Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 42 991
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
че мога да внеса част от сметката ли? Мислех, че не става.
Може, но е добре да е на каса на ЧЕС или на гише на БПощи.
(техните системи отчитат в реално време)

# 586
Това е ново, не го знаех, мерси bouquet
Обаче ако съседите не платят, аз пак ще остана без ток. Влачат поне една сметка.

# 587
Лъки, относно душ коритата, случи се вкъщи и между двама наематели реших да махна коритото от душкабината в апартамента под наем. Всъщност махнах и душкабината. Извиках майстор да изгради праг от същите плочки. Има и готови прагове във всякакви цветове. Реших да го направя превантивно, защото майстор трудно се намира по спешност, а и колко време трябва да стоят наемателите без баня. Сега съм доволна. Купих и една красива завеса за баня.

# 588
Ако някой ми поиска повторно монтиране на радиатори, които съм махнала с цената на някакви усилия и нерви, просто ще мина към следващия кандидат. А ако бях наемател, не бих си позволила да предявявам такива претенции. Или ме устройва и я наемам, или не и минавам към следващата. Наистина ли мислите, че някой ще се занимава с прищевките ви?

Прищявка е да поискам вана или телевизор. Отоплението е необходимост, която трябва да е осигурена, когато отдаваш жилище за Живеене

# 589
Извинявай, но е нахално да говориш зад гърба на наемодателя с топлинни счетоводители, за да може после по време на разговора да им кажеш: ама аз говориш, няма проблеми да се монтират обратно. Ще си създам мнение за теб на мрънкач, с претенции до небето, с ясния знак, че не се знае за какъв проблем още ще мръмкаш, дето нормалните хора сами си го посрещат. Ама нищо, питайте и изисквайте си, то нали трябва да има някакви критетии, по които да се отсяват кандидатите Simple Smile 

И да, за мен това е прищявка. Ползвай духалка, конвектор или каквото друго прецениш, но аз не бих се подложила на хамалогията да мъкна и монтирам радиатори. Дори и да не е забранено след време да ги отремонтирам пак. Искаш жилище с парно с закачени радиатори - търсиш такова, това явно не е твоето. Да, ама наемът сигурно е по-добър от тези на подобни? Тогава правиш компромис. Елементарно е Simple Smile

# 590
Извинявай, но е нахално да говориш зад гърба на наемодателя с топлинни счетоводители, за да може после по време на разговора да им кажеш: ама аз говориш, няма проблеми да се монтират обратно. Ще си създам мнение за теб на мрънкач, с претенции до небето, с ясния знак, че не се знае за какъв проблем още ще мръмкаш, дето нормалните хора сами си го посрещат. Ама нищо, питайте и изисквайте си, то нали трябва да има някакви критетии, по които да се отсяват кандидатите Simple Smile 

И да, за мен това е прищявка. Ползвай духалка, конвектор или каквото друго прецениш, но аз не бих се подложила на хамалогията да мъкна и монтирам радиатори. Дори и да не е забранено след време да ги отремонтирам пак. Искаш жилище с парно с закачени радиатори - търсиш такова, това явно не е твоето. Да, ама наемът сигурно е по-добър от тези на подобни? Тогава правиш компромис. Елементарно е Simple Smile

Създавай си каквото мнение искаш. Имам право да говоря с когото си искам, включително и топлофикация, щом се касае за жилище, от което се интересувам.
Да съм писал някъде, че собственика ще "мъкне" радиатори!?
Хубаво е че има критерии, по които се отсяват и наемодателите

# 591
Разбира се, процесът е двустранен.

# 592
Не бих връщала обратно радиатори, ако са свалени.
Изобщо в момента, в който пристигне някой и започне да обяснява какво ще променя, си казваме чао и минаваме към следващия оглед.

# 593
Лъки, относно душ коритата, случи се вкъщи и между двама наематели реших да махна коритото от душкабината в апартамента под наем. Всъщност махнах и душкабината. Извиках майстор да изгради праг от същите плочки. Има и готови прагове във всякакви цветове. Реших да го направя превантивно, защото майстор трудно се намира по спешност, а и колко време трябва да стоят наемателите без баня. Сега съм доволна. Купих и една красива завеса за баня.
Благодаря. За сега обмислям вариант за смяна на коритото само. Другото е по трудоемко, а и не се знае в какво състояние са плочките отдолу.

# 594
Една приятелка живее в собствено жилище с ТЕЦ, което обаче е в края на кръга на тръбите и парното изобщо не топли. Наскоро си купи конвертор.
Мисля, че не е много редно наемателят да плаща за СИ, щом немодателят е свали радиаторите. Хем парно нямам, хем да плащам СИ. Затова и жилища с тръби, но без радиатори, са на друга цена, а не защото парното е някакво невероятно удобство.

# 595
Доколкото знам, тръбите няма как да се махнат, нали? Може би само за последен етаж? Каква е разликата да имам радиатори, но да НЕ пускам парното с това да нямам радиатори? Нали и в двата случая тръбите минават през апартамента и малко или много, се усеща това.

В предишната ми квартира не съм пускала парно, големи ми се виждаха сметките и се отоплявах на духалка, но влезех ли в апартамента, се усещаше топлинка... Банята пък никога не ми е била като фризер, както в при родителите ми, бррр. Просто сравнявам блокове с и без ТЕЦ. Първите, логично, са много по-топли и съответно стаята се затопля много по-бързо и лесно и сметките за ток са много по-ниски.

# 596
За момента няма как. Приятелката ми не е доволна, но няма много избор.

# 597

В предишната ми квартира не съм пускала парно, големи ми се виждаха сметките и се отоплявах на духалка,
И на ток беше по евтино?

# 598
Благодаря. За сега обмислям вариант за смяна на коритото само. Другото е по трудоемко, а и не се знае в какво състояние са плочките отдолу.

Моля. Ако имаш възможност вземи си достатъчно плочки от същата серия докато ги има за подобен ремонт в бъдеще. За пода и евентуален праг, изграден от тях. Simple Smile

# 599

Моля. Ако имаш възможност вземи си достатъчно плочки от същата серия докато ги има за подобен ремонт в бъдеще. За пода и евентуален праг, изграден от тях. Simple Smile
Няма как, банята е завършена 2012та. За вбъдеще ако ще се маха кабинат, най вероятно ще е с готов праг...не ми се мисли. Tired

Общи условия

Активация на акаунт