За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 494
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 9 461
Кафявия ориз иска поне три часа накисване в топла вода и след това се вари
но никога не става добре сварен като белия

# 556
  • Мнения: 1 953
Благодаря Ви Flowers Hibiscus!
Ще опитам пак Simple Smile!

# 557
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Трябвало да се кисне кафявият ориз.Пробвах,но пак не ставаше за ядене след няколко часово варене,отказах се да го ползвам вече...

# 558
  • Мнения: 4 299
Кафявият ориз е със специфичен вкус и консистенция, напълно готов е леко хрупкав ( не е точната дума, но не се усеща като сварен бял ориз ). На нас много ни хареса ароматен е.

# 559
  • Мнения: 1 953
Тази вечер го преработих и стана, и на мен ми хареса. Като го ям, по обвивката го усещам като жито.

# 560
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Да,като небелено жито е.

# 561
  • Мнения: 896
За това го харесвам, но много рядко го готвя че си е занимавка.

# 562
  • Мнения: 284
Здравейте,някой може ли да ми помогне с рецепта за сладко-кисел сос,но без оцет,тоест дали ще стане ако се замени с нещо друго или поне да е в по малко количество?
Благодаря ви предварително.

# 563
  • Мнения: 1 432
Идеи за торта с вафлени кори? Без да има течна сметана.
http://shop.berezka.bg/bg/torty-i-korzhi/korzhi-dlya-torta-vafelnye-120gr/
И колко кори да взема се чудя?
Благодаря!

# 564
  • Мнения: 4 859
Здравейте,някой може ли да ми помогне с рецепта за сладко-кисел сос,но без оцет,тоест дали ще стане ако се замени с нещо друго или поне да е в по малко количество?
Благодаря ви предварително.
Рецептите са на Пепчо,записала съм от друг форум,мисля че третата ще ти свърши работа,има най-малко оцет:

"Сладко-кисел сос

100мл  кетчуп 
50 гр   захар 
100мл   вода 
100мл чаша бял оцет или балсамико 
100мл кока кола 
щипка сол /на вкус/
2с.л. царевично нишесте,разтворено в 2с.л. Вода 

/към края се опитва и ако трябва се прибавя още малко оцет или захар/


Смесват се  всички съставки в дълбок тиган.
Оставя се  да заври и изври наполовина 
Сгъстява се  с нишестето при непрекъснато бъркане.


Китайски сладко-кисел сос

½ чаша сок от ананас 
3с.л.олио 
2с.л.кафява захар 
1ч.л.соев сос 
½ ч.л. чер пипер 
¼ чаша бял оцет 
царевично нишесте 

Загрейте първите 5 съставки,докато заврат.За да се посгъсти,добавете малко царевично нишесте,разтворено в студена вода.Добавете оцета.Разбъркайте и сервирайте със свинско,пилешко или телешко. 



Основен кисело-сладък сос 

4 супени лъжици бульон 
1 супена лъжица соев сос 
1 супена лъжица доматено пюре 
1 супена лъжица захар 
чаена лъжица оцет 
Бульонът се затопля, добавят се захарта, соевият сос, доматеното пюре и се бърка докато се стопи захарта. Веднага след то-6а се прибавят оцетът, накрая нишестето, разтворено в малко вода. Бърка се до сгъстяване." 

 



# 565
  • София
  • Мнения: 12 695
Идеи за торта с вафлени кори? Без да има течна сметана.
http://shop.berezka.bg/bg/torty-i-korzhi/korzhi-dlya-torta-vafelnye-120gr/
И колко кори да взема се чудя?
Благодаря!

По принцип вафлените кори ги слепвам така: Медено-карамелени вафлички, но може да използваш и този
Сметанов крем за торти за сглобяването. 1 пакет от корите ти е достатъчен.

# 566
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
lady_gothic, и 3те рецепти са с оцет, а тя търси без...

аз правя сладко кисел сос с парченца ананас, доматено пюре, наситнен лук, подправки.
ако ананасът не е сладък, слагам малко захар. киселото идва от плодовата киселина и доматите.
става много ароматен сос и пасва към ориз, но и към месо. Peace

# 567
  • Мнения: 896
и звезден анасон към сладко киселия сос Wink

# 568
  • Мнения: 9 461
Сменете оцета със сос от нар или лимонов сок

# 569
  • София
  • Мнения: 20 725
аз правя сладко кисел сос с парченца ананас, доматено пюре, наситнен лук, подправки.
ако ананасът не е сладък, слагам малко захар. киселото идва от плодовата киселина и доматите.
става много ароматен сос и пасва към ориз, но и към месо. Peace
Чудесна идея, ще я опитам в най-скоро време. Ананас от консерва ли?
Все пак оцетът си има специфичен аромат, който повечето хора свързват с китайското.

Общи условия

Активация на акаунт