Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 739
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
И аз съм в дилема за педиатъра. От Пловдив сме. Препоръчаха ми един, за който има много добри отзиви. Освен това е  мъж, което напълно ме устройва. Смятам, че мъжете са по-добри специалисти в повечето случаи, реагират по-хладнокръвно и адекватно. Въпроса е, че се преместихме да живеем извън града. Тук също има педиатър, но тъй като не изобилства от деца има и много възрастни, а и ваксините ме притесняват ..
Dramamama, кой е пловдивския педиатър?

# 256
Здравейте
Искам да помоля за съвет.  Купихме легло на Лорели като матрака трябва да бъде с размери 110-62. Предлагат ни три варианта на матраци.  Единия е пак на Лорели,  другия е на Нани и третия е на Парадайс. Ако някой е имал матрак от тези марки може ли да изкаже мнение дали е доволен?

# 257
  • София, България
Аммм за бебешки не мога да кажа, но нашият матрак на спалнята е на Нани вече 4 години. Уникален е! Simple Smile Супер удобен ми е още от първия ден, а цената беше доста добра. Simple Smile Но за бебе наистина не знам.
Нашият мисля, че е на Лорели, но понеже остана от племенника ми и не е ползван повече от 3 пъти, за това ще го ползваме ние. Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 15:37 от Purple_Peanut

# 258
И аз съм в дилема за педиатъра. От Пловдив сме. Препоръчаха ми един, за който има много добри отзиви. Освен това е  мъж, което напълно ме устройва. Смятам, че мъжете са по-добри специалисти в повечето случаи, реагират по-хладнокръвно и адекватно. Въпроса е, че се преместихме да живеем извън града. Тук също има педиатър, но тъй като не изобилства от деца има и много възрастни, а и ваксините ме притесняват ..
Dramamama, кой е пловдивския педиатър?

Д-р Янко Трифонов

# 259
  • София, България
Ако имаш кола и си мобилна не виждам никакъв проблем, че сте извън града Simple Smile и нашия педиатър ще трябва да я посещаваме задължително с кола.
Мисля си, че ако ти е препоръчан и хората са доволни си заслужава пътуването. Ако е за спешни случаи, така или иначе от близки знам, че обикновено се ходи в спешното. Simple Smile

# 260
Мерси за бързия отговор,  госпожата от магазина също каза че според нея са много хубави. Ще трябва да помислим още малко. Аз бих изчакала и 30 дни за Магнифлекс,  но мъжът ми не е от най търпеливите.
За личен лекар и аз съм в чуденка. Има ли някакъв срок, в които трябва да се запишем някъде или може и като се роди бебчо да търсим?

# 261
Аз до колто знам и видях при близки, педиатъра ходи по домовете още в деня на изписването или максимум на следващият ден. Не съм сигурна това дали е задължително или въпрос на  практика на лекаря. Моята лекарка също практикува така.

# 262
  • София, България
Да, онзи ден на една лекция казаха, че са длъжни да посетят поне веднъж бебето вкъщи, да отчетат състоянието му след изписването и да дадат насоки за пъпче, къпане, хранене, но и също така, че има случай след раждането по 1 месец родителите търсят педиатър. За това съветваха да се помисли поне един месец преди раждането.
И съответно като се роди детенцето се обаждаме на педиатъра, с който сме се разбрали и му казваме горе долу кога ще ни изпишат и той казва кога ще дойде вкъщи.

# 263
  • София
Пак с въпрос за наблюдението Grinning
Какво мислите за такъв тип устройство
https://m.emag.bg/digitalna-wifi-kamera-kapp-videobebefon-720p-w … 100/pd/DBC4KVBBM/

# 264
Аз ги харесвам, но за момента ще се въздържа. Решили сме да вземем такива за след първата година, когато ще се върна на работа и ще оставим беба на детегледачка или някоя баба. Докато сме си заедно една година, ще ползваме  бебефон с видео, понеже си имаме и отделна бебешка стая (надяваме се, че всеки ще си спи по стаите, пък ще видим 😂).

# 265
  • Варна
И аз да се отчета след трета ФМ 30с+4 дни при д-р Яков Майчин дом Варна. Бебко е супер около 2 кг ,доктора каза че  малко напред вървим. Миомите от две  големи станаха шест(още четири малки са се появили) ,нормално раждане през крив макарон.Застанал е напреки на корема.За пола АГ по здравна каса казва че е момче ,днес не се видя хубаво тъй че изненади са възможни Simple Smile .За педиатърка д-р Лозанова Курортна поликлиника.С баткото сме там и съм много доволна.Като ни изписаха  с баткото на втория ден дойде на визитация в къщи за преглед и да обясни първи стъпки долу горе.
За кошара няма да се слага ще спи при мен на спалнята в бебешко гнездо,после живот и здраве в стаята с бати на второто легло.

# 266
Това е много хубаво, че сте планирали направо да си спите заедно в гнездо. Ние , с мъжа ми сме много наплашени от това, защото племенницата ни беше така от ден 1 и сега, две години по-късно не заспива без майка си на един креват. Брат ми още от ден 1 се изнесе от спалнята и все още спи отделно, две години по-късно. 

# 267
  • София
Момичета, купихте ли си вече сутиени за кърмене?
Аз бях видяла едни в HM, но беше рано. Сега вече ги няма.
Дайте идея от къде се купуват!

# 268
В по-големите бебешки магазини съм виждала да продават сутиени за кърмене.

# 269
  • София, България
Аз си купих два от Джъмбо Simple Smile Вършат ми за момента супер работа. Удобни са.
Но тези от НМ са много готини, няма ли ги вече? И аз изчаквах за тях, ама все си мислех, че ще ги има. Аз съм забелязала, че в различните магазини на НМ невинаги има един и същи асортимент. Даже в един магазин не можах да намеря изобщо "бременния" кът.

Такава камера мислих и аз в началото, но не ми върши работа за вкъщи, защото не активира телефона при звук, а само при движение. И за това за в началото предпочетох бебефон-камера. Simple Smile Тази камера предимството ѝ е, че можеш да гледаш какво става като не си вкъщи, но аз все си мисля, че ще имам доверие на гледащите го хора Grinning като съм навън без детето се надявам да си почивам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт