За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 495
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 43 507
Купих вчера от Лидл прясна паста. Грамаж 250 гр. За колко човека е това количество?

# 541
  • София
  • Мнения: 12 695
Купих вчера от Лидл прясна паста. Грамаж 250 гр. За колко човека е това количество?

За двама.

# 542
  • Мнения: 332
Искам да правя Бугаца. Намерих рецептата на marcheva14 https://recepti.gotvach.bg/r-101789-%D0%91%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1% … D1%80%D0%B8%D1%81, въпроса ми  в каква тава е подходящо да се направи, и тези "мастикс" от къде да си ги купя или предполагам, ако не ги сложа няма да се промени вкуса кой знае колко?

# 543
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Мастикс или медицинска дъвка продават в аптеките.
Много е полезна и има особен мирис,приятен,много я харесвам...колко пломби са ми падали като малка когато я дъвчех вместо дъвка Joy

Да питам и аз нещо...Имам гъша мас,мога ли с нея да направя сладки или соленки?

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 10:44 от Doli

# 544
  • Мнения: 5 639
На кекс с ябълки /нарязани на малки парченца/ слага ли се грис, за да попие течността на ябълките?

# 545
  • Мнения: 2 815
Никога не съм слагала грис, галета или брашно на ябълките в сладкишите, проблем не е имало...... може би зависи от рецептата, знам ли

Нелка, мерси за отговора 💐, не бяха засъхнали жълтъците, сложих ги в агнесите, живи сме Grinning

# 546
  • Мнения: 36
Може ли да ми дадете идея да нещо вкусничко ако може да е с гулаш(бут на дребно)

# 547
  • Мнения: 161
Мога ли да ползвам обратната страна на форма за мъфини за направата на тарталети? Thinking

# 548
  • Мнения: 1 109
Според мен по добре сложи тестото вътре във гнездата на формите. Самото тесто се дупчи и се слага нещо тежко отгоре, за да не те надуват.
Да попитам някой правил ли е гофрети без гофретник?

# 549
  • София
  • Мнения: 44 535
Винен кебап.

# 550
  • Мнения: 4 859
Отдавна бях пробвала на грил тиган,но аз си обичам традиционните и повече не повторих Rolling Eyes,примерна рецепта
https://www.google.bg/amp/s/cakeandpancake.wordpress.com/2016/02 … B8%25D0%25BA/amp/

Ако имаш сандвич мейкър
https://recepti.gotvach.bg/r-103158-%D0%93%D0%BE%D1%84%D1%80%D0% … 8%D1%87%D0%B8?l=1

# 551
  • Мнения: 1 953
Ох, никой ли не е готвил кафяв ориз? Снощи се опитах, но нищо не се получи. Готвих като белия, но няма нищо общо. Сложих повече мазнина, но той не поемаше. Сложих 4 чаши вода, готви се 2 часа и не си поемаше водата. Стигнах до извода, че може да се готви с малко мазнина и не чак толкова много вода, но под фолио, примерно.

# 552
  • Мнения: 2 855
Ох, никой ли не е готвил кафяв ориз? Снощи се опитах, но нищо не се получи. Готвих като белия, но няма нищо общо. Сложих повече мазнина, но той не поемаше. Сложих 4 чаши вода, готви се 2 часа и не си поемаше водата. Стигнах до извода, че може да се готви с малко мазнина и не чак толкова много вода, но под фолио, примерно.

Веднъж готвих кафяв ориз, но беше преди доста време. Доста време го готвих, но си остана твърд. Повече не повторих.

# 553
  • Мнения: 1 953
Мдаааа, то за мен и белият е виж пилотаж, пък за кафявия не знам какво да кажа.

# 554
  • Мнения: 4 299
Аз скоро правих по тази рецепта https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D0%BD%D0%B0
стана много хубав

Общи условия

Активация на акаунт