Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 326
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета. Искам да попитам - Правите ли още секс или не ?
Срам-несрам ....ДА😀 До момента проблеми не сме имали, но не съм си и правила труда да разпитвам АГ-то дали може или не, или как и къде 🤣.

# 76
  • София
За ФМ - и аз останах разочарована, първата ми продължи 20 минути, а втората - 15 минути - и двете в Св. Петка при Стратиева. Всички АГта при които съм била разчитат на мнението на Стратиева и казват, че тя е спецът в областта. Тя обаче не е много разговорлива, леко студена и бизнес настроена е, а и нямам и една нормална снимка на лицето, което преди не ме притесняваше, но все повече искам да си го видя и някой подробно да ми обяснява. Затова и аз ще заложа на Марковс за последната ФМ, нищо че струва повече пари от Св. Петка (в Св. Петка 3та ФМ + ехокардиография са 80 лв., в Марковс - 120). Дано да имат останали часове, в понеделник ще се записвам.
Purple Peanut, знаеш ли дали в Марковс правят и фетална ехокардиография заедно с 3тата ФМ?

За раждането - това ми е болна тема още от началото на бременността. Дилемата ми е, че сякаш най-добрите доктори са в държавните болници, а аз не искам в държавна, това ми е важен критерий. В частните пък изглежда всичките подкрепят секциото, никого не съм усетила като "своя" доктор. Свела съм избора до Токуда и Надежда, в Токуда обаче нещо не мога да си харесам доктор (не знам защо, но предпочитам да е мъж). Предимство на Надежда е, че там не ти се налага да избираш. В Токуда много харесах условията на отворените врати, на 13ти ще видя как е в Надежда. Критериите ми са - добри условия, да се допуска присъствието на таткото и лекар, на когото да имам доверие, че няма да ме накара да раждам секцио без медицински показания.

За ГД - не са ми правили обременяване с глюкоза, захарта ми е винаги към 5 и нещо. Надявам се, че ако се усъмнят за нещо ще ми направят, макар че не знам дали не е късно - в нета пише, че се прави до 28ма г.с., а аз сега я завършвам. Като цяло трябва да се храня по-добре, ям много въглехидрати.

Purple Peanut, за слинга - освен ако не го вземеш без пари или втора ръка, от библиотека и т.н., според мен няма смисъл на този етап. Вариантът за мен е количка, когато е много малък и после - раницата Wink

Добре дошла, Ендира, не те бях засичала в темата! Много се радвам на мамите, чакащи трето дете и се надявам и аз след няколко години да се включа в редиците ви Wink

За секса - всички лекари подкрепят и препоръчват, когато нямаш проблем. След "честито" това беше второто, което ми каза готиният лекар, който ми установи бременността - да не спираме. (За съжаление този лекар изражда в Тина Киркова Grinning). Обаче не сме много редовни..

# 77
Незнам какво означава точно фетална ехогардиография, но мисля.че ми правиха в Марковс, или така отбелязаха. Гледаха сърцето, кръвоносните съдове.
Ами според мен е голям шанса да има час при Атанасова, защото тя ходи по-рано и.поне мен така ме вмъкнаха пррди 9ч, нищо че отидох от днес за утре. Направи ми добро впечатление, още в началото го хвана със снимките,понеже беше в добра поза, дори му снима атрибута, а преди това имаше разни теории за момче и момиче.
Аз искам в ОБ  защото съм раждала там, без избор на екип. Не че нямах и последствие.от това-изражда ме специализант, забрави марля и т.н. за мой огромен късмет обаче тялото само си я "изхвърли". Сега уж съм с избор на екип.
Обаче, мъжа ми понеже баща му почина там  на др наши познати родителите също(общо поне 4, 5 човека) го е страх,пе няма да реагират адекватно ако нещо се обърка. 😕

# 78
Аз на 1.09. влезнах в болница с кървене. Докторът тогава ми забрани секса. От тогава до сега сме правили 2 - 3 пъти , но ме е страх да не стане нещо , нищо че вече нямам никакви проблеми.

# 79
Що се отнася до ФМ, аз и двете ги правих в Надежда при д-р Чачева. Изключително подробна беше осибено на втората ФМ, а на третата само потвърди след прегледа, че няма нищо прителнително и че детето си е супер. Аз лично съм много доволна и мисля, че очакваме от докторите прекалено много лексика, която не ни е необходима при всеки един преглед. За мен е важно всичко да р наред с детето, а пивярвайте, че ако има нещо нередно няма да го спестят. При Стратиева бях за Биохимичния скрининг- също останах доволна. Тя е изключително добра в работата си, затова мами бъдетр спокойни.

# 80
Аз бях избрала болница и лекар, но поради здравословни проблеми, първият ми избор отпадна, та и аз сега съм без лекар и болница. Мисля, че има време и се притесвявам за момента.

# 81
  • София
Относно секса... В началото ми беше противопоказано, втория семестър правихме без проблем, сега още правим, но внимавайки за корема, а и да няма много клатене... А, и да не свършва в мен, защото спермата съдържа вещества, които могат да провокират контракции...
Но следвам инструкциите на д-р Сигридов, който още на първата диагностика, на въпроса ми за секса, ми каза: Прави секс, ако не искаш да те остави мъжът ти!

# 82
Уау! Що за отговор, при това от лекар..Отвратително.

# 83
Всички светилав медицината имат странно чувство за хумор 🤣.Те така си общуват.

# 84
Да, на мен също ми е правило впечатление, но продължавам да се изумявам на подобни, меко казано неуместни коментари. Simple Smile

# 85
  • София
Е, аз просто мисля, че д-р Сигридов е по-практичен. И ако види, че си в добро физическо състояние, и прецени, че нямаш противопоказания, ти казва да дерзаеш. Нищо лошо не виждам в това. Напротив, всеки път излизам от неговия кабинет окуражена и с приповдигнато настроение.

# 86
 Всеки лекар би ти казал да дерзаеш, ако си в добро физическо състояние, въпроса е как го е направил въпросният. Чувала съм, че е добър специалист, сигурно е така, но това не пречи да му липсва възпитание и елементарно чувство за такт. Wink Както и да е, .:Macinka:. е права, често явление е, сигурно си има обяснение. Simple Smile
 Нека сменим темата.Аз съм вече на вълна приготовления. Загледах един повивалник в Икеа, някой виждал ли го е на живо, дали е достатъчно стабилен? https://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Changing-tables-and-nurs … r-10912/20045205/

# 87
Здравейте момичета, от скоро ви чета. И аз съм с термин 30 април в 27г.с.. Все още се ориентирам за покупки и въобще за всичко. Повечето от вас почти са готови, поздравявам ви! Simple Smile От къде си взехте  легла за бебо и какво бихте препоръчали? Аз още не мога да се спра на нещо конкретно. Исках една малка люлка като начало, но е по-тясна и се притеснявам бебето да не си удря ръчичките като стане по-голямо. Исках да ви попитам и на каква козметика сте се спрели, ще  купувате ли предварително или ще изчакате? Взехте ли си и прах за пране и кога смятате да изперете нещата за бебо?

# 88
  • София
Загледах един повивалник в Икеа, някой виждал ли го е на живо, дали е достатъчно стабилен? https://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Changing-tables-and-nurs … r-10912/20045205/

Учудващо, но да, много е стабилен, аз го гледах и съм се спряла на него. Изобщо не очаквах да става за нещо, особено пък за тези пари, но за мен и това, което аз имам като нужда и критерии, е перфектен

# 89
Загледах един повивалник в Икеа, някой виждал ли го е на живо, дали е достатъчно стабилен? https://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Changing-tables-and-nurs … r-10912/20045205/

Учудващо, но да, много е стабилен, аз го гледах и съм се спряла на него. Изобщо не очаквах да става за нещо, особено пък за тези пари, но за мен и това, което аз имам като нужда и критерии, е перфектен

Аз го имам, много е стабилен и удобен, със сина ми го използвах, сега служи за етажерка за памперси и всякакви бебешки принадлежности. Ще го използвам и с малката от април, живот и здраве Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт