Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 420
 • Мнения: 1 946
Как така изпити има след всеки клас?

# 421
 • Мнения: 14 936
Аз да си го напиша за 12345567 път. Всеки ученик може да се премести в друго училище при спазване на определени условия почти по всяко време ( има известни изключения за времевия интервал за определени класове). След десети клас НЯМА възможност за масова смяна на училищата. С резултатите от НВО ще кандидатстват единствено учениците, завършили първи гимназиален етап в обединено училище и то само ако е обявен допълнителен държавен план-прием. Евентуално някое училище може да използва резултатите за разпределяне по трети и/или четвърти профил, ако кандидатите за даден профил са повече от наличните места, но предполагам, че ще се заложи на други критерии, ако възникне подобна ситуация.

# 422
 • София
 • Мнения: 19 710
С две думи - изпитите след 10 клас нямат значение.

# 423
 • Мнения: 14 936
С две думи, ако детето ти не учи в обединено училище и профилите, които не са фиксирани с наредбата на национално ниво, са определени още с държавния план-прием или е сигурно, че ще бъде осигурена възможност всеки да учи трети/четвърти профилиращ предмет по свой избор, точките от тези НВО просто ще присъстват в удостоверението за  първи гимназиален етап. Като точки, не като оценки.

# 424
 • София
 • Мнения: 19 710
Благодаря. Да, в нашия клас отсега имат допълнителен час по профила и той ще си бъде явно.

# 425
 • Мнения: 6 663
Говорите ми на китайски.
Дидева, да не купувам справочника, м?
Миналогодишните балове съм свалила, имаме си ги. План-приемът за чии ми е?
*наборът пише домашно по мат. за урока. Аз се чудя - за розмарин ли да ходя, за справочник ли? И съзерцавам съсредоточено втори ешелон гимназии. 30то с испански как ли е, Човечето като погледне тук да каже някоя дума. За 22ро и 31во я сколасаме, я не.

# 426
 • Мнения: 14 936
Ами, погледни снощната дискусия в седмокласната и сама ще си отговориш за справочника. Joy

# 427
 • Мнения: 6 663
Погледнах, затова питах и тук, за потвърждение. Всъщност имаме миналогодишния, гледам 3 таблици на сайтовете, които са с новите неща. Миналогодишният е отврат. Ползвали са шаблона и тази година.

# 428
 • София
 • Мнения: 19 710
На мен лично ми беше удобен справочника като хартиен носител. Прелиствах си го, драсках си някакви неща. И накрая с кеф го изхвърлих.😁

# 429
 • Мнения: 14 936
Файлът спокойно може да бъде разпечатан и да се използва на хартиен носител. Нещо повече, може да се разпечатва пак, и пак, и пак... Докато ти е необходим. Simple Smile Да не говорим, че в ексел можеш да си го сортираш по различни критерии.

# 430
 • Мнения: 96
Взех накрая справочник и ми направи впечатление ПГИИРЕ „Михай Еминеску“ с румънски, но не намерих много мнения. Някой има ли впечатления от това училище?

# 431
 • Мнения: 627
Вдигнала съм му мерника, защото ни е удобно, а дете на колежка е доволно от училището. Направих среща с директорката. Първите ми впечатления от нея /чисто визуални/ се промениха, когато дамата заговори. Беше откровена. Каза, че има прекрасен 11-ти и 10-ти клас и безобразен 9-ти и 8-ми. По една паралелка от випуск са. С малките се е видяла в чудо - още първите дни - инцидент с дрога. Въпрос на късмет е какви деца биха се кандидатирали за там. Привлекателното - при отлична диплома - по договор с Румънското МПросветата - следване в Румъния, обезпечено със стипендия, без приемен изпит. Проверих из сайтове - румънската диплома е равноценна на нашата /дори на Запад - предпочитана/.

Ако има тежък срив, за нас би била вариант /си мисля аз, без да съм го дори споменала на наборката/.

# 432
 • Мнения: 4 338
Миналата година ходихме на т.нар. School Generator в 22ро СОУ - представяне на някои софийски гимназии. Имаше представители 2-3 деца от Румънското училище, много добро впечатление ни направиха, бях спретнати с хубави униформи, говореха запалено и с желание за гимназията си, бяха отворени за всякакви въпроси.

# 433
 • Мнения: 644
Здравейте момичета.
Аз съм майка на седмокласник - който се е насочил към езикова гимназия с Испански език. Но въпреки уроците и подготовката, която прави се съмнявам да се класира в 164-то.
Другите подредени в класацията ни са 22-ро СУ и 31-во СУЧЕМ. Но ако и за там не му стигне бала - вече не знам кои училища да включим в списъка.
От тези с по-малките балове с Испански ез. са 30-то, 1-во и 127-мо - но и за трите училища не намирам много добри отзиви, дори точно обратното, което малко ме притеснява. Който има да каже нещо положително - ще съм доволна.
Имам въпрос за НТБГ /и повечето бивши техникуми, в които се учи и чужд език/ - дали някой е наясно, при положение, че дадена паралелка " .............." с Интензивно изучаване на ........ език" - ДАЛИ в 8-ми клас се учи само езика както в езиковите училища, или си се учи по нормалната програма за 8-ми клас -история, георгафия, химия и т.н. + език?
И в паралелка с 1-ви АЕ и 2-ри НЕ - немския език на какво ниво се учи? т.е. втория език, въпреки по-малкото часове, в които се изучава - може ли да се научи добре?

# 434
 • Мнения: 96
В езиковите гимназии обучението на чужд език е интензивно и имат около 20 часа обучение по езика в 8 клас, доколкото видях в професионални гимназии като НТБГ и Джон Атанасов, както и НПМГ и СМГ, обучението по език се води разширено. Аз видях 18 часа по език задължителни. При толкова часове няма време за предмети по общообразователната програма. Те се учат в девети клас. Разликата в девети клас е, че в езиковите част от общообразователните предмети ще се учат на съответния език и ще се добави втори чужд език и съответно математика или български допълнителни часове в зависимост какво сте писали като желание, а в професионалните гимназии тези предмети ще се учат на български и ще се добавят специални предмети и втори чужд език.Друга разлика е, че в езикова гимназия има часове с native speaker демек чужденец, който е пряк носител на езика, което е много ценно за научаване на езика и се предполага, че учителите по език са добри и няма текучество, макар че всичко е много относително.
На сайта на всяко училище ще откриеш програмата за съответния клас и ще се ориентираш по-добре.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 09:32 от Petruna

Общи условия

Активация на акаунт