Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 451
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Ми то нямаше никакви мебели в апартамента и като избирах, исках да е като за мен си направено /може и на старини там да отидем/, по моя вкус и т.н. Та да не е конфекция, поръчкови мебели бая скъпички, макар и не масив де, но така са направени, че няма как да се разместват и отделят легла - всичко си е в един комплект.

Да сте живи и здрави, но по-рационално щеше да е да обзаведете прилично без да се изхвърляте за наемателите, а като дойде време да живеете там, да си обзаведете според тогавашните нужди.

# 436
Здраве да е наистина, и дано да се паднат хора, които пазят. Ако не - и празен да стои не ми пречи.

# 437
Ох, аз предлагам напълно обзаведено жилище, обаче сега пък в едната стая където е детска/кабинет искат спалня да слагам. В другата има спалня и аз отказах. Мебелите са правени по поръчка, единичното легло с библиотека и гардероб е закрепено и ако се сложи спалня всъщност трябва да се изхвърли единичното легло. След три месеца ако се изнесат, другият пък ще иска детска стая/ кабинет и хайде на ново упражненията. Нещо не съм фен да обзавеждам по изисквания на всеки няколко месеца.
Така е, няма угодия. Не се връзвайте на тия прищевки, щом мебеите са поръчка. Има наематели, които на огледа всичко им харесва, а после, едно по едно, и те карат всико да махнеш почти.  За това, няколко пъти им кажете, че се дава с тези мебели. Намодателите трябва да имат по един склад с мебели, за да изпълнят всички прищевки. На някой друг ще му хареса и кабинет,
Имала съм случаи, когато не харесват нещо от мебелите, да го изнасят някъде... и като приключи договора ми го връщат. То не знае кое е по-добре, сам ли да си го вземеш, или те да го изнесат.
Друг пък вземат нещо с нежелание (защото съм настояла да стои там) и не го ползват, оставят го да прашасва...
Разместиха ми веднъж петкрилния гардероб и го сложиха в две стаи!

# 438
  • София
Докато дойде време вие да живеете там мебелите ще са амортизирани.
Кой би седял върху дивана, ползван от квартирант?
Би ли спала върху матрака след 23567 посещения на приятелки?
Още от началото на даването под наем - не съм се вживявала много.
Да е по-евтино, не изкусурено като за у нас. То и парите ако са по-малко - пак идват отгоре.
Също и не съм се ядосвала за съсипани мебели - стари са, изкарали са ми парите.
Но компромиси за квартиранти - никога и никому.

# 439
От последните постове излиза, че наемодателите имат право да пълнят жилищата със стари и ненужни мебели, да искат наем от минимум 500 лв за гарсониера, да определят само и единствено те правилата, а наемателя ако има претенции, макар и минимални, да си търси друга квартира. Аз скоро ходих на оглед в една гарсониера, ами пълна наистина пълна, със стари мебели, поне от преди 20 години бяха едните столове. Не стига дето самото жилище е малко и тясно, ами и с всичките мебели вътре няма място и въздух, и наем 650 лв. Е, като ще давам толкова пари, ами искам насреща да получа адекватно за цената жилище. Дано не ви се налага да търсите жилище под наем и то в София.

# 440
Това е височък наем за гарсониера със старо обзавеждане. Да не е в Младостите?

# 441
Разбира се, че имам право да си пълня имота с каквото искам и да го давам при каквито условия искам.
Наемателят също има право, ако иска да наема само от хора със сини очи и две докторски степени.

# 442
Е, все пак за жилище го даваш, така че не е съвсем с каквото си искаш Peace Освен това, като се даде жилище, в което столовете имат по 20 гвоздея на всеки крак, иначе ще се разпаднат, няма как да очакваш наемателите да ви ги пазят, дори наемът да е платен редпвно и навреме. Като се счупят, ще се наложи да ги хвърлиш или да свалиш цената, или да дадеш необзаведен (пак на съответната цена). Пазар, както обичате да казвате - той включва и отношението.

# 443
Това е височък наем за гарсониера със старо обзавеждане. Да не е в Младостите?

Не, в Гео Милев.

# 444
Точно както искам ще го давам, а също и на когото искам - сега се сетих за един, който претендираше, че бил пръв на оглед, следователно еди какво си.

Ако някой смята, че не му харесва или не може да изпълнява договора - никой закон не го задължава да наеме от мен, има други наемодатели. Има и други кандидати за наематели.

# 445
Ами като има мебели - на някои не им трябват или не им харесват. Като няма - защо не е обзаведено. Затова - това е жилището, нищо не се изнася и се дава в този вид. На който иска разбира се. Имам и едно друго жилище под наем, НС в скъп квартал, преди около пет години една дама рускиня искаше цялата домакинска техника /вградени уреди/ и пералнята да се подменят с нови, а те бяха на три години, ама тя не искала да ползва стари уреди. Ми не се разбрахме, да си търси чисто ново, аз на три години не подменям маркова бяла техника, ако тя го прави в дома си - нейна си работа.

# 446
Като имал претенции, да се бил махал.
Като купил собствено, що не бил казал.
И така нататък..

# 447
Да, всеки има право да си изрази претенциите, това е пазар. Наемателят пък има право да не хареса цвета на плочките в банята, или килимите в хола. А изнасянето и купуването на собствено жилище - има си предизвестие уговорено по договор, ако това е спазено, няма никакъв проблем с прекратяване на наемните отношения. И така нататък. Некоректни  и мрънкащи хора има и от двете страни.

# 448
Има и необзаведени жилища. Наемател, който би желал да обзаведе по свой вкус, би могъл да си вземе такова.

a.nik, правилата, включени в договора са договорени, тоест одобрени от двете страни. Не може да се подписваш под някакви клаузи и на другия ден вече да искаш да ги променяш. Наистина наематели бол, квартири също. Със сигурност за всеки влак си има пътници.

А парен от каша и таратора духа. Това важи за двете страни.

# 449
a.nik, в горните коментари става дума за поръчкови нови мебели. Да ги изхвърли и смени със спалня от Виденов ли, за да е доволен наемателят, който след половин година може да се изнесе?Тя го дава така, желаещи ще се намерят. Ние сме двойка, т.е. въобще не бих гледала квартири с единични легла.
Била съм и в жилище, заринато от вещи на собствениците - не просто стари мебели, а книги, сувенири по секциите и пълни четирикрилни гардероби. Същински мавзолей и ако трябва аз да живея там, ще се побъркам.
И друг път съм казвала - две ръце за необзаведено жилище! С един коршум много зайци: хем така наемателите ще се задържат повече, хем няма да има мебели и техника за съсипване, хем наемателите няма да живеят с чужди натурии и ще си обзаведат според разбиранията. Но и в тая тема се съветва да се пообзаведе, та и наема ще е малко по-висок...

Общи условия

Активация на акаунт