Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 481
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Да се похваля, че отдадохме апартамент под наем от 1ви оглед, много лесно и бързо, без пазарения.
За спарка: 3 стаи (стар двустаен) в кв Надежда, нови настилки и мазилки, мебели, баня, врати и дограми до 5 год.възраст, 600 лв наем. Решихме да целим задържаме на съвестни(надявам се) наематели. Финално бахме вложили около 3000 лв.за поосвежаване.
Надявам се наемодателите да започнат да мислят и за Хората и наистина да не дават миши дупки на странни цени!

# 391
  • София
Късмет с наемателите  Peace
Аз веднъж направих компромис и сега ми излиза през носа, Здраве да е

# 392
Поздравления, но да кажа че в този бизнес е малко хазарт. Ккавото ти се падне.

Аз веднъж направих компромис и сега ми излиза през носа, Здраве да е
За котката ли става дума или нещо друго?

# 393
Как мислите, дали ще мога да намеря квартира, като търся в конкретен квартал/ Гео Милев/ и по този начин ограничавам много търсенето? Отделно искам и да в близост до работата ми. Според вас колко време ще ми трябва за да намеря едно малко жилище с толкова завишени критерии?

# 394
Как мислите, дали ще мога да намеря квартира, като търся в конкретен квартал/ Гео Милев/ и по този начин ограничавам много търсенето? Отделно искам и да в близост до работата ми. Според вас колко време ще ми трябва за да намеря едно малко жилище с толкова завишени критерии?
Следиш всеки ден в сайтовете, пусни си обява и в групите. Не би трябвало да е проблем.

# 395
  • София
В Гео Милев е скъпо. Къде е работата? Ако е пак в Гео Милев, BSR 1, BSR2 сградите или подобна локация, можеш да видиш Слатина също, около сладкарница "Неделя" и пазара си на 5 минути от офис сградите, цените са много по-ниски, транспорт автобус 9 и автобус 11, на кръстовището, на 300 метра и трамвай 20 сет към Центъра или всички селски рейсове ( колелото) към 4-ти километър и Цариградско.... Дъ Мол и подобна локация...

# 396
Влизам да попитам някой работил ли е с Агенция за НИ Арсенал, какви са му впечатленията и дали имат нещо общо с Агенция Еколит имоти /били дъщерни на Арсенал/. Нещо не мога да се ориентирам кой кой е, то в този бранш всеки си прави каквото си иска, но ако някой има инфо ще му бъда благодарна да го сподели.

# 397
В Гео Милев е скъпо. Къде е работата? Ако е пак в Гео Милев, BSR 1, BSR2 сградите или подобна локация, можеш да видиш Слатина също, около сладкарница "Неделя" и пазара си на 5 минути от офис сградите, цените са много по-ниски, транспорт автобус 9 и автобус 11, на кръстовището, на 300 метра и трамвай 20 сет към Центъра или всички селски рейсове ( колелото) към 4-ти километър и Цариградско.... Дъ Мол и подобна локация...

Точно в едната от тези сгради BSR 1, BSR2 е работата. Благодаря, бях изключила като възможност Слатина. Много полезна ми беше информацията и дано намеря нещо подходящо.

# 398
  • София
Аз отдавам в Слатина и съм живяла малко там , познавам района .. ( моето жилище си има наематели засега, та не заради това пиша Grinning)
Търсете около сладкарница Неделя, пазара Слатина, близо до кръстовището на ул.Слатинска и ул. Гео Милев.
Района е приличен, има транспорт, има куп банки, има аптеки , пазар, а пък BRS 1 , BSR 2, Sky City Mall са буквално на 5 минути, но в Слатина е по-евтино. Да не е отвъд реката обаче - не заради друго , но вече се отдалечавате там отГео Милев и района е малко по-кофти там все пак.... !!!! За само момиче или ако се прибирате вечер, по -добре отсам реката и да е до кръстовището някъде.

# 399
Хазарт е, но и с много висок наем (за район,състояние) според мен не е работа. Ще останат 4-6 месеца и после пал търси, гледай щети и пр.

От обажданията останах с впечатление, че е важно хората да познават района също така, защото пак може да решат да се местат.
Но не мога повече да го мисля, късмет си е!

# 400
  • София
Някои наемодатели са се взели много насериозно. Преди някоко месеца се включих в една фейсбук група за отдаване под наем без брокер. В рамките на седмица вече има две обяви, в които се отдава стая и кухня, а обявата е за двустаен. Първият май беше в Младост и реших, че някой го пере съчмата и не обърнах много внимание. Вчера обаче излезе една обява за Студентски град по същия начин - кухня и стая обявени като двустаен. Явно е тенденция, която трябва да оправдае искането за наем от 6-700 лв.
И на двете обяви ясно се вижда как в едно помещение има диван и спалня. В Студентски град дори няма врата между кухнята и стаята, а само отвор за врата.
Нека си искат какъвто желаят наем. Никой не може да им държи сметка за това, обаче да обявяваш стая и кухня за двустаен е откровена лъжа.

# 401
То че не е редно е така, но стая и кухньохол НС си се нарича двустаен, така че явно ползват новите критерии.

# 402
  • София
Милитана, не е кухньохол, а кухня, която повече прилича на кухненски бокс и стая отделно.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 11:01 от Жълто Цвете

# 403
Жълто цвете, точно по новите стандарти е двустаен това. Кухнята се брои за стая - със, без диван, щом има стени и няма душ или тоалетна чиния - значи е стая.
Аз пък вчера гледах една обява за следното: кухненски бокс 3х2, спалня 3х2, разделени с итонгова стеничка, коридор 6х2 и баня ок. 2х2. Беше обявено за 60 квадрата. То бива, ама чак толкова не бива.

# 404
  • София
Жълто цвете, точно по новите стандарти е двустаен това. Кухнята се брои за стая - със, без диван, щом има стени и няма душ или тоалетна чиния - значи е стая.

Т.е. искаш да кажеш, че ние живеем в 5 стаен апартамент в такъв случай. newsm78 Надявам се скоро хазяинът да не се светне, защото жална ми майка тогава. Очаквам скоро да стане 6 стаен ей така както си седи, защото ако се махне гардеробът в коридора, може да се сложи единично легло и да стане преходна спалня  ooooh!

Ще ме извинявате, обаче стая и кухня си остава гарсониера както и да му викат в момента.

Общи условия

Активация на акаунт