Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 511
  • 761
  •   2
Отговори
# 270
  • София
Морето е за хора без семейства, деца, ипотеки, училище и т.н. ами не е за всеки. Рядко някой взема повече от 700 те  лева на блок маса и септември си чао и..?. Ама за млади,  търсещи, неангажирани или хич ако няма друго си е опция, и фън даже в някои случаи..

# 271
600 за двустаен. Малко е лукс за сам човек да живее самичък в жилище. Като всеки лукс, и този си има цена.

# 272
Какъв наем ви звучи реално за маломерен двустаен 48кв,южен,нов,със ново обзавеждане и нови мебели и уреди.За ориентир - Ман Ли,среден апартамент,3 етаж от 5,уреди - Тека,Грое,Горение,Идеал Стандард за банята.Пак за Ралевица става дума,почти до околовръстното.Да не забравя най-важното - има си паркомясто към жилището.И тераса също има,както и мазе.

# 273
250-300 Е. А колко струва актуално, ако не е тайна, да си сверим часовниците.

# 274
Нашият е обезщетение срещу парцел,но доколкото знам им търсят 1000-1100Е на кв.м.

# 275
  • София
Какъв наем ви звучи реално за маломерен двустаен 48кв,южен,нов,със ново обзавеждане и нови мебели и уреди.За ориентир - Ман Ли,
Предполагам в блока под бизнес сградата?! Имате ли газ?
 От другата страна, 2 блока по надолу, на 1 етаж, без паркомясто, го дадоха 320 евро.

# 276
Благодаря за инфото. Към околовръстното пише, че се намира блока, някъде по-навътре спрямо бул.България.

# 277
Здравейте, от доста време го замислям и накрая го реших! Имам къща в с. Лозен, до София. Няма смисъл да стои така неизползваема. Къщата е на 2 етажа.
Долен етаж - баня+тоалетна, спалня и кухня+хол в едно.
Горен етаж - баня+тоалетна, спалня и кухня+хол в едно.

Ще направя основен ремонт и ще я пусна под наем. На горния етаж има балконче и тераса, на долния не.
Проблема е, че наемателите, които ще са на горния етаж, трябва да минат през долния, защото там е стълбището, а знам че не трябва едни наематели да минават през етажа на други.

Въпросът ми е дали да разделя къщата на горен и долен етаж и да я дам на 2 семейства или да пусна цялата къща под наем?
Има вариант с който може да се направят външни стъпала към горния етаж, но не мисля да го правя по този начин. Някакви идеи? Simple Smile
Отоплението ще е на климатици.

Пс: поне 30 000 ще ми трябват за ремонт. Заслужава ли си инвестицията?

# 278
 За мен винаги си задлужава инвестиране във вече придобит неизполван имот.
За съжаление повечето “имоти за инвестиция” са обзаведени с най-евтините материали, но това е. Всичко над Виденов и Икеа е “лукс” и “ново” до поне 7та година.

Друг е въпросът какви хора и с какви доходи ще живеят под наем в Лозен, Банкя и пр. Хора с пораснали или без деца, търсещи нещо зелено, със свободна професия?

# 279
@TheMagnificent
зависи има ли двор тази къща, него  също ли го слагаш в наема. Няма по-лошо от отрашката работа. Аз не бих наела нещо с общ двор, нито, ако някой ще ми минава през етажа, пък и аз да минавам през етажа на други. Ако къщата позволява всеки да си заключи апартамента, да.
Ако дадеш цялата къща, това е вече една по-висока категория наематели, които ще искат и големи екстри.
Външна стълба е добре, но ще стои грозно, или няма да е удобна на слизащите. Не си струва според мен.
Аз бих продала този имот и бих си купила друг, на който архитектурата е по-добра за обособяване на две отделни жилища, ако целта ми е да го отдавам и да печеля.

# 280
Ако къщата е стара, не мисля, че ще избиете ремонта.

# 281
И аз не мисля, че ще го избиете.
30 хиляди определено няма да ви стигнат за основен ремонт на 2 кухни и 2 мокри помещения - къртене до тухла и градене наново.
А другите помещения също искат ел-инсталация, мазилка, настилка, дограма, изолация, мебели. осветление
Отделните етажи нямат ли всеки собствена врата?

# 282
Здравейте, от доста време го замислям и накрая го реших! Имам къща в с. Лозен, до София. Няма смисъл да стои така неизползваема. Къщата е на 2 етажа.

Ще направя основен ремонт и ще я пусна под наем. На горния етаж има балконче и тераса, на долния не.
Проблема е, че наемателите, които ще са на горния етаж, трябва да минат през долния, защото там е стълбището, а знам че не трябва едни наематели да минават през етажа на други.

Въпросът ми е дали да разделя къщата на горен и долен етаж и да я дам на 2 семейства или да пусна цялата къща под наем?
Има вариант с който може да се направят външни стъпала към горния етаж, но не мисля да го правя по този начин. Някакви идеи? Simple Smile

Няма вариант да ти стигнат 30К,аз завърших ремонт на малък двустаен и всичко с обзавеждането включително ми дойде 25-26К,а ти говориш за къща с много по-голяма квадратура.На твое място бих обмислила много сериозно идеята преди да се заема с това.

# 283

Няма вариант да ти стигнат 30К,аз завърших ремонт на малък двустаен и всичко с обзавеждането включително ми дойде 25-26К,а ти говориш за къща с много по-голяма квадратура.На твое място бих обмислила много сериозно идеята преди да се заема с това.
Аз довърших студио - стая 22 кв.м. и баня за 15К....В тези пари влизат кухнята и електроуредите също.
Основен ремонт на посочената къща на два етажа не мисля, че ще е под 50К.

# 284
Аз мисля, че ще стане най-добре ако отдам цялата къща под наем. Осветление, ел. инсталации и чисто нов покрив има. Няма какво да се кърти до тухла. Под основен ремонт имах предвид - шпакловане на стаи и нанасяне на нов латекс, пода е стар и трябва да се подмени с нов, гранитогрес или ламинат. Смяна на дограма и обзавеждане. До преди 6-7 години живяхме в тази къща. Явно сте ме разбрали погрешно, като казах основен ремонт. Не мисля, че ще трябват чак 50к. А и защо къщата да стои неизползвана.

Общи условия

Активация на акаунт