Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 390
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, момичета, Честита Баба Марта на всички!
Ние вчера бяхме на Деня на отворените врати в Майчин дом, обясниха всичко уж много подробно, но сега като се замисля, имам още неизяснени въпроси.
За планово секцио изискват да се явиш там 2 седмици преди термина (не е ли твърде късно?), в поликлиниката в стая 210 и там те насочвали към Патологична бременност, където ти правели изследвания и ти давали дата за секцио, и дори - доколкото разбрах, те приемат в болницата няколко дена преди датата.
Някой минавал ли е вече по този път? Трябва ли да нося някакво направление, като отивам в поликлиниката? Дали вече ще ми трябва направление за хоспитализация или нещо друго?
За секциото те ли ти дават дрехи или трябва да си със своя нощница?
Моля, ако някой вече е минал по този път, дайте малко информация по въпроса!

# 511
  • София, България
Честита Баба Марта! Бъдете живи и здрави, много щастливи и пожелавам здрави бебчета на всички! Heart

ktara, не мога да ти помогна, не знам нищо за МД, но с толкова въпроси бих отишла пак на отворените врати, дори и само да си задам въпросите. Имаш доста неясноти, които е хубаво да ти ги разяснят. Имай в предвид, че няма да те върнат като отидеш да раждаш, но поне да си улесниш живота.
За направлението можеш да питаш и твоето АГ. Мисля, че тя/той ти го издава и си е задължително Simple Smile
Нямаше ли списък с документите, които изискват там някъде в болницата да си го снимаш?

И аз ще направя два багажа. Помпата за кърма, допълнително водички, дрехи за изписването и подобни неща ще оставя във втори багаж, който ММ ще донесе после. Simple Smile
При нас ми казаха, че след раждането само ММ ще пуснат да види бебето и мен, никой друг. Така че нямало смисъл да се мъкнат всички роднини на раждането Sweat Smile Явно са имали и такива случаи Grin

# 512
Има ли момичета, които ще раждат в Шейново?

# 513
Честита Баба Марта! Бъдете здрави и пожелавам на всички хубави и здрави бебчета. Не мога да повярвам че пролетта почти дойде Simple Smile

# 514
  • София

Аз ще раждам в Шейново.

Честита Баба Марта на всички, бели и червени, румени и засмени.

# 515
  • Г. О.
   Честита Баба Марта, мили момичета. Да сме живи и здрави и скоро да се радваме на прекрасни бебчета. Аз имам 6 седмици до термин и не мога да повярвам, че толкова бързо мина времето. Все по-тясно ми става около врата:)
   Вчера бях на тонове за първи път и чух сърчицето на бебчо. Учудих се, че има толкова висок пулс, но се оказа, че е напълно нормално...както за мен е нормално да поддържам 60-70, така и за бебчето в корема е между 120-180. Да знаете, да не се чудите и вие:)
   Прекрасен ден на всички:)

# 516

Аз Simple Smile

# 517
  • Sofia
Flowers Four Leaf Clover Честита Баба и от мен!!!
Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебоци. А на Ава скоро да си прибере беболина и да я нагушка едно хубаво.
Да питам към Тина Киркова някой да се е ориентирал?
Аз днес влязох в 35г.с. и с това започна доста често да ми се стяга корема и да ме боли кръста. Другата седмица съм на тонове да видим какво ще каже доки. Надявам се и тогава да се запозная със заместничката на моето АГ, че не спирам да го мисля.

# 518

Аз ще раждам в Шейново.

А там ли се следите? питам, защото аз не и не съм много наясно, калщк се процедира

# 519
  • София
Не, не се следя там.С първата бременност пак така бях, родих в Шейново, но се следих другаде. Какво те интересува точно?
Цитат на: radostmoq Lashtaglink=topic=1090829.msg38314633#msg38314633 date=1551477151

Аз ще раждам в Шейново.

А там ли се следите? питам, защото аз не и не съм много наясно, калщк се процедира

# 520
Не, не се следя там.С първата бременност пак така бях, родих в Шейново, но се следих другаде. Какво те интересува точно?
Цитат на: radostmoq Lashtaglink=topic=1090829.msg38314633#msg38314633 date=1551477151

Аз ще раждам в Шейново.

трябва ли да се направя предварителна консултация, с избор на екип ли сте

# 521
Здравейте! Аз съм в 34г.с и 5 дни.От една седмица съм с ужасно запушен нос,след като бях болна,при по-рязко издухване ми заглъхва и ухото.Говорих с АГ,каза инхалации с лайка и морска вода и че може и от бременността да е,често се случвало,но само краткотрайно ме облекчава,ходих и при личната,даде ми виброцил капки ,но и те не ме облекчават за дълго време.На някой случвало ли се е? Мисля да се насоча след почивните дни и към УНГ.

# 522
Аз съм с избор на екип. И с първото бях така, сега също съм с избор на екип.
[/quote]
трябва ли да се направя предварителна консултация, с избор на екип ли сте
[/quote]

# 523
Здравейте! Аз съм в 34г.с и 5 дни.От една седмица съм с ужасно запушен нос,след като бях болна,при по-рязко издухване ми заглъхва и ухото.
Гинеколожката ми каза, че след 5-я месец можеш да използваш по-силни капки, но за не повече от три дни, олинт червения ми помогна много.

От къде купувате дрешките за бебчетата? Купих едни бодита, уж хубави-български, но тик-так копчетата изглеждат много калпави... Иска ми се да купя к нещо по-интересно-приятелки от чужбина ми пращат снимки на бебчетата като мечета, като Мики маус - с шапчици с ушички и разни такива, но тук не успявам да намеря, а са много сладурски

# 524
  • София
Михаела, аз бях така доста време. Помагаха ми инхалации с мента, топъл душ, физиологичен солен разтвор и един друг спрей, не си спомням как се казваше-морска вода под силно налягане.

Общи условия

Активация на акаунт