За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 472
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Г. О.
Как правите домашен крем за бисквитена торта, без да се усеща твърде много вкус на брашно? Искам пухкав крем между бисквитите. Когато съм пробвала да я направя с крем пудинг не се получава така...не е креместа. Затова си мисля, че кремът трябва да е домашен, с мляко, брашно, яйца, ванилия, но да не накъртва на брашно. Ако сложа по-малко, може би няма да стегне?

# 571
Откакто направих крема с натурално царевично нишесте (+ жълтъци, захар и масло), няма сила, която да ме накара да го направя с брашно. Съвсем друг вкус има.

# 572
Как правите домашен крем за бисквитена торта, без да се усеща твърде много вкус на брашно? Искам пухкав крем между бисквитите. Когато съм пробвала да я направя с крем пудинг не се получава така...не е креместа. Затова си мисля, че кремът трябва да е домашен, с мляко, брашно, яйца, ванилия, но да не накъртва на брашно. Ако сложа по-малко, може би няма да стегне?
Ако половината брашно замениш с нишесте ?
Или по тази рецепта-само с нишесте е
https://www.mish-mash.recipes/2016/10/biskvitena-torta-s-vanilov-krem.html?m=1

Като нямам време си купувам готов крем царенично нишесте и брашно за бисквитена торта и само с мляко и захар го правя-вкусно става .

# 573
  • София

Защо не опиташ с този: Сметанов крем за торти с цели яйца?

# 574
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Чудесна идея, ще я опитам в най-скоро време. Ананас от консерва ли?
Все пак оцетът си има специфичен аромат, който повечето хора свързват с китайското.

от консервата е подсладен, аз ползвам пресен, защото сама не мога да го изям, а мъжът ми не го яде натур, само на подобен сос.
понякога го оставям на малки парченца, понякога го пасирам - зависи към какво го сервирам.
към ориз го оставям на парчета, към месо и риба - пасиран  Peace

подправките са различни, зависи какво ми се яде и какво имам: джинджифил, чили чушка, кориандър на зърна, къри, чесън.
със звездовиден анасон не съм прбвала, следващия път  Mr. Green

# 575
Останаха ми три сурови белтъка - какво мога да приготвя с тях - нещо лесно и бързо ?

# 576
  • София
Останаха ми три сурови белтъка - какво мога да приготвя с тях - нещо лесно и бързо ?
Целувки в МВ.
Омлет от белтъци.
Снежни топки - разбиват се на сняг и топката се пуска във вряла вода, сами се обръщат. Плюс някакъв сладък сос.

# 577
  • русе
Дайте рецепта за свински уши, първо ги сваряваме и после на ленти леко ги запържваме в олио

# 578
# 579
  • в тристайна гарсониера :)
Как правите спагетите, така че когато изстинат да не са слепени и на топка? Пробвах да ги измия след варенето, но пак са слепени Sad

# 580
  • София
Как правите спагетите, така че когато изстинат да не са слепени и на топка? Пробвах да ги измия след варенето, но пак са слепени Sad
Зависи и от марката. Какви ползваш?
Аз им слагам масло след сваряване, така ги ядем, вкъщи нещо не обичат много с доматен сос.

# 581
  • София

На 34 стр. беше зададен същия въпрос.

# 582
  • В царството на игрите:)
На 34 стр. беше зададен същия въпрос.
Преди да почнат коментари колко сте нелюбезна, смея да ви подкрепя. Едни и същи нещо се питат и питат непрекъснато.

# 583
  • в тристайна гарсониера :)
Аз им слагам масло след сваряване, така ги ядем, вкъщи нещо не обичат много с доматен сос.
Не съм се сетила, че може да е от марката, благодаря! Вие коя препоръчвате?

# 584
  • София
Не съм се сетила, че може да е от марката, благодаря! Вие коя препоръчвате?
Обикновено хвалят Барила, но не винаги ги намирам на промоция. Купувам гръцките - Стела, Мелиса, Миско, от Лидл също стават.
Не съм маниачка на чуждите, но май българските се слепват както и да ги вариш. Говоря за обикновените марки, не за нещо уау.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 16:26 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт