Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 424
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
След спешно секцио и отлепена плацента днес в 17.35 се роди Емма! 1510 гр. 43 см.  За сега е интубирана, но казват че е добре. Дано се бори моята принцеса!

Аз сега наваксвам с темата, но Ава, честито и кураж! Много се радвам, че Емма се бори успешно и дано да се закърми. И на мен ми се иска да разбера защо така се е получило и се замислих.
Аз тъй като ми е трето и съм доста смела напоследък, натоварвам се доста, а в събота си и изчистих целия апартамент и банята с препарати и се зачудих дали не прекалявам, защото накрая на деня всичко ме болеше, но бебка си мърдаше, коремът ми не се е стягал. Но пък се възползвах, че децата ги няма в къщи и сега знам, че до раждането трябва само да поддържам нивото и да си оправя дрешките и да дезинфекцирам легълце, количка, ваничка и толкова.

# 451
Страхотна новина, мила Ава! Ние всички стискахме палци Емма да е добре и тя разбира се е добре и ще бъде добре. Ще ти е кофти през тези седмици,докато тя е там,а ти си вкъщи, но пък и това ще мине и после ще си я прибереш Heart

# 452
Пускам разказ в скрит текст, който реши да не чете.
Скрит текст:
В 30 седмица и 6 дни бях в сряда, 20.02. От 11.00 часа ходих на консултация при лекаря ми по здравна каса. Всичко беше наред.  След това ходих на пазар, обядвах и си полегнах. Бях облечена за навън и точно щях пак да излизам. Ходих по малка нужда и по навик поглеждам винаги тоалетна хартия  - кръв. Не много ярка, но доста. Никакви болки и стягания. Точно говорих с мъжа ми, ужасно се уплаших, той също. Казах му, че тръгвам с колата за Токуда и той да взима такси за там. Децата бяха с мен и тръгнах веднага, карах като за глоба и няма да се изненадам ако имам.  Там веднага ме прегледаха, още на тръгване звъннах на д-р  Илиев, но не ми вдигна и му писах на вайбъра. Д-р Кръстанова беше много спокойна, прегледа ме на ехограф- бубка беше добре, добър пулс. Не се виждаше отлепване на плацентата. След малко дойде и  д-р Илиев. Прегледа ме и вагинално - нямаше скъсяване на шийката и разкрити!, но се видя кръв във влагалището. По превръзката беше малко и те се държаха много спокойно. Казаха, че ще ме приемат и ще полежа 3-5 дни. Попълних много документи и ме качиха в отделението на 3 етаж. Пуснаха ми тонове - идеални, както и системи. Донесоха ми още декларации за подпис и се изправих да ги попълвам. И започна много голямо кървене с ярка кръв. Д-р Кръстанова дойде да го види и докато звъня пак на мъжа ми една сестра започна да ми прави проби. Докато се усетя и тя каза влизаме в операционна. Пак говорих с мм и то на високоговорител - и децата ме чуха как плача и му казвам, че сега ще вадят бебето. За 5 минути бях в операционната. Анестезиолога д-р Георгиева мърмори, че тя нямала  да влиза, имало още двама анестезиолози. Поисках да ме приспят и да не чувам, че много бях стресирана, но казаха, че спиналната е по-добре за бебето. Три пъти ми боде гръбнака, мърмори и натиска, сменя игли....Д-р Кръстанова през цялото време ме прегръщаше и държеше с ръка апарата за тонове. Накрая започнаха да падат леко тоновете и аз през сълзи ги молех да ми сложат пълна упойка и да почват. Д-р Кръстанова явно и тя се ядоса и каза да ме интубират и да почват. Начало на операцията 17.25 бебка е изплакала 17.27. Нямах никакви болки, спазми и стягания. Важното е, че бях там когато стана големия кръвоизлив.  Ако след това трябваше да тръгвам за болницата не ми се мисли какво щеше да стане... За доброто на бебето нямаше паднали тонове до изваждането, изплакала е и не се е налагало транспортиране в друга болница. После са пуснали мм и двете каки да я видят, както ги пуснаха и при мен след като излезнах от упойката. Това е, мисля, че имах късмет да стигна бързо до болница с добра неонатология. Плацентата е дадена за хистологично изследване, което още не е готово. Не съм пушила, вдигала тежко, нямах високо кръвно. Просто се случва и без индикации - за сега няма открита причина. Не се е отцепила цялата, защото това означава загиване на плода, било е частично, но секциото беше неизбежно. Не си мислете нищо лошо, не се притеснявайте и не разчитайте на късмет. Изберете добра болница и специалист и мои мнение - не пътувайте далече от тях.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 14:12 от _Ava_

# 453
  • Sofia
Ava, имали сте закрилник от самото начало! Бонбончо, ще порасне силна и борбена. Само да мине трудният период.
Дано всички направим правилен избор за лекари!

# 454
Ava, честита рожба...
След това което прочетох... поплаках, защото не успях да сдържа емоциите си.
Нека Бог бъде с вас, да ви пази и закриля! 🙏
От ♥️ желая всичко да бъде наред,да сте здрави и много щастливи !

# 455
  • Пловдив
И аз си поплаках, даже още като прочетох. Радвам се, че всичко е минало и всичко е наред, стискам палчета бързо да наддаде килограми и да е жива и здрава, а на теб мила кураж. Героиня си!

# 456
  • София, България
Браво на прекрасните доктори!
Много адекватни действия и страхотно отношение!
Не се ядосвай на анестезиолога, рядко влизат в положението на пациента.
Важното е, че двете с бебка сте попаднали в добри ръце. Heart

Много ли загуби от теглото си след раждането?

Аз днес бях на преглед - вече е 1700гр. с хубави тонове и без контракции.
Точно ми обясняваше днес докторката ако започнат регулярни контракции и изтичане на води или кървене какво да правя и как да процедираме. Явно пък в тези седмици вече е възможно да се появят неочаквани ситуации. Simple Smile

# 457
Мамита, аз имам въпрос към всички, спряхте ли се вече на педиатър за бебчета? Ще бъда благодарна, ако споделите към кого сте се ориентирали и защо.
Особено ако има мами от района на Люлин, Света Троица. Аз съм се спряла на др Свещникова от 12 ДКЦ, но все още не знам дали ще запише нов пациант. Освен нея друг вариант е Мц Полимед, като там обаче също знам, че някои от по добрите доктори също не записват, но ще се пробвам..  Има ли мнения и за споменатите? Simple Smile

# 458
  • Sofia
Antoaneta Ivanova 614540 моята ЛЛ е в МЦ Полимед и в началото баткото си го записах при нея. Ние живеем в кв. Надежда. Не е удобно постоянно да пътуваш това разстояние. Представи си по-голямо дете примерно вече на детска градини в Люлин ти на работа през три квартала и необходимост от преглед. Също така си права, че лекарите са с доста голям брой пациенти и мисля, че трудно записват вече.
До колкото знам в МЦ Медива има добри педиатри, но не ъм се интересувала задълбочено.

# 459
  • София
Притеснително ли е стягането в корема на този етап на бременността? Аз съм в 34 г.с. и от 2-3 дена коремът ми се стяга по-често от преди. Чудя се дали има база за притеснение.

# 460
Моя се стяга от 6ти месец насам. Има дни в които са доста пъти, но не съм падала под 10тина . Казват ми че няма нищо притеснително и даже не го отчитат като контракция. Само ако са болезнени и редовни.

# 461
Ава,  много се радвам на добрите новини при вас, въпреки премеждията, през които сте преминали. Пожелавам ти бързо да си я вземеш малката бебка у дома.
Искам да попитам някой има ли проблем с кървящи венци и знаете ли някой бебешки лек, които мога да използвам.

# 462
Ава, много се радвам,  че всичко е наред! Много късмет на малката героиня, Емма! Да ви е жива и здрава!

Прочетох разказа ти! Много голям късмет и добре сте се правили всички, и най вече ти! Браво за хладнокръвието и бързите и точни реакции и действия! Живи 7 здрави бъдете!

Благодаря, че споделиЮ мисля, че е много важно и полезно да се знае!

# 463
  • София
Ava, много се радвам, че бебка е добре Simple Smile Благодаря за разказа, полезен е. Просълзих се, както все път през бременността, когато чета как някое бебче се е появило на бял свят.
Следя се и съм решила да раждам в Токуда, успокояващо ми беше да разбера, че отново са реагирали навреме и правят необходимото за вас. Днес най-после отидох на деня на отворените врати, доста ми хареса какво разказаха и гинеколожката, и завеждащата неонатология.

# 464
Ава, браво за самообладанието и бързите реакции от твоя страна. Твоята принцеса е късметлийка с мама като теб и ще се справи.

Момичета, тази обмена карта, която я дава АГ-то само то ли може да я издаде? Искам да раждам в София, но се следя в провинцията. Лекарката нещо упорито не ми я дава, защото иска да раждам при нея, но аз не искам. Не желая да влизам в конфликт с лекарката, защото всичко се случва, може да не мога да стигна до София и пак да се озова при нея. Посъветвайте ме как да постъпя, дали личния лекар може да я издаде, толкова ли е важна при условие, че картонът е с мен с всички изследвания? Без тази карта мога ли да раждам по ЗК?

Общи условия

Активация на акаунт