Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 046
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И аз не разбирам какво точно ти е неясно. Хем гледаш средна цена за квартала, хем нали имаш практически опит, че тая цена е ала бала, щото 6 месеца зорлем си отдала доста под средната, и като ти речем да не се подвеждаш по обяви, рипваш, що пък да не....Ами опитът ти показва, че не са реални, и да са реални, ще стоят празни дълго, та пак същото. Абе кой ще даде 1200 лева за тристаен в Бъкстон? Ако е семейство с добри доходи, трябва отдавна да са си купили жилище... едва ли наем ще търсят, та кой да дойде....?

# 481
Да питам пак колегите наемодатели - имате ли сушилня, че сега проблем се появи, че нямаме пък точно това. Да знам дали да купувам, досега мислех, че съм обзавела всичко.

# 482
Има ли тераса или друго подходящо място за сушене на дрехи? Ако трябва да дишат на сушилни в стаята, ще мухляса и самата ти няма да си очарована, така че ако няма място, бих купила. Но ако има тераса, бих отказала с аргумента, че така съм преценила и така отдавам. Другото, което ми хрумва като критерий е самото жилище. Среден наем ли търсиш или предлагаш лукс на съответната цена? Ако е във високия сегмент, пак бих се замислила.

# 483
Във високия сегмент е, но иначе има големи тераси с възможност за сушене там. Яд ме е че купих чисто нова пералня, поне да я бях комбинирала със сушилня, обаче нали си знам, че са калпави, заложих на самостоятелна пералня. Както и да е, ще го мисля по-нататък, че на огледите хората си казват най-различни претенции, прави са си, ама аз не мога на всичко да откликвам. Сега ако ми каже - наемам, ама искам сушилня ще реагирам веднага.

# 484
Щом е във високия сегмент, бих се прежалила да купя може би. Особено ако много ми харесат потенциалните наематели.
Че не можеш на всичко да откликваш, съм абсолютно съгласна! Сушилня обаче ми се струва в рамките на разумните искания.

# 485
Да, така е. Също така колко време за размисъл оставяте на потенциалните наематели? Днес е имало два огледа от две агенции, едните ще мислят един ден, това добре, ама другите кога ще кажат нещо не разбрах....Просто не зная как се получава, но всички наведнъж и в един ден искат да разгледат, вече два пъти, като първия път от едните разглеждащи се отказахме, понеже имаше други в техния часови пояс, онези пък не можели в друго време и така.....Аз разбирам, че и те искат да поразгледат и да преценят - сега има обяви бол. Ама аз така докато чакам единия а той разглежда, отказвам другия.

# 486
Според мен не отказвай огледи, защото някакви други мислели още - т.е. обикалят по други апартаменти. Няма лошо де, тяхно право си е, нормално е, ама и ти да стоиш да чакаш Годо - няма смисъл. Често тия мислещите въобще не се обаждат.
За сушилнята - ако наистина гониш по-висок наем с добро обзавеждане, хубаво е да има сушилня, дори да може да се суши на балконите. Зимните месеци няма начин да сушат там и какво ще правят - ще опнат сушилници по стаите ли?
Има си тема за сушилните, има доста читави на прилична цена, от които са доволни, без излишни екстри (примерно за сушене на ТанТелени прашки Stuck Out Tongue). Само трябва да знаеш къде ще я сложиш.

# 487
Имам къде да я сложа, кухнята ми е отделна от хола и там има място, иначе пералнята е слим, за да не пречи и не мога отгоре да сложа сушилня 60 см, а май други няма според мен....

# 488
  • София
Ми ако ги харесаш много, и си поговори с тях. Питай, ще живеете ли поне 1 година, сериозни ли сте, щото ако се договорим депозита ви отива за сушилнята ( среден клас, няма да се изхърляш за скъпа) , и ако преди 1 година се изнесете, депосит няма и няма да го видите обратно. Ако ги усетиш че са ok с това, и ти се струват сериозни, да дават парите и да подписвате. Не отбивам огледи, ако някой не ми е потвърдил категорично и не съм насрочила датата за подписване на договора ( на тази дата си получаваш 1ви наем + депозит) Чак след това купувам сушилни.... или каквото там е нужно.... с депозита...
Тъпото е, че така напрактика нямаш депозит с който да покриеш евентуално последни сметки и неплатени такива или щети по апартамента, след освобождаването, щото то депозита е "отишъл" в сушилнята... и така.... но това е....

# 489
Ох, не ми е проблем сумата дадена за сушилня, даже май намерих и слим такава, че да ми е над пералнята......просто си мислех, че всичко съм взела, то пък ето на - нещо липсва. Ако проблемът е в сушилнята, взимам веднага, тя ще се ползва и от други които ще дойдат и т.н. Ама тези с втората спалня ги отстрелях - какво ще я правя тази втора спалня като дойде друг и иска кабинет?

# 490
Да, така е. Също така колко време за размисъл оставяте на потенциалните наематели? Днес е имало два огледа от две агенции, едните ще мислят един ден, това добре, ама другите кога ще кажат нещо не разбрах....Просто не зная как се получава, но всички наведнъж и в един ден искат да разгледат, вече два пъти, като първия път от едните разглеждащи се отказахме, понеже имаше други в техния часови пояс, онези пък не можели в друго време и така.....Аз разбирам, че и те искат да поразгледат и да преценят - сега има обяви бол. Ама аз така докато чакам единия а той разглежда, отказвам другия.

От опит: времето за размисъл на потенциалните наематели е колкото си искат. Но не им "пазя" имота. Имотът се пази за първия, оставил капаро. Wink

За сушилнята бих се замислила. Трябва да има добре проветриво помещение. Не бих я трапосала насред кухнята, защото е и шумничка и бълва топлина. Явно имаш кандидати. Не бързай със сушилнята. Аз казвам на клиентите, че се отдава както е. Ако им хареса, имаме сделка. Ако не - всичко хубаво.

# 491
  • София
Според мен е тъпо да изискват нещо такова, защото за мен е глезотия като има тераса...
Но пък зимата поне няма да сушат вътре и да има мухъл, защото и това се случва ако няма сушилня. Та не знам, аз сякаш бих я взела, за да си спестя тази екстра.

# 492
Едните са американци, нали знаете, че те без сушилни не могат и през лятото. Има ли някой от вас инфо за повече модели слим сушилни? Намерих едно Канди засега....не съм любител, но май не мога да избирам. Опитът ми показва, че бг мамите знаят най-добре какво има на пазара и са ми помагали неведнъж.....

# 493
  • София
На мен лично би ми свършила работа (сушилнята), но не бих изисквала (наемател съм).
Имаме тераса. Нямаме парно. Сушенето зимно време е кошмар. Мухъл нямам никъде.
Щях тази зима да купувам сушилня.

# 494
Купувай сушилнята и взимай американците.

Общи условия

Активация на акаунт