За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 500
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 6 797
Благодаря.

# 526
  • София
  • Мнения: 12 697
Аз искам да помоля за съвет. Имам поне 2 ч.ч., може и повече, пюре от варена тиква. Не ми харесва така, много ми е водниста и блудкава. Мога ли да я сложа към някой сладкиш или заради водата в нея няма да е удачно?

Кекс с тиква и мед

Тиквени палачинки

Тиквена запеканка с ябълки

# 527
  • София
  • Мнения: 12 697
Приготвих се да правя Брауни по дадената тук рецепта. Погледнах и други рецепти в нета. Виждам бакпулвер, който в тази рецепта отсъства. Моля, която го е правила, да каже-със или без бакпулвер.

Правя брауни по 3 рецепти, а едната е с бакпулвер!

# 528
  • Г. О.
  • Мнения: 1 985
Благодаря за предложенията относно тиквата. Чудесни сте:) Хубав ден и весел празник:)

# 529
  • Мнения: 6 797
Дайте идея за закуска - да е лесна, подобна на добруджанките като сложност и да не е пържено. Добруджанските ги правя обикновено с лимец само и стават чудесни но омръзнаха на децата.

Мъфини от юфка със сирене(рецептата е от ФБ група и е много сполучлива)

"2 яйца, 3 с.л. кисело мляко, 1 с.л. олио/масло, 2 плочки сирене, малко кашкавал, половин пакет юфка - препечена, може да се добавят подправки - аз слагам чубрица.
Всички продукти се разбъркват в купа. С четка намазваме форма за мъфини с разтопено масло и разпределяме сместа.
Печем на предварително загрята фурна на 180градуса за около 20мин ."

Бъркана баница с пълнозърнесто брашно
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D1%82%D0%B8

Баница от сух хляб
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D1%8F%D0%B1

Голяма палачинка на фурна(вкусна е със солена и със сладка пръка, олиото замествам с масло)
https://svanya.blogspot.com/2016/07/blog-post_6.html?m=1

# 530
  • Мнения: 6 797
Загадка как последният пост е писан уж от мен. А не е.

# 531
  • Мнения: 11 124
За пюрето от тиква - може да стане на тиквен пай. Рецепта не мога да дам, защото не съм правила, но съм яла и е страшно вкусно.

# 532
  • Мнения: 1 953
Здравейте,
Как се готви кафяв ориз? Прочетох, че трябва да се кисне поне половин час, но съотношението ориз/ вода брше 1/ 2. След това, че трябва да стои във вода 12 часа, но различни съотношения. На едно място 1/ 4, на друго - 1/ 10.

# 533
  • София
  • Мнения: 1 405
Когато варя спагети или макарони във водата винаги слагам олио. Никога не ми слепват.

А не се прави така!


Защо, кажи?

# 534
  • София
  • Мнения: 12 697
Когато варя спагети или макарони във водата винаги слагам олио. Никога не ми слепват.

А не се прави така!


Защо, кажи?

Защото мазнината пречи на соса да полепне по пастата и той само се плъзга по нея!

# 535
  • Мнения: 896
На всякъде пише че паста, спагети, макарони и т. н. се варят с подсолена вода. Аз също така си ги правя и проблем не съм имала.
Завира водата изсипвам и разбърквам. Като си ги разбърквам периодично.

# 536
  • София
  • Мнения: 1 405
Скрит текст:
Когато варя спагети или макарони във водата винаги слагам олио. Никога не ми слепват.

А не се прави така!


Защо, кажи?

Защото мазнината пречи на соса да полепне по пастата и той само се плъзга по нея!

Досега никога не ми се случвало. Спагетите са си с полепнал сос. А и аз слагам съвсем малко олио.

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 17:26 от bugi6

# 537
  • София
  • Мнения: 12 697
bugi6, хвърли едно око тук:

# 538
  • Мнения: 2 815
Едни жълтъци ми се мотаят в хладилника, от четвъртък....добре изглеждат - ни визуално, ни ароматно Grinning ме притесняват, дали мога да ги вложа в една поливка на "Агнеси" или да не рискувам ?
Белтъци знам и на 10 дни да са - нищо им няма..но с жълтъците хич не стои точно така въпроса, колко дни издържат?

# 539
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Поли, ако са развалени, ти не би се колебала; би го видяла веднага.Щом си ги опазила да не засъхнат, си ги ползвай по предназначение.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт