия, стискам палци,всичко ще е наред. Не остана. 😘
И аз да се отчета, вчера бях на преглед. Беба се е обърнала главично. Тежи 1824 гр., 39 см. в 31+6 дни. Не се видя почти нищо на видео зона или поне аз не можах да разбера нищо, 45 дневния ми започва от 20 февруари. Незнам там как стоят нещата, ще ми се плаща ли нещо, няма ли. Контракции си имам пия магнерич. Тоновете ще започнем да ги слушаме като влезна в 9 месец всяка седмица.
Обаче нищо не ми каза за 3-та ФМ, и аз забравих да я питам. И се чудя дали да си запазя час.
Утре ще поръчаме кошарката и скринчето, и ще изчакам някой хубав слънчев ден и ще изпера и изгладя каквото имам. И края на 8 месец започва якото пазаруване. 😊😍
Вие кога мислите да започвате с приготпвленията?

# 168
За трета морфология мисля, че не е задължителна, ама предполагам е добре да се направи. Моя лекар преглежда с такава апаратура така или иначе и все едно всеки път прави морфология, така че не съм много на ясно дали има конкретни замервания на определени органи, както при БХС.
Относно подготовката моята дилема в момента е Maxi Cosi Mura 4 - втора употреба от познати или нова ABC Design Condor 4 2018.
За дрешки също се чудя. Имам две лидълски бодита и две панталончета размер 50-56см. Мисля да поръчам от George, aма май не е удачно да са от най-миньонските.

# 169
Благодаря, ще си запиша час. За количката не мога да ти помогна ти ще си прецениш най-добре. Ние взехме от роднини на quinny, дано е удобна за мен и бебка. И дрешки ми дадоха много, но са различни размери и като ги изпера ще ги разделя и ще преценя какво още да купя.

# 170
Интересно е, че след всички неща, които прочетох, как едва ли не, ако си купиш количка под 2000лв си даваш парите на вятъра и всички полски колички са мега смотани, няма някой от приятелите и познатите ми, който да съм питала без значение дали има количка за 300 или за 2000лв и да е казал счупи се, неудобна е, не ми свърши работа, така че излишна суета ...

# 171
Според мен важните неща на една количка са колелата за лесно предвижване, матрачето на бебето, за да му е удобно и летния кош, защото той ще се използва по-дълго време. За количка не бих дала повече от 1000 лв. Всеки си преценя, това е мое мнение. 😊

# 172
Според мен важните неща на една количка са колелата за лесно предвижване, матрачето на бебето, за да му е удобно и летния кош, защото той ще се използва по-дълго време. За количка не бих дала повече от 1000 лв. Всеки си преценя, това е мое мнение. 😊

Аз също. Първоначално, обаче има едно облъчване, което някак си ти внушава, че е съвсем в реда на нещата да се дават луди пари за нещо толкова преходно и в крайна сметка материално Simple Smile Ще го поумуваме още малко, пък все ще вземем някоя Simple Smile

# 173
  • София, България
Аз бих избрала ABC-то пред Макси Кози. Много по-лека и компактна е и със сигурност много по-удобна за теб. Така като съдя по седалките на двете май и за детето ще е по-удобна. Simple Smile

От всички покупки ми остана само да си купя моите неща за болницата, а от приготовленията, да изчистим стаята, да подреди мебелите и да изперем дрешките на бебето... Simple Smile Но аз имам доста време до термин и не бързам с тези неща Simple Smile

# 174
  • София
Аз съм харесала количка за 500 лв. Но не оспорвам изборът на тези, които ще купят по-скъпи, особено ако има по-специфичен начин на живот - ходи често в планината, пътува много, живее на място с настилки, различни от обичайните. Всеки има критерии и преценява спрямо тях.
Иначе, в крайна сметка цяла индустриална ниша се крепи на това да обяснява, че сме лоши родители, ако не купим количка за 4 бона, хиляда играчки, всевъзможни джвъчки и неща, + бебешка фотосесия. На практика, бебето има нужда от мляко, топло, и в най-добрия случай - родителите си. От там нататък - всичко е в нашите глави. То и в кашон спи точно толкова добре, дори понякога повече, отколкото в креватче за 1800 лв. Но както и с всичко останало, човек има право на избор и в крайна сметка никой не е длъжен да обяснява изборите си на околните - някой има нужда от един чифт обувки, друг от - 100. Същото е и с бебешките неща, и всеки има право да действа както намери за добре. В крайна сметка, всички имаме глави на раменете си, да си ги ползваме.

# 175
Аз се надявам да купя количка до 500лв.
Предната ми беше за около 300лв преди 3г. Имаше си напълно легнало положение и гръбчето беше наравно.
На ABC  на съседката летния кош не беше  на 100%легнала позицията, някакси не удобна за спане.

# 176
  • Sofia
Добро утро;) Поздрави от Търново:) Позволих си последна разходка,защото на 19ти започва моя 45 дневен болничен.
  Purple разбрахме се с доки до 12.03 да ме запознае със заместничката си, но въпреки това ми е притеснено. Аз искам естествено раждане, с две миоми и проблемна бременност... Много се надявам да мине всичко гладко.
  Dramamama, за фонд "Доверие" имах допълнително, към тях с минимален пакет. Не поемаше нищо свързано с АГ. Даже един преглед при нефролог след две седмици ми се обадих да ми кажат, да отида да си платя. Нищо, че бяха се съглсили да мине при тях. Становището на доктора било, че следствие на бременността имам проблем, а пакета не ми поемал. Така че....Май по-добре питай техен служител, но първо с низискай договора.
  Аз ползвах полска количка и съм супер доволна. Гумите са помпащи, има амортисьори и двата коша са супер удобни. И беше около 500лв. Единствения минус е че е по-тежка. А сега с батко с колело и бебе. Ще я ползвам в начлото, ако видя затруднения ще мисля. Този път не съм се втурвала в покупки. Разчитам на близки, каквото могат да дадът, защото после се натрупва за кратко време голям обем от вече неизползваеми неща. А и децата са индивидуални. При първото най-използваното беше шезлонга. Просто той се чувстваше супер в него. А активната гимнастика не му се понрави. Но да стигнем до там Simple Smile
  Ние ще трябва да се справим в началото с една стая четирима, защото апартамента в който ще се изнасяме не е готов. Та ако не психясам ще е чудо.

# 177
Здравейте,
До кога мислите да пътувате? Ние имаме вила до София, ама мъжа ми каза че няма да ме взима скоро, че го е страх да не тръгна да раждам там. В болничен ще излизам от 20.02, термина ми е 6.04.

# 178
  • София
Присъединявам се към въпроса. Искам да пътувам София- Пловдив в началото на март, когато ще бъда в средата на 8м. Майка ми е в потрес.

# 179
Аз си мисля че по-скоро влизайки в 9м трябва да спрем, защото имам.няколко познати родили тогава. А повечето с.големи бебета като мен с първото май раждат 2.седмици по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт