За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 504
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 398
Измивам ги със студена вода след като се сварят, в гевгир. Не знам дали е правилно, но аз така правя и са ок.
А, и сол слагам във водата, в която ги варя.

# 511
  • София
  • Мнения: 20 725
За цял пакет спагети нямам толкова голяма тенджера, но ги варя на 1 захлупени, периодично разбърквам и не се слепват. Българските съм ги отсвирила, те ми залепват. Не съм опитвала на Дерони, може да са по-добри

# 512
  • София
  • Мнения: 12 697
Имам почти цял килограм смлени орехови ядки. Моля за подходяща рецепта.
Скоро правих ореховки, освен да е някакъв сладкиш с основа блат от орехи и белтъци, друго не се сещам. Искам да е нещо сочно.

Баклава с мед

Крем с бишкоти

# 513
# 514
  • Мнения: 896
За да не залепнат водара твябва да ври с малко сол и бъркане. И както казаха по-горе веднага в соса.

# 515
  • София
  • Мнения: 2 298
Спагетите, и въобще пастата, не би трябвало да залепват дори и да не се сложат веднага в сос. При някои рецепти не се смесват със соса, а той се излива върху тях, след като са сложени в чинията.
Най-важното е да се вари във вода 1 л. на 100 гр., солта слагам след кипване на водата и веднага след това слагам и пастата. Разбърквам леко веднага и след това повече не бъркам.
Не се мие със студена вода.
Но залепването зависи и от съставките, от които е направена пастата.

# 516
  • София
  • Мнения: 1 405
Когато варя спагети или макарони във водата винаги слагам олио. Никога не ми слепват.

# 517
  • София
  • Мнения: 12 697
Когато варя спагети или макарони във водата винаги слагам олио. Никога не ми слепват.

А не се прави така!

# 518
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Сол във водата за спагетите слагам за овкусяване. А за да не лепнат, слагам 1 супена лъжица олио. Дори и да останат за следващия път - не лепнат. Няма значение дали им слагаш сос, или нетечни добавки.

# 519
  • Мнения: 6 798
Приготвих се да правя Брауни по дадената тук рецепта. Погледнах и други рецепти в нета. Виждам бакпулвер, който в тази рецепта отсъства. Моля, която го е правила, да каже-със или без бакпулвер.

# 520
  • Мнения: 2 855
Приготвих се да правя Брауни по дадената тук рецепта. Погледнах и други рецепти в нета. Виждам бакпулвер, който в тази рецепта отсъства. Моля, която го е правила, да каже-със или без бакпулвер.

Според мен браунито е БЕЗ бакпулвер. Лично на мен, обаче, повече ми харесва с малко набухвател, но тогава вече не е брауни.
Ето една рецепта:
https://www.24kitchen.bg/recipe/brauni-s-kakao
Тази също съм я правила и станаха уникални:
https://ourchocolatediaries.wordpress.com/2013/03/09/%D0%BA%D0%B … 0%B5%D1%89%D0%B8/

# 521
  • Г. О.
  • Мнения: 1 985
Аз искам да помоля за съвет. Имам поне 2 ч.ч., може и повече, пюре от варена тиква. Не ми харесва така, много ми е водниста и блудкава. Мога ли да я сложа към някой сладкиш или заради водата в нея няма да е удачно?

# 522
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Аз искам да помоля за съвет. Имам поне 2 ч.ч., може и повече, пюре от варена тиква. Не ми харесва така, много ми е водниста и блудкава. Мога ли да я сложа към някой сладкиш или заради водата в нея няма да е удачно?

Честит празник на всички дами!

Първо го остави в цедка да се оцеди.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_10.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/11/blog-post_25.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_29.html

# 523
  • Мнения: 6 798
Приготвих се да правя Брауни по дадената тук рецепта. Погледнах и други рецепти в нета. Виждам бакпулвер, който в тази рецепта отсъства. Моля, която го е правила, да каже-със или без бакпулвер.

Според мен браунито е БЕЗ бакпулвер. Лично на мен, обаче, повече ми харесва с малко набухвател, но тогава вече не е брауни.
Ето една рецепта:
https://www.24kitchen.bg/recipe/brauni-s-kakao
Тази също съм я правила и станаха уникални:
https://ourchocolatediaries.wordpress.com/2013/03/09/%D0%BA%D0%B … 0%B5%D1%89%D0%B8/
Благодаря.

# 524
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Приготвих се да правя Брауни по дадената тук рецепта. Погледнах и други рецепти в нета. Виждам бакпулвер, който в тази рецепта отсъства. Моля, която го е правила, да каже-със или без бакпулвер.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_3.html

Общи условия

Активация на акаунт