Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 438
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
_Ava_,  честито бебче и от мен. Да расте здрава и щастлива малката принцеса! Не се притеснявай и вярвай, че много скоро ще се гушкате в къщи. Пожелавам ти бързо възстановяване 🍀

За майчинството - аз си взех ПИН от НОИ и на уеб страницата им с ЕГН и този ПИН може да си проверите всичко - какви болнични са ви издали, на каква сума са ви осигурявали, както и изчисляване на прогнозна дневна сума за изплащане по време на майчинството.
Аз нищо не съм купила за бебето. Всички около мен са суеверни. След 12 г. чакане да родя второ дете и 3 неуспешни бременности, не ми дават нищо да купувам😭 Имам доста неща от баткото. Само един кош за количка купихме. В болницата, в която ще раждам дават всичко. ММ ще пазарува докато съм там. Набелязала съм и съм му показала всичко.

# 406
Браво Наталия Heart Браво и на бебчовците, че те слушат и седят мирно.. А колко се молеше да стигнеш до 27гс, ще видиш, че ще издържите до края Blush

# 407
  • София, България
Тамън и аз като Rv218 си помислих. Всеки ден е спечелен ден Simple Smile всичко ще е наред с мъничетата ни. Мислете положително Relaxed

# 408
  • София
Ще издържиш, разбира се! Ти до тук издържа, та сега ли няма Heart

# 409
  • София
Значи не може 45-дневният да се вземе няколко дни по-рано? Имам изследвания и преглед няколко дни преди началото му и се надявах да ми го даде.. Нищо де, ще отида пак, не е голяма драма.

Ava, мисля за теб и Емма. Такова ранно раждане действа много отрезвително.. аз също не съм приключила подготовката, ама бели кахъри и вещи са това в крайна сметка. Може всичко да се направи и след излизането от болница, защото и тогава пада едно чакане на бебето да се стабилизира и да го изпишат Disappointed Relieved

# 410
Не мисля, че може да ти дадат болничния предварително. Аз ще получа моите документи няколко дни след като е започнал болничният ми, но съм говорила с работодателя и е ок, но това трябва да се договори с него според мен.

# 411
Ден-преди и ден-след, конкретната дата за 45 дневният ги издават при моето АГ.

# 412
И при мен болничен се издава най много един ден по рано или един ден по-късно. Аз по между другото съм в 45 дневен, от 17.02. Неделя

# 413
  • София
Аз също от днес съм в 45-дневния болничен. Поискаха ми някаква лична амбулаторна карта, каквато аз и да съм имала, отдавна съм попиляла. Казаха ми да си купя нова и да я занеса на джипито да я завери или нещо такова. Ходих в книжарницата на болницата, и там не бяха много наясно и ми предложиха две различин карти  - Здравна карта за дете, и Лична здравнопрофилактична карта. Взех ги  и двете за всеки случай. Някой има ли представа коя е необходима за постъпването в родилното?

# 414

Това е тя Simple Smile

# 415
  • София
Благодаря! Моите са съвсем различни... Ще трябва да потърся точно същата...

# 416
Момичета, да се включа и аз с въпрос за 45 дневния - каква е тази бланка за работодателя ако знаете вече излезлите в него, че съм в голяма фирма с изнесено счетоводство и това ме притеснява малко?

# 417
Хм , за такова нещо не съм чувала. Това , което знам е, че не се издава от комисия , а директно от следящия АГ.
И ние сме с изнесено счетоводство, но ако някой още се включи и каже, бих питала счетоводителката в понеделник.

# 418
Аз също от днес съм в 45-дневния болничен. Поискаха ми някаква лична амбулаторна карта, каквато аз и да съм имала, отдавна съм попиляла. Казаха ми да си купя нова и да я занеса на джипито да я завери или нещо такова. Ходих в книжарницата на болницата, и там не бяха много наясно и ми предложиха две различин карти  - Здравна карта за дете, и Лична здравнопрофилактична карта. Взех ги  и двете за всеки случай. Някой има ли представа коя е необходима за постъпването в родилното?

картона ти е това. Никога ли не си си взимала болничен? Нямаш ли детски с ваксините от училище? Ако нямаш просто наистина си вземи един от книжарницата и личната ще ти го оправи Simple Smile

# 419
  • София
Благодаря! Моите са съвсем различни... Ще трябва да потърся точно същата...

И аз имам само такава за дете и досега навсякъде са ми я приемали за вписване на болнични, включително в последните години. Издадена ми е, когато съм била на 20 год.

Егати, значи и до ЛЛ трябва да ходя. Има ли някой, на когото са му приели тази за дете? Няма никакво значение къде вписват болничния, нали се подава до НОИ. Тези картончета след 10 години може и никой да не ги гледа..

Edit - мерси adiinka, радвам се, че приемат и картона за дете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт