Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 760
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Не са ми мерили никога шийката. Сигурно е добре, че проблемите с нея нали невинаги имат симптоми, ще помоля на ФМ..
Хубаво е да ти я измерят, при мен всеки път мерят и плацентата на какво разстояние е, защото е доста ниско

# 241
Момичета, мислили ли сте вече за педиатър? Моля, ако имате някакви препоръки и съвети да споделите дали сте се насочили към някой в София?

# 242
  • София, България
Аз съм се ориентирала към Д-р Пеева в 25-та поликлиника в Младост. Нямам добри препоръки от приятелки за конкретни лекари, за това разчитах на мнения тук във форума. Спрях се на нея, защото е със сравнително стриктно спазване на записаните часове, евентуално забавяне на часа до 5 мин. и е с доста голям опит.
Честно казано с първо дете не знам как може да избере човек... Караш на принципа "проба-грешка", ако не ти хареса - сменяш го...
В Сряда ще ходя да се срещна с нея и да видя дали ще се харесаме и дали ще ме вземе Simple Smile

# 243
  • Sofia
С първото дете смених педиатър. Записах го при моя личен лекар, но трябваше да пътуваме доста всеки път и се оказа голям проблем. Смених с лекар в кварталнат поликлиника след допитване. Лошото е, че вече трудно става записването. Все повече казват, че няма места.
Мами аз се чудя как да си дезинфекцирам кошарката. Мисля да търся някакви мокри кърпички евентуално...
Относно диагнозите... За съжаление мен където не са ме пипнали не са намерили нещо. Баткото върви по същия път. Тогава бях с три пиелонефрита и накрая пневмония. Може да се сетите какво ли не изпих. Сега горкия имунитет няма и стомаха му е проблемен. За съжаление и през тази бременност бях на АБ и куп хапчета. Направо не ми се мисли.

# 244
Избрала съм за педиатър на детето моята лична лекарка, тя е педиатър. Ако не друго, ще бъдем на едно място. Още не съм говорила с нея, но ние цялото семейство сме там и мисля, че няма да има проблем.

# 245
Purple_Peanut и аз съм в сряда в 25 дкц, явно сме в един квартал Grinning. Аз се надявам при педиатърката на каките. Тя е на възраст, но почти 17 години сме с нея и се надявам и бебка да поотрасне при нея.

# 246
  • София
Purple Peanut, ти тези дни си и на ФМ. Успех и да разказваш! Simple Smile
Аз ще си избера педиатър от близкото ДКЦ. Мислех, че става само с обаждане, но и ще намина. Записва ли се час или просто отивате буквално да ги видите?

От днес мога да се похваля с добър преглед при офталмолог - всичко е наред за естествено раждане Simple Smile

# 247
И аз още не съм избрала педиатър. В момента живея в Суходол и там нямаме педиатър. Трябва да търся в Овча купел или Люлин като най близки дестинации. Преди живеех в центъра и щеше да е много по лесно да намеря педиатър Grinning. Така ,че ако някой може да ми препоръча някой някъде ........ Wink
По повод на витамините и тяхното изледване, едно време нашите баби не са знае ли какво е това, но те са ядяли много по качествена храна от нас. Целият им живот е бил доста по-качествен. Ние сега живеем в много по мръсен свят и храната ни е много по бедна на витамини. Има много нови болести и заболявания.
Така, че според мен е нормално понякога да следим за тяхните нива.
Аз съм след ин витро и преди него се наложи да изследвам Б12, витамин Д и доста хормони. Д-то ми се оказа в страшен дефицит и можеби беше един от проблемите за ниският яйчников резерв (лекарите предполагах, че максимум до 2-3г. ще влезна в рана критическа). Оказва се , че Д-то оказва влияние на доста хормони. Самият той е също вид хормон. След взимане на доста добавки и витамини за два месеца преди стимулацията успях да вдигана АМХ (ЯР), което според репродуктивните лекари е почти невъзможно. Така, че всеки сам избира какво да прави със здраветео си и всеки е прав за себе си.
След като родя може и повече да не ми дойде цикъла, но поне ще имам дете Blue Heart

Purple_Peanut да разкажеш как е минала ФМ тия дни Simple Smile

# 248
  • София, България
_Ava_ не съм точно в Младост. В Мусагеница живея Simple Smile Но личния ми лекар винаги е бил в 25-та поликл. още от бебе. Много жалко, че моята лична не е педиатър, иначе са много готини и тя и сестрата.

AlegraA, просто отивам. Мен ще ме заведе личната ми лекарка, но просто отиди и почукай и кажи за какво става въпрос. С обаждане най-много да те отрежат още по телефона, а пък на живо по-имаш шанс Sweat Smile

Много е неприятно, че педиатрите отказват. Аз като човек, който никога не е имал дете, не мога да повярвам, че така се напрягам психически дали педиатър ще ме вземе.... все едно кандидатстваме в детска градина... и пак проблемът идва от това, че някои са по-желани от други.. Simple Smile

AlegraA, mimmmozka в Четвъртък съм. Вече нямам търпение Relaxed После ще покажа снимка, дано се покаже да го снимаме.

А да ви се похваля излезнаха ми резултатите от течението, оказа се, че няма проблем. Няма бактерии, всичко си ми е в нормата. Явно са някакви хормонални течения, нормални при бременност. Thinking

mimmmozka не съм много наясно с критическата, но майка ми влиза в нея вече от 6 години и още си има цикъл... А дажже има и миома. Така, че не се знае след раждането какво ще е Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 11:15 от Purple_Peanut

# 249
  • Г. О.
Момичета, какво представлява прегледът при офталмолог за да определи дали може да се роди естествено или не? Разширяват ли ви зениците или само ви гледат на една машина, която впръсква в окото нещо като въздух и те кара да подскачаш?

# 250
  • София
Момичета, какво представлява прегледът при офталмолог за да определи дали може да се роди естествено или не? Разширяват ли ви зениците или само ви гледат на една машина, която впръсква в окото нещо като въздух и те кара да подскачаш?

Гледат те на компютъра, после нормалния преглед с цифрите да видят дали диоптъра от компютъра е точен и после светкат в очите с едно фенерче-лупа да огледат дъната - последното е най-важно - да се види как са кръвоносните съдове. Ако всичко е наред пишат, че си подходяща за нормално родоразрешение от офталмологична гледна точка Simple Smile Няма разширяване на зеници, защото към този момент диоптрите не са показателни - може да се променят до няколко месеца след раждането.

# 251
И аз съм в дилема за педиатъра. От Пловдив сме. Препоръчаха ми един, за който има много добри отзиви. Освен това е  мъж, което напълно ме устройва. Смятам, че мъжете са по-добри специалисти в повечето случаи, реагират по-хладнокръвно и адекватно. Въпроса е, че се преместихме да живеем извън града. Тук също има педиатър, но тъй като не изобилства от деца има и много възрастни, а и ваксините ме притесняват ..

# 252
Връщам се от преглед при офталмолог и алерголог в Токуда... Според алерголога търпя всякаква химия:) ама очната лекарка ми каза, че задължително трябва да ми разширят зениците и да дойда с придружител в петък, тъй като няма да мога да шофирам... Почти бях сигурна, че ще се размина с това разширяване, ама не. Явно така се оглеждали очните дъна най-добре или таксата за вторичен преглед е важна, не знам:)
За педиатър толкова неща изчетох и не можах да си харесам:( За мен основното е да не изписва антибиотик за всяко нещо. От толкова антибиотици като дете бях станала резистентна към всичко... Добре, че открих природните илачи и да чукам на дърво освен един курс антибиотик да уморя една хламидия, от години не съм пила други:)
Ама на бебе от моите "илачи" не бих давала. Живея в София Витоша и се чудя дали има още някоя от вас в района?

# 253
Това с антибиотиците е много относително. Напоследък ми прави впечатление, че изписват антибиотик, който обаче родителите да купят, ако няма подобрение. Другия вариант с тоталното му отричане и температура 39 градуса в продължение на седмица мисля, че по не е ок. Хомеопатията при деца определено е с по-добри резултати , в сравнение с възрастните, но шуслеровите соли не са панацея са съжаление Simple Smile

# 254
Аз не отричам антибиотиците, просто доста съм си патила от тях поради това, че са изписвани за нищо или са изписвани неподходящите. Последно преди години бях в болница с цистит... цял месец на различни АБ, CRP ми стана 200+ след поредния антибиотик. Пращаха ме от болница в болница, аз бях перманентно с 39 градуса. Зъбите ми посиняха, буквално (за щастие се оправиха в последствие:)). От тогава искам антибиограма за всичко и не пия нищо на сляпо. Еми да чукам на дърво имунната ми система се държи на ниво:)
Само че пак казвам, на бебе не знам какви изследвания се правят, колко спешно трябва да се реагира и т.н., и съм сигурна, че стриктно ще следвам препоръките на педиатъра. Затова ми е важно.

Общи условия

Активация на акаунт