Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 380
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
И аз лежа в болница, заради плацента превия прокървих та сега системи.. Бебче е добре искам само да расте възможно най много Blush Радвам се, че ви изписват поне да си лежиш вкъщи..

# 211
  • София
Rv218, стиснати палци и за теб!
В коя седмица си и в коя болница? Лекарите какво казват?

# 212
Мелодия, благодаря за подкрепата. Аз съм в Селена Пловдив. В момента съм 28+5. Прокървяването не беше изненада, моят доктор ме беше предупредил че с превия е много вероятно да се случи, защото лигавицата долу на матката е тънка. Та не се шашнах много, но ще си полежа за да сме спокойни всички.

# 213
  • София
Да, с превия често се случва, но щом и ти, и докторите са спокойни, всичко е наред. Полежи си за всеки случай, пък бебчо ще си постои още малко на топличко Flowers Tulip

# 214

Здравейте.
Бременна съм в 31 седмица.
Преди няколко дни направих кръвни изследвания с резултати:
Хемоглобин-110(120-160)
Желязо-8,8(9-30)
Моята следяща лекарка ми назначи
Инжекции В12 1000 мг ампули, 1х дневно мускулно за 5 дни, след това един път седмично
Билкова кръв
Витамин В6 на капки

Не са ми правени никакви изследвания на витамини.
Има ли някоя от вас която е приемала В12 под формата на инжекции?
 Може ли да навреди приема му ако бъде предозиран?

# 215
willbeblessed, интересно защо ви изписват б6 и б12 без да е изследван? Аз ги изследвах преди доста време, но имам анемия (нежелязодефицитна). Има пакет витамини за изследване в бодимед б6, б12 и Д (не е много евтин и не го пускат по здравна каса), всичко без б6 ми беше в тежък дефицит. Вдигнах ги само с хапчета и капки за месец, но при положение, че си в по-напреднала бременност, може би трябват бързи резултати. Предозиране с б12 е трудно доколкото знам (за бременни оптимални стойности според моите лекари е 600+), само с вит Д трябва да се внимава да не се предозира дълго време, но в 31 седмица не мисля, че има опасност.
Храната е много важна, билковатс кръв ми действа добре, както и кокосовата вода. Леле бебето се побърква като пия кокосова вода, надявам се, че му харесва:) но откакто спрях въглехидратите имам чувството, че нямам сила за нищо. Само ми се спи, пада ми сякаш кръвното и ми причернява лесно. Абе май си е мъка накрая. Simple Smile
Таа след дълги обиколки по детските магазини и тези за мебели, в Айко има доста добри цени. Утре ще има намаление на целия текстил, така че завивки и одеалца трябва да са с -20 процента. Купих доста неща от вис виталис, но съжалих, защото в Айко бяха по-евтини хах.
Купихме и малко легълце за спалнята ни в началото, което лесно да местя, но е втора употреба. Не ми се даваха пари за ново такова, което ще ползваме няколко месеца. Имате ли идея как се дезинфекцира матраче? В пералня и после сушилня може би или химическо?
 Също ще стерилизирате ли и докога? Аз много се надявам да мога да кърмя и да не ми се налага да ползвам шишетата които купихме толкова.
Също съм много скептична за гладенето на дрехите, може би ще гладя първите дни (седмици). В сушилнята ми имам програма за гладене:) Може би ще действа? Вие какво мислите за "стерилната среда" на бебето?

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 22:08 от Анонимен

# 216
willbeblessed, интересно защо ви изписват б6 и б12 без да е изследван? Аз ги изследвах преди доста време, но имам анемия (нежелязодефицитна). Има пакет витамини за изследване в бодимед б6, б12 и Д (не е много евтин и не го пускат по здравна каса), всичко без б6 ми беше в тежък дефицит. Вдигнах ги само с хапчета и капки за месец, но при положение, че си в по-напреднала бременност, може би трябват бързи резултати. Предозиране с б12 е трудно доколкото знам (за бременни оптимални стойности според моите лекари е 600+), само с вит Д трябва да се внимава да не се предозира дълго време, но в 31 седмица не мисля, че има опасност.
Храната е много важна, билковатс кръв ми действа добре, както и кокосовата вода. Леле бебето се побърква като пия кокосова вода, надявам се, че му харесва:) но откакто спрях въглехидратите имам чувството, че нямам сила за нищо. Само ми се спи, пада ми сякаш кръвното и ми причернява лесно. Абе май си е мъка накрая. Simple Smile
Таа след дълги обиколки по детските магазини и тези за мебели, в Айко има доста добри цени. Утре ще има намаление на целия текстил, така че завивки и одеалца трябва да са с -20 процента. Купих доста неща от вис виталис, но съжалих, защото в Айко бяха по-евтини хах.
Купихме и малко легълце за спалнята ни в началото, което лесно да местя, но е втора употреба. Не ми се даваха пари за ново такова, което ще ползваме няколко месеца. Имате ли идея как се дезинфектира матраче? В пералня и после сушилня може би или химическо?
 Също ще стерилизирате ли и докога? Аз много се надявам да мога да кърмя и да не ми се налага да ползвам шишетата които купихме толкова.
Също съм много скептична за гладенето на дрехите, може би ще гладя първите дни (седмици). В сушилнята ми имам програма за гладене:) Може би ще действа? Вие какво мислите за "стерилната среда" на бебето?

Благодаря за отговора Jacqui
Утре ще ги изследвам на своя глава преди да започна инжекциите. Ако са ниски стойностите ще ги започна, ако не-ще търся друго мнение.
За матрачето и като цяло за цялостна дезинфекция мисля да използвам сребърна вода.
И аз мисля, че след сушилнята няма да има нужда от гладене. Притеснява ме само дали всички дрешки ще издържат на сушилнята, та ще пускам там само тези за които съм сигурна, че няма да има проблем.
Аз имам купено едно шише до момента и също като теб се надявам, че ще кърмя и няма да се налага да използвам стерилизатора често.

# 217
  • София, България
Аз ще стерилизирам в началото първите 2-3 месеца, но няма да гладя, понеже имам сушилня. Имаме куче и не виждам колко стерилна може да бъде средата с хвърчащи косми Joy

Матракът зависи какъв е, но ако може да се пере една пералня и сушилня ще свършат работа Simple Smile

Rv218, дано спре бързо кървенето. Rolling Eyes

И аз мисля да кърмя, но мисля и ако имам кърма да замразявам, да може да излизаме от време на време с ММ. Дано ни се получат нещата Simple Smile какво мисля и какво ще стане... Божа работа Simple Smile

# 218
Има дезифектанти за пране - Импресан, на Лидл,  на Чисто и пр.. Може да се добавят в пералнята при прането на матрачето. Химическо чистене не бих рискувала, и при големи хора химикалите, които използват, могат да предизвикат дразнене.

# 219
  • София
willbeblessed, Аз направих 2 курса с вит. В12 инжекции преди да забременея и в началото на бременността. Достигна достатъчно високо ниво (според доц. Русев) и сега го поддържам в хапчета. Отделно вземам и В6, и двата витамина съм ги изследвала, преди да ми назначат дозите. Но щом са ти предписани, не се притеснявай, вземай си ги - явно индикациите сочат, че не сати достатъчно високи. Вземай си ги, спокойно, няма да навредят...

# 220
 На първото си дете не съм гладила и не мисля да гладя сега. Внимавайте с матраците, не са ли били опаковани?  Моето дете е с алергия към акари , които се образуват като се използват до 6месеца. Лошото е че много късно разбрах, а ползвахме матрак от естесвени материали. В началото мислех пе има чувствителност към материата чаршафи, а то какво се оказа. Тогава доста четох и се консултирах с алерголог,който ме посъветва да не правя стерилна среда, най-малкото в градината  и извън къщи няма да е.
Иначе стерилизирах дълго време, понеже се изцеждах дълго време и дори замръзявах. В началото бебето не искаше  от мен да яде, така и продължих в къщи. Може би причината е че в началото в болницата им дават шише. После пък за мен това.се оказа по-добрия вариант, защото знаех кога колко яде и т.н. Мисля направо и с.второто да е така.
Иначе днес приключих с 5та инжекция витамин  Б12.
Имах сериозен дефицит на.Б12 според АГ. Първоначално ми беше 147 с долна граница 187. За един месец спрей ми се вдигна.до 290, но според лекаря е недостатъчно, гони се горна граница.
Изследвахме.и Б6, излезна в средата.
Вит. Д също ми е в.дефицит и взимам.вигантол.
Вашите лекари колко очакват да са ви стойностите?

# 221
willbeblessed, Аз направих 2 курса с вит. В12 инжекции преди да забременея и в началото на бременността. Достигна достатъчно високо ниво (според доц. Русев) и сега го поддържам в хапчета. Отделно вземам и В6, и двата витамина съм ги изследвала, преди да ми назначат дозите. Но щом са ти предписани, не се притеснявай, вземай си ги - явно индикациите сочат, че не сати достатъчно високи. Вземай си ги, спокойно, няма да навредят...
Благодаря ти ktara
Притеснява ме това, че прочетох че с инжекции Б12 бебето нараства много бързо, а ние и без друго вървим големички. 2 кг -30 седмица.
Утре ще го пусна за проверка на своя глава. Ако резултата е нисък веднага слагам инжекции, но ако съм близко до горна граница, ще се посъветвам отново с АГ дали не мога да си ги спестя.

# 222
Благодаря ти ktara
Притеснява ме това, че прочетох че с инжекции Б12 бебето нараства много бързо, а ние и без друго вървим големички. 2 кг -30 седмица.
Утре ще го пусна за проверка на своя глава. Ако резултата е нисък веднага слагам инжекции, но ако съм близко до горна граница, ще се посъветвам отново с АГ дали не мога да си ги спестя.
Ами моето по ехограф на 3ФМ излиза три седмици напред, без да.съм слагала инжекции и т.н.

# 223
  • София
Моят вит.В12 беше доста към 400, ако си спомням добре и казаха, че не е нужно да го качваме повече. Вит.В6 ми е 29, в момента го качваме малко с капки - по съвета на доц. Русев и на д-р Сигридов.
Вие какви стойности имате?

# 224
То зависи и какви са референтните стойности.
Б12 ми беше първоначално 147 (187-870)
Б6 ми е 16(6-30)
Д ми беше 14 (оптимални стойности над 20)

Общи условия

Активация на акаунт